Witam
Mam problem z pracą silnika i nie wiem czym to morze być spowodowane, czyli nieraz chodzi bardzo ładnie, cicho i dobre przyśpieszenie, a nieraz czyli częściej głośno słabsze przyśpieszenie i też czuć drgania na pedale gazu. Nie jest to zależne od temperatury silnika. proszę o podpowiedzi czym to morze być spowodowane.
Panowie sprawdźcie czy się klin na wale korbowym nie ścina. Koło pasowe wału nie gibie się na boki przy odpalonym silniku?? To akurat typowa wada tych silników dająca na początku m.in. taki objaw jak piszecie.
Tak u mnie jest bicie na kole pasowym. Mechanik mi sprawdzał i koło pasowe jest dobre tylko wał jest cofnięty bo było za mocno przykręcone, nie chciałem trochę w to wierzyć. Ale może jest tak jak ty mówisz że klin się ścina, i znowu wizyta u mechanika.
Przejeździłem z tym już 15 tys i nic się nie dzieje po za tymi objawami co pisałem a nie wiadomo jeszcze ile jeździł z tym poprzedni właściciel. Ale w tym tygodniu muszę poszukać dobrego mechanika i się tym zajmę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum