Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-03-11, 14:57
O Jeezu pany co to było za skaleczenie.... Od dyni do żołądka. Masakra. Jeszcze wczoraj słabiusieńki byłem. Ale dobrze że do pracy nie musiałem iść bo bym chyba pokolorował kolegów. Taki człowiek stary a zachowuje sie jak gówniarz spod pantofla wypuszczony... Blee.
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-03-11, 15:17
No już dzisiaj jest dobrze, trochę jeszcze wątroba powiększona ale zejdzie. A na spocik już się nie mogę doczekać. Wolf a ty masz jeszcze tą jedną flagę na zbyciu?
Wysłany: 2008-03-12, 16:55
Powiem Ci że wyglądałem jakby rozjechało mnie stado pędzących Ventek!! A powtórzyć takie coś to albo bym musiał być głupi albo jakby się we mnie jakaś super odwaga wezbrała. Bo tak to nie prędko się powtórzy.
Wysłany: 2008-03-12, 20:55
No nie tylko głos był zmęczony... Ale dość już w tym temacie rozmów o moich problemach żołądkowo-wątrobowych bo jak obcy na forum zajrzą to se pomyślą że to forum AA.
[ Dodano: 2008-03-20, 15:46 ]
Chłopaki nie wiecie gdzie tanio szybę przednią dostanę Wczoraj wieczorem jadę do pracy za ciężarówką (ale nie za blisko) i ....pyk. A dzisiaj rano patrzę i pęknięcie. A co najgorsze że postępuje... Kur.... jak nie urok to sraczka.
ewentualnie jak chcesz używaną to zadzwoń tutaj: 604804290
gościu jest z pruszcza i swego czasu miał 2 ventki na części, w jednej chyba była szyba ale nie pamiętam dokładnie
Wysłany: 2008-03-20, 18:02
Ja chcę nową szybę. Nie lubię używanych części do samochodu, no chyba że nowe są bardzo drogie. A od jaana już dostałem mejla z odp.:420 zł z wymianą. A jeszcze jest szyba zielona z pasem przeciwsłonecznym za 485zł . Tylko nie wiem jak ta "zielona" wygląda czy jest lepsza niż bezbarwna? Jak sadzisz Gavel? I czy ten pas przeciwsłoneczny ma tylko jeden jakiś kolor czy można wybrać z kilku?
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2008-03-20, 18:11
Ja mam u siebie taką zieloną ale paska przeciwsłonecznego nie mam więc nie wiem jak on wygląda.
A czy jest lepsza od bezbarwnej? Jest delikatnie ciemniejsza więc chyba lepsza. Ja bym raczej taką brał.
Wysłany: 2008-03-20, 18:15
OK dzięki Gavel. Ja jeszcze wysłałem maile do kilku innych firm zobaczę jaka oni cenę walną. A jakbym brał u Jaana to sobie pooglądam jak to wygląda z tym pasem.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-20, 21:41
cinek82, powiem CI że mnie ten pasek sie nie podoba, przypomina mi stare duże fiaty Ale to już wybór oczywiście do ciebie nalezy. Poza tym pojechałbym najpierw do profesjonalnego zakładu, jeśli to kamyczek to można ja naprawić zapłacisz koło 100 zł, dostajesz na to wieczna gwarancje inie ma śladu. Szyba jest pełnowartościowa. Także zastanów się bo po co wydawać na nowa szybę. Sporo to kosztuje.
zrób to, mi w calibrze pękła od wymiany pióra, jebło mi samo metolowe pióro na szybę, od kropki przerodzilo sie ze szyba pekla w pol a kazali mi robic a szkoda bylo sałaty :/
_________________ Vento z sercem TDi
Vento do końca moich dni
Wysłany: 2008-03-21, 06:46
Zobaczę jak to z tym paskiem wygląda. A co do naprawy to wątpię żeby jeszcze sie dało, to już się na tyle posunęło że chyba nie dadzą rady jej naprawić. Nie wiem zapytam się u tego "szklarza". Czytałem że pęknięcie można naprawić do jakiejś wielkości ale nie wiem teraz dokładnie do jakiej. Będę robił w firmie JAAN, a to duża firma i porządna. No zobaczymy co z tego wyniknie, czy naprawa czy nowa.
jaan jest też we wrocławiu, kasują trochę, lepiej by było kupić własną szybe i tylko wkleić u nich, bo mają potworne ceny za nowe ...... robi się do 2 dni po pęknięciu a jeśli zrobiłeś taki błąd jak ja że jeździłeś - TO DUPA BLADA KOLEGO
Vento do końca moich dni
Wysłany: 2008-03-21, 07:36
Nie powiedziane ile dni. Możesz jeździć i tydzień, zależy dużo od tego po jakich drogach się prowadzasz i jakie warunki atmosferyczne panują. U nas np. teraz jest mróz jakiego całą zimę nie było, a to już robi duże wrażenie na pękniętej szybie. Ja jeżdżę po dziurach i to też ma wpływ na uszkodzenie. A poza tym muszę trochę przejeździć z tym bo na życie nie starczy do pierwszego. I jak mówi przysłowie "biedny płaci najdrożej".
wiem wiem że tu dni nie wchodzą w grę ale średnio przypuszczalnie do jazdy ....... a co do pieniędzy, z dnia na dzień łapię wątpliwości ile ejszcze w tym kraju wytrzymam ...... czy nie spakować się w vento i nie uderzyc gdzieś na GB
Vento do końca moich dni
Wysłany: 2008-03-21, 07:53
Jakoś to z tą szybą będzie, tak czy siak muszę ją zrobić. Jak będzie miała być nowa to może nawet i lepiej bo ta już taka porysowana jest.... . Kasa to fakt, masakra. W sumie zarabiam prawie dwa razy tyle co na początku zeszłego roku, wydatki mam takie same (tzn. bez szaleństw) a i tak nie starcza. A już nie mówiąc o zrobieniu czegoś nadto w Ventce. Za zakup felg też już się zabieram od zeszłego roku i powiedziałem sobie że w kwietniu kupię a tu masz... wydatek i po zakupie felg bo na wszystko nie starczy.
Wysłany: 2008-03-21, 08:24
Nie, mam żonę, matkę i trzy psy. Hehe. I wszystkie opłaty na mojej dyńce.
[ Dodano: 2008-03-27, 12:36 ]
Co tak nasza szanowna Grupa Trójmiejska zamilkła? Zapracowani wszyscy? No Gavla to rozumiem że nie ma czasu. Też tak miałem dwa latka temu. Czas i kasa to jest najbardziej potrzebne w takim okresie. Ale jak fajnie jest już po wydarzeniu, jak sie fajnie wspomina szaleństwo przygotowań....
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2008-03-28, 19:57
hehe mówisz że fajnie będzie po?
się zobaczy
ale teraz faktycznie czasu jak na lekarstwo - dobrze że w soboty nie pracuję to przynajmniej będę mógł jutro trochę czasu poświęcić Ventce i wymienić w końcu brzęczący chyba od miesiąca silnik dmuchawy...
Wysłany: 2008-03-29, 23:04
Też w Gdyni Chyloni w sumie prawie na przeciwko firmy Jaan(tam gdzie już chciałem jechać). Ale poszukałem jeszcze kilka numerów tel. I znalazłem najtaniej właśnie tam, a firma się nazywa Autover Partner i mieście się gdzieś za salonem KIA. Nie wiem dokładnie gdzie ale jak już wrócę z wymiany to wstawię jakąś mapkę z dojazdem. Kolega był u nich robić frontową szybkę w mk IV i mówił że zrobili bardzo profesjonalnie i zapłacił 350 złociszy.
Wysłany: 2008-03-30, 14:43
Nie no alu sobie w tym miesiącu odpuszczę, bo znowu się wydoję do ostatniego centa. A jeszcze mam kilka innych wydatków. Alu są i będą, jak kochają to poczekają, hehe.
Wysłany: 2008-03-30, 16:08
Z tą szybą to szczęście w nieszczęściu, akurat teraz zaczynamy trochę nadgodzin (pracujące soboty i niedziele nocki) to będzie więcej kasiorki, także jak sobie kupię te fele to aż tak w budżecie nie odczuję.
[ Dodano: 2008-03-31, 20:25 ]
W Gdyni byłem, szybę wymieniłem, 290 złociszy zapłaciłem ale też się bardzo ucieszyłem.... W sumie wyszło mnie to 310 PLN-ów bo jeszcze kolesie za przeklejenie naklejki sobie 20 zawołali. Ale nie muszę jechać do komunikacji po nową. Szybę wziąłem sobie zieloną i fajnie to się prezentuje, jakby była przyciemniona. Mam bez tego pasa przeciwsłonecznego, bo wyglądało by faktycznie jak stary fiacior. A tu macie dojazd do tej firmy, jakby ktoś chciał tam się wybrać:
Mam bez tego pasa przeciwsłonecznego, bo wyglądało by faktycznie jak stary fiacior.
Co wy chcecie od tego paska zielonego, przeciwsłonecznego? Przecież bardzo pożyteczną on rolę spełnia. Dla mnie bynajmniej, bo jak słońce z góry świeci, nie trzeba jeszcze spuszczać tych osłon, tylko normalnie jechać bez krępowania się. I nawet fajnie to wygląda
Chyba za bardzo kierujecie sie tym co pisze Spyro. Pasek zielony na szybie ma sie nijak do starego fiata, pasek jest z ciemnej zieleni, przechodzacej gradientowo od normalnego koloru do zieleni. We fiaciorze, felci, starej bemece byl/jest pasek o jednakowym kolorze, mniejszy niz w tych szybkach i wyglada faktycznie zle. ale ten to zupelnie co innego!
Popatrzcie na zdjecia mojej furki, moze wam to rozjasni obraz.
Generalnie, jest tak, ze pomaga jak swieci slonko, autko wyglada fajniej, a przede wszystkim zwraca uwage jak sie gdzies zaparkuje - mozna rzecz ze ta szybka jest efektowna.
cinek gratulacje znalezienia warsztatu Mirka Skeleckiego - najlepsze i najtansze szybki na calym Pomorzu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum