solex, poznasz po przebiegu od ostatniej zmiany a wymieniasz pasek rolke i ja zawsze pompe wody wymieniam
PS. gdybym czegoś zapomniał napisać proszę mnie poprawić
re: Autko jest "jeszcze" na chodzie.
Nie mam bladego pojęcia kiedy i co było wymieniane w układzie rozrządu, mam przede wszystkim układ rozrządu. Wymianę paska zębatego ew. nie tylko - jakie są ewentualne widoczne fizycznie i słuchowe objawy kiedy i co trzeba wymienić - oby nie
solex
_________________ solex
nigdy nie kłóć się z głupcem
Ostatnio zmieniony przez solex 2011-02-23, 19:39, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: AHU+ Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 1278 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2011-02-23, 20:21
solex, jak nie jesteś pewny to wymień. wiem że to kupa kasy ale lepiej to wymienić niż potem remont robić.... może być widać po pasku jakiś przytarty może być....
Witam, a ile można zrobić kilometrów od wymiany do wymiany, bo powiem szczerze, że w moim już pora na wymianę a za kilka dni wybieram się nim 650 km do niemiec a wrócę dopiero w czerwcu i nie chcę wymieniać rozrządu bo jak wrócę to będę chciał go sprzedać więc po co inwestować kasę ? pozdrawiam
_________________ nie odwracaj się, póki jeszcze nie wiesz czego potem zechcesz.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum