Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Sprawy FORUM, WWW, Download, Gadżety klubowe - Forum wolno chodzi i...

MAPET - 2008-01-09, 10:11
Temat postu: Forum wolno chodzi i...
wono chodzi ale to kit...

do niedawna nei moglem w danym dziale zrobic odznacz wszysteki tematy jako przeczytane bo sie zamula.. wiec musialem na stronie glowenj wszytskei fora odznaczac jako przeczytane ..ale teraz i to sie zamula :(

miha - 2008-01-09, 10:55

Dokłdnie u mnie jest tak samo.Też strasznie wolno chodzi całe forum. Dodam że inne strony chodzą bez problemów.
MAPET - 2008-01-09, 10:58

nom poza tym wysylanie postow trwa uuuu

poza tym jak wlacze forum w 2 oknach to masakra nie da sie nic ogladac :(

spyro - 2008-01-09, 11:30

Jest jak jest, w firmie gdzie mam serwer pracują nad przeniesieniem bazy na nowy serwerek, ale narazie to trwa...

Niestety, wszelkie koszty utrzymania stronki, domen, forum pokrywam z własnej kieszeni, więc jak narazie nie mam tyle kasy żeby wykupić konto powiedzmy na nazwa.pl, przy takiej liczbie odwiedzin jaka mamy musielibyśmy mieć konto dedykowane co naprawdę kosztuje sporo...

Także jeszcze trochę musimy sie pomęczyć...

MAPET - 2008-01-09, 11:31

no fakt wszystko kosztuje... chodzi jednak o to ze faktycznie ciezko to chodzi :(
jaca - 2008-01-09, 11:52

spyro, Zrób składkę np. od tych co są w stowarzyszeniu
spyro - 2008-01-09, 14:54

jaca, daj spokój, wiesz jak idzie zbieranie kasy na cokolwiek... Narazie sam to finansuje i jest jak jest, ale obiecali mi że przeniosą bazę na nowy serwer, który właśnie postawili i wtedy mocno przyspieszy nam forum...

Jak zaczynaliśmy z forum to sam nie spodziewałem sie takiego obciążenia dziennego, przez to właśnie wolno wszystko chodzi, ale jak w końcu przeniosą bazę na nowy serwerek to będzie śmigać superosko, także cierpliwości chłopaki, już niedługo...

przemolas4 - 2008-01-09, 17:15

nie mam pojecia ile czasu potzeba by zebrac kaske , ale tak apropo kaski . ile kosztuje wykupienie NAZWA>PL ??
i jake sa koszty z tym zwiazane ??
:hmmm: :hmmm:

spyro - 2008-01-09, 18:11

taki prosty hosting to 300/pół roku czyli 600 na rok, ale 2 giga transferu na miesiąc w życiu nam nie starczy więc wtedy pozostaje serwer dedykowany a wtedy to już indywidualnie ustala sie koszty, najemniej koło 200 za miesiąc czyli naprawdę sporo...
MAPET - 2008-01-10, 08:36

kurde forum nei informuje mnei od wczoraj o nowym poscie w temacie :(
idgray - 2008-01-10, 12:34

a gdzie polskie znaki ? nowych tematów brak wszystko po odznaczane jakoś nie fajnie się porobiło
mihau - 2008-01-10, 12:39

idgray napisał/a:
a gdzie polskie znaki ? nowych tematów brak wszystko po odznaczane jakoś nie fajnie się porobiło

A to z powodu aktualizacji.
Polskie znaki powinny już być widoczne normalnie.
Poodznaczane, bo taka jest procedura aktualizacji - niestety.
No ale może do tego to osobny wątek.

spyro - 2008-01-10, 15:03

Cytat:
No ale może do tego to osobny wątek.

dobry pomysł, wszystkie błędy jakie wychwycicie zapraszamy tutaj:
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=2232

A ogólnie to powiem Wam, że nie pamiętam żeby kiedykolwiek nasze forum tak śmigało jak teraz :-)