Silnik: AAM Pomógł: 4 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 333 Skąd: Joniec / Warszawa
Wysłany: 2011-05-23, 09:56
Powiem Ci moimi słowami (a bardziej siedzący w temacie powiedzą dokładniej).
Skrzynia jest bardziej do opanowania, tj. uzyskasz z niej "szybki" głęboki bas (jeszcze zależy z jakiej). A tuba nie jest już tak szybka i bas może być "buczący".
Oczywiście co kto lubi, ja od zawsze stawiałem na skrzynie których też jest kilka rodzai.
Pzdr.
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2011-05-23, 18:23
Skrzynia i w zależności co chcesz uzyskać robisz albo:Zamkniętą lub Z bass reflexem...
Najlepsza opcja do uzyskania dobrego basu to zrobić dobrą szczelinówkę..odpowiednio wyliczoną i zestrojona pod dany głośnik...Nie zapominając o dobrym okablowaniu...
japirenicze kto ta skrzynie wyliczal przejzyj moj temat ja mialem skrzynie z takimi dwoma i tam chyba byly wymiary podane podziel na pol i troszke pomniejsz i masz skrzynie zamknieta
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2011-05-23, 22:18, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.9 D 1Y Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Maj 2011 Posty: 210 Skąd: Kielce
Wysłany: 2011-05-24, 14:04
juz kupilem skrzynke blaupunkt GTB 1200SC:) zadowolony jestem a smiga bez wzmacniacza, na samym radiu 4x45 a jeszcze takie pytanie, mam zwrotnice w starych kolumnach i nadadza sie jako filtr dolnoprzepustowy? Puscilbym dól na tube a srednie tony na drzwi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum