Silnik: 2.0 ABA Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 28 Paź 2009 Posty: 78 Skąd: Chełm
Wysłany: 2011-05-12, 16:24 ubytki brzegowe opon z przodu
Witam, Panowie biorą mnie lekkie nerwy bo tnie mi obie przednie opony po bokach.
Opony jak zaczynały ten sezon miały 5,6 mm. teraz już nadająsie na śmietnik. Dębica. Ciśnienie w obu 2,4 bara. Gościu w wulkanizacji mówił, że mam za mało powietrza w kołach dlatego tnie je po bokach, z drugiej strony 2,4 to i tak już za dużo. Kąty w normie jaką podaje książka, zbieżność ustawiana miesiąc temu. Cięło je już przed zbieżnością... Czy przez jedną wybitą już w sumie tuleję (tylną przedniego wahacza) może ciąć obie gumy? Pozdrawiam
(Może nabić z 3 bary??)
Ostatnio zmieniony przez Pozio89 2011-05-12, 16:25, w całości zmieniany 1 raz
Jak masz luzy z przodu to zbierzności nikt nie ustawi. Najpierw trzeba sprawdzić wszystkie tulejki, drążki, gałki itd. a pózniej brać się za zbierzność. I pewnie nie wiadomo też jak koła są wyważone.
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum