Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Tuning - Dodatkowe światła stopu

majkel00230 - 2012-12-29, 09:17
Temat postu: Dodatkowe światła stopu
Chłopaki robił ktos w Ventce z przeciwmgielnych tylnich światła stopu ?? ? mam plan tak zrobić bo gdzies to widziałem i podobało mi sie w ogole podoba mi sie jak sie hamuje to sie zapalaja inne swiatla a nie tylko inny żarnik w żarówce ? w golfach jest to łatwo zrobić a robił już ktoś to w vento ?? ?:D
czarnysauber - 2012-12-29, 11:47

http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=5723
sebastian - 2012-12-30, 17:42

Pomysł dla wykonującego go może być fajny "podoba mi się". Ale proszę zamienić się rolami z pojazdem, znajdującym się tuż za Tobą. Stój sobie w korku, w nocy, jeszcze niech pada deszcz. Stoisz powiedzmy na światłach, noga na hamulcu i palisz wszystkie 4 żarówki jednocześnie. Dla stojącego za Tobą po kilkunastu sekundach wzrok wysiada, tym bardziej, jak masz za sobą setki kilometrów, jesteś już zmęczony i o niczym innym nie marzysz jak o szybkim powrocie do domu i pójściu spać. Więc albo pomysł "podoba mi się" odstaw, albo stojąc w korku puść nogę z hamulca i zaciągnij ręczny i oszczędź wzroku tym stojącym za Tobą i muszącym gapić się w Twoją choinkę. Mi się kiedyś to też podobało, ale wolę zostawić to tak, jak ma być fabrycznie, bo dzięki temu wzrok się nie męczy. A jeżdżąc już kilka lat, obserwując wszystkich dookoła, wnioski mogę wyciągnąć odpowiednie.

Wybacz moje zdanie na ten temat, nie obrażaj się, ale chciałem tylko uświadomić, jak to wygląda z perspektywy osób stojących za Tobą...

Swistakes - 2012-12-30, 17:51

sebastian napisał/a:
albo stojąc w korku puść nogę z hamulca i zaciągnij ręczny i oszczędź wzroku tym stojącym za Tobą i muszącym gapić się w Twoją choinkę

Z tym masz 100% racje, jak nie raz stoje za jakims cepem ktory caly czas trzyma noge na hamulcu i mnie razi to mam ochote wyjsc i mu zaje%#$ć

majkel00230 - 2012-12-30, 19:33

sebastian, spokojnie nie obrażam sie ;p dzięki za opinie ;p i powiem Ci tak, że już to zrobiłem i w porównaniu do tych nowych aut jak mercedes, porsche, audi itp gdzie stopy LEDowe to one dopiero dają tym bardziej że LEDy świecą lumenem skupionym, a nie rozproszony jak żarówka także zero porównania a jakoś jest to stosowane i z dnia na dzień jest tego co raz więc, ba ostatnio stałem na światłach za Bentleyem C i dość że ma w lampach stopy LED to na swojej ogromnej tylnej szybie ma przez całą jej długość listwe LED stopu i jakoś mi to oczu nie wypaliło, a na pewno bardziej razi niż moje. Nie bądźmy Panowie tacy wrażliwi i bilbordy LEDowe rażą, i inne auta itp.
TT600 - 2012-12-30, 22:05

Moim zdaniem lepiej byłoby zrobić same pozycyjne w przeciwmgielnych, wtedy wychodzi dobry kontrast pomiędzy pozycyjnym a stopem, zwłaszcza jak jest jasno. Szkoda tylko, że przeciwmgielne nie świecą całą swoją powierzchnią i jak się zaświeci żarówa to zostają takie "wolne" miejsca. Jak dla mnie wygląda to co najmniej śmiesznie :D
pawel39106 - 2012-12-31, 00:20

Po to jest mocny czerwony stop żeby raził i było go widać.
sebastian napisał/a:
jak masz za sobą setki kilometrów, jesteś już zmęczony i o niczym innym nie marzysz jak o szybkim powrocie do domu i pójściu spać

No właśnie jedziesz zamyslony i bum w dupe, w nocy jeszcze pół biedy ale w dzień to przy ventach te 2 stopy są strasznie biedne

majkel00230 - 2012-12-31, 10:43

Cytat:
No właśnie jedziesz zamyslony i bum w dupe, w nocy jeszcze pół biedy ale w dzień to przy ventach te 2 stopy są strasznie biedne

racja ;P a tak te światła na pewno zobaczysz, a jak Ci się nie będą podobały to Cie wkoorwią i na pewno się pobudzisz i nie będziesz zagrożeniem ;p

bradley - 2012-12-31, 12:11

TT600 napisał/a:
nie świecą całą swoją powierzchnią i jak się zaświeci żarówa to zostają takie "wolne" miejsca. Jak dla mnie wygląda to co najmniej śmiesznie :D

To jedyna wada tego bo wolalbym zeby swiecilo calym czerwonym paskiem. Ale z daleka wyglada jak taka Corvetta, wiec tez ma swoj urok ;)