Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Mar 2006 Posty: 66 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-04-04, 22:22 Odnośnie postu "Upał"
powracając do tematu thermotronica, w końcu udało mi się znaleść czujnik do nie niego (dzięki pomocy jednego z forumowiczów), ale po wymianie nic się nie zmieniło, czyli ciągle leci ciepłe powietrze, a czujnik nie "brzęczy". Czy ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze mogło się spie......, bezpiecznik sprawdzony, a za konsolę ogrzewania wolał bym się nie zabierać, chyba że zajdzie taka potrzeba.
Wysłany: 2006-04-04, 22:48
pomogłeś, pomogłeś teraz już wiem, że to nie wina czujnika, albo oprócz czujnika jeszcze coś walnęło Dzisiaj poprostu mam pechowy dzień bo do tego wszystkiego Vento nie przeszło badań technicznych przez brak tabliczki znamionowej.
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 156 Skąd: Świebodzice
Wysłany: 2006-04-05, 08:14
a gdzie ci się podziała tabliczka znamionowa ale przecie sa bite numery nadwozia i na przeglądzie sprawdzają tylko nr nadwozia a nie tabliczke znamionową
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2006-04-05, 08:48
do tabliczki tez sie czepiaja glupie cwieki u mnie tez\ sie czepiali musialem jechac nabic nowa ale poznalem kolesia ktory prowadzi przeglady i teraz tylko u niego robie on sie nie czepia.jak nie u jednego to sprobuj u innego tylko nic nie mow o tabliczce i raczej omijaj placowki podlegajace pod panstwowe resorty lepiej jechac do prywaciarza
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
Pomógł: 8 razy Wiek: 46 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 113 Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-04-05, 09:04
Prawdopodobnie jeśli jest zasilanie na termotronicu i wentylatorek się obraca to walniety może być panel sterowania lub elektrozawór przy nagrzewnicy (ja jak rozbierałem to nie widziałem tam żadnych cięgien) musisz kopać dalej...Może to jakiś brak przejścia na którymś z przewodów sterujących.
Wysłany: 2006-04-05, 09:15
byłem dzisiaj w wydziale komunikacj i powiedzieli że muszę pojechać do jakiejś za...nej kancelarii, a potem do jeszcze jakiegoś innego urzędu. Jednym słowem mieszkając w Warszawie muszę odwiedzić kilka miejsc w różnych punktach miasta żeby dorobić jakąś pierdułkowatą tabliczkę :x :x :x To ja współczuję ludziom którzy mieszkają na prowincji i muszą jeździć po różnych miejscowościach.
A najśmieszniejsze jest to, że będę musiał jeszcze raz zapłacić za przegląd (dobrze, że nie cały wymiar opłaty).
Wysłany: 2006-04-05, 09:19
wojtek napisał/a:
Prawdopodobnie jeśli jest zasilanie na termotronicu i wentylatorek się obraca to walniety może być panel sterowania lub elektrozawór przy nagrzewnicy (ja jak rozbierałem to nie widziałem tam żadnych cięgien) musisz kopać dalej...Może to jakiś brak przejścia na którymś z przewodów sterujących.
Nie sprawdzałem czy jest zasilanie, ale jedno wiem napewno; wiatrak nie kręci. Wydaje mi się jednak, że rozbieranie panelu sterowania mnie nie ominie bo to wszystko jest sterowane z tego badziewia...
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-04-05, 12:16
dziwne jest to, ze wiatrak nie kreci... bo jak wyciaglem kiedys bezpiecznik od thermotronika( ze przestal brzeczec) to wiatrak(chodzi mi o wentylator) nadal dzialal...
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2006-04-05, 20:24
moze jakas kostka wyczepiona nie wiadomo kto tam przed toba grzebal moze jak radio ktos montowal albo wymontowywal na szybko to cos wyrwal ,jakies luzne przewody popatrz po wiazkach,kostkach.pozdrawiam
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum