|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - dwuzłącze elastyczne do 2.0
pawlunio1987 - 2011-05-31, 22:52 Temat postu: dwuzłącze elastyczne do 2.0 witam mam uszkodzone dwuzlacze elastyczne wydechu i ono jest takie jak tu dwuzłacze czy moge smialo kupic takie dwuzłącze 2 do silnika 2.0 wogole ktos kiedys to robił
Ferbus - 2011-05-31, 23:17
Ja miałem coś takiego przy pojedynczej złączce elastycznej w 1,8 aam (link 1). Zastosowałem złącze elastyczne (pojedyncze takie jak link 2) i wszystko jest ok.
Masz tu mój temat, przeczytasz i będziesz wiedział o co chodzi
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=8605
pablomed - 2011-05-31, 23:27
pawlunio1987, Ja to zmieniałem ale kupiłem używkę na szrocie za stówkę. To z pierwszego linka to gotowiec do założenia, w drugim jest podróba która możesz sam zrobić - dwa złącza elastyczne wspawujesz u tłumikarza w miejsce starych uszkodzonych - to na wypadek jakbyś nie chciał wydać więcej za właściwe albo nie mógł znaleźć dobrej używki - ale dochodzi koszt spawania i tak więc za 125 nie opłaca się tego kupować. Reasumując sprawna używka albo to za 200. I pamiętaj wymiana tego to moze być problem niema dostępu do śrub od kolektora dobrego. U mnie skończyło się na wyjęciu silnika więc rezerwuj czas
pawlunio1987 - 2011-06-01, 15:07
juz to wyciagalem bo mialem to uszkodzone ale to zaspawalem i kawalek dalej gdzie robi sie juz jedna rura wstawilem zlacze elastyczne, to tak na szybkiego a teraz chce to porzadnie robic bo daje autko do wymiany progow i ewentualnych dziurek i od razu chce to zrobic. z wyciagnieciem nie bylo problemu dostep do srub dobry tylko wyciagajac caly element troche sie nameczylem ale bez masakrycznych problemow. czyli skoro sie nie oplaca to trzeba bedzie tak odciac zeby zostala ta blacha na 6 srub i dospawac dwa zlacza elastyczne
pawlunio1987 - 2011-10-18, 18:50
dodatkowe pytanie czy ktos sie moze orientuje jakie to sa złacza, o jakich wymiarach
link Kod: | http://allegro.pl/zlacze-elastyczne-volkswagen-seat-audi-gratis-i1863203924.html |
|
|