|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Nasze Ventki - Vento by szefuniopaslek
szefuniopaslek - 2013-03-08, 14:15 Temat postu: Vento by szefuniopaslek A noooo witam ponownie )
Szukałem jakiegoś samochodu, szukałem no i jednak padło ponownie na vento...
poszukiwałem jakiegoś dobrego, taniego, niezawodnego samochodu no i na razie vento, co później będzie się okażę
Wcześniej był diesel teraz benzyna+lpg...
400km w jedną stronę... 7h jazdy pociągiem, na miejscu z 1-2h i 6h jazdy samochodem...
Pierwszy egzamin samochód zaliczył pozytywnie, przejechał 400km bez najmniejszego problemu..
Spalanie LPG około 9,5-10l także jak na razie jestem zadowolony.
Wyposażenie:
- klimatyzacja (do nabicia)
- 2 poduszki powietrzne
- el. lusterka
- el. szyby (przód)
- el. szyberdach
- skórzana tapicerka
- centralny zamek na pilota
- abs (coś tam w nim do zrobienie)
- halogeny (też coś trzeba z nimi zrobić bo nie pyrczą)
- Podgrzewane spryskiwacze
- Regulowana kierownica
- gaz w kole zapasowym do 2018.
Do zrobienia to co napisałem wyżej, plus reperaturka w jednym błotniku i jakieś tam drobne rzeczy...
A co do plantów to jeszcze nie wiem jak będzie hajs będzie grubo a jak nie to wiadomo
- Jakieś ładne stylowe koło 15"
- Czarny sufit
- Kit albo gwint...
- Zabudowa bagaja
- Poprawić do końca blacharkę
Kilka fotek z aukcji (i tak w sumie wygląda, na żywo nawet jest lepszy efekt):
Matej29 - 2013-03-08, 14:19
O to te o które pytałeś hehe
No ładne, skórka, klima xD
Naprawdę zacne
Ładnie świeci ta soczewka?
szefuniopaslek - 2013-03-08, 14:23
Matej29, Tak to te vento, zaryzykowałem i pojechałem Soczewka ładnie świeci, na długich to jak jakimś tirem, cała droga oświetlona.
Mateush - 2013-03-08, 15:03
szefuniopaslek, gdzie go oglądałeś?? aż do Szczecina przyjechałeś??
szefuniopaslek - 2013-03-08, 15:30
Mateush, dokładnie tak... 400km od domu
Szukałem kogoś ze szczecina żeby mi go sprawdził ale nikogo nie znalazłem, zaryzykowałem i pojechałem... dobrze że pociągi nie drogie
Sprawdzałem po vin to wyposażenie jest takie jak powinno być... jedynie fotele są inne, klapa tył to wiadomo, lampy przód i to chyba wszystko...
Mam pytanko co do benzy i gazu...
Na gazie chodzi jak ta lala a na benzynie trochę przerywa i silnik czasami gaśnie jak jadę na 2 albo 3... Zawalony filtr paliwa?
Mateush - 2013-03-08, 15:35
też może być ale tak maja silniki jak się żydzi i du** sciska żeby zatankować brynki i od czasu do czasu pojeździć na tym co przewidział producent... nie jestem zwolennikiem gazu wiec możesz mnie za to znienawidzić jak dla mnie to albo diesel albo benzyna to wszystko...
P.S. ja w ciągu miesiąca swoim już dwie trasy po 1200 km od morza aż po tatry hhehee i na lublin
szefuniopaslek - 2013-03-08, 15:40
Mateush, wcześniej jeździłem dieslem i było zajebiście teraz się przerzuciłem na benze z lpg...
Wczoraj normalnie jeździłem, w trasie, po mieście na benzynie i na lpg i nie było problemu a dzisiaj już coś nie tak na benzynie...
pawel39106 - 2013-03-08, 15:43
Może kable WN. Chociaż na początek ja bym wlał do baku jakiś dodatek do paliwa.
Mateush - 2013-03-08, 15:46
sprawdź filtry i palec, kable, wężyki, cokolwiek może być ja miałem np dziurawy wężyk w golfie II i mi falował na obrotach i potrafił zgasnąć na światłach.
szefuniopaslek napisał/a: | Mateush, wcześniej jeździłem dieslem i było zajebiście teraz się przerzuciłem na benze z lpg... |
a o to co mówiłem o gazie to nie chodziło mi o ciebie tylko o poprzedniego właściciela bo jak jeździł na gazie non stop palił na gazie i ciągle na gazie żyła to silnik "zapomniał" jak to jest na brynie. Sprawdź wszystko co może wydać Ci się podejrzane i znajdziesz usterkę metodą prób i błędów. czytałem też ze regulator położenia przepustnicy może szwankować, albo zapłon źle ustawiony
vwjanekvento - 2013-03-08, 16:06
Hmm dobrze ze sie nawrociles soczewki ok tez mam takie fajnie swieca, ale widze ze blotnik juz w agoni nie wiadomo co z progami bo listwy sa noi ten drugi blotnik pewnie tez nieciekawy, szkoda ze boczki nie sa w skorze, noi ten stop z tylu taki dziwny jak dla mnie
szefuniopaslek - 2013-03-08, 16:13
vwjanekvento,
Progi jak to progi trochę skorodowane i wgnioty są od lewarka... podłoga w sumie też za bardzo nie wiem w jakim stanie ale z tego co zobaczyłem to szału nie będzie...
A klapa no jest trochę dziwna... ale zawsze to coś innego i naprawdę ktoś odwalił kawał dobrej roboty z tą klapą. A światełko jest od forda...
a powiedzcie czy na soczewki trzeba mieć te spryskiwacze?
Mateush - 2013-03-08, 16:15
gdybyś miał ksenony to wtedy wymagane są spryski i samopoziomowanie. a jak masz zwykłe bodajże h7+h7 to nie potrzeba chyba że dla bajeru to inna sprawa
vwjanekvento - 2013-03-08, 16:20
szefuniopaslek ale chyba vento jest na kicie co? bo troche nizej jest niz seria
szefuniopaslek - 2013-03-08, 16:20
Mateush, Okej teraz ogarniam czyli w tych lampach zwykłe soczewki siedzą to mogą mnie pocałować bo już mnie nastraszyli...
Mateush - 2013-03-08, 16:27
szefuniopaslek, dokładnie jeżęli jest homologacja a na pewno jest to mogą całować w na zmianę albo obaj naraz a kto cie straszył, niebiescy??
levis521 - 2013-03-08, 16:48
moze pompa paliwa siada jak benzyny było mało lane
vwjanekvento - 2013-03-08, 17:42
Mam takie same i nawet jak mnie zatrzymali to nic nie mowili, co wiecej na kloszu masz u gory E9 homologacje
Paweł J. - 2013-03-08, 17:44
To się nazywa pasja....kolejne vento
Gazu spalił Ci trochę dużo jak na trasę, na krótkich odcinkach może być różnie. Silniczek krokowy masz trochę za daleko od wtrysku (tak mi się wydaje)
szefuniopaslek - 2013-03-08, 17:58
Lampy są firmy ABM...
A czy dużo spalił to nie wiem... nie mam porównania bo nie jeździłem wcześniej na lpg.
Tylko że to była jazda od 50 do 110-120. co chwile teren zabudowany, kawałek ładnej prostej i tak 400km
vwjanekvento, a czy to jest kit to nie mam pojęcia... nawet nie wiem jak to wygląd xd
Z przodu są chyba jakieś sportowe sprężyny a z tyłu ori z gumami....
wojtas83 - 2013-03-08, 23:51
Pogratulować zakupu dobrze że nie poszedłeś w stronę jakiegoś innego auta
Ładny ventyl, pewnie długo Ci posłuży.
hrubek18 - 2013-03-09, 00:02
ładny ventylek bo czerwony wyposażenie też niczego sobie ogólnie zakup na wielki +
tylko fotele Ci nie pasują do boczków to mam pomysł oddaj mi fotele a ja ci dam swoje wtedy będzie malina
czarnysauber - 2013-03-09, 10:34
Jednak kupiłeś to vento ładny ventyl troche poprawek i będzie cudo
Jak jest z tą maska błotnikami na żywo też są takie szpary czy to tylko fotki
Klapa z tyłu ma chyba wiekszy ten "spojler" zeby można było stop wcisnąć ,sam kiedyś miałem chęć na coś takiego nawet zakupiłem stopa z peugota 206 ,ale skonczyło sie na usunieciu znaczka
Klima i szyberdach rzadkie połączenie
Powodzenia w doprowadzeniu ventki do ładu i dalszych modach
szefuniopaslek - 2013-03-10, 14:15
hrubek18, nie nie nie to boczki nie pasują do foteli
czarnysauber, aż takich szpar nie ma... widać że było składane. Co się działo wcześniej z autkiem nie wiem.
W poniedziałek jadę go sprawdzać.
muchomorek165 - 2013-03-11, 01:18
Ładne bo czerwone
Rejestracje z tyłu masz krzywo
Osłon na głośniki nie masz?
I po co Ci ten hak z przodu ?
Fotele fajne i pewnie wygodne przydały by sie takie jeszcze z grzaniem i full bajer.
czarnysauber - 2013-03-11, 09:18
muchomorek165 napisał/a: | Rejestracje z tyłu masz krzywo
Osłon na głośniki nie masz?
I po co Ci ten hak z przodu ? |
szefuniopaslek napisał/a: | Kilka fotek z aukcji (i tak w sumie wygląda, na żywo nawet jest lepszy efekt): |
Czytaj uważnie muchomorek165, to są fotki z aukcji wiec beda zmiany hak może ,ale tablice napewno
szefuniopaslek - 2013-03-11, 10:34
muchomorek165, ... czarnysauber, już Ci wytłumaczył
Rejestracja jest krzywo ale nie mam nawet kiedy tego zrobić..
Osłon nie było.
Oczko do holowania już było, koleś mówił że nie może wykręcić... a ja nawet nie sprawdzałem
A jak by było jeszcze grzanie dup... to już całkiem kosmos
Mogłem kupić golfa 3 też z takim wyposażeniem tylko że z grzaniem dup ale bez skór... i motór był 1.6... więc myślę że dobrze wybrałem... jak na razie... bo zaraz jadę do mechanika i będzie sprawdzał co tam siedzi...
Swistakes - 2013-03-11, 10:46
NIe wytrzymał bez venta heh Bardzo dobrze, ventka do odratowania
PS. porób wiecej fot tej klapy bo mnie ciekawi
szefuniopaslek - 2013-03-11, 11:00
Swistakes, Okej postaram się... ale jest problem wczoraj zaczął padać śnieg i dzisiaj już jest jego od cholery... nie wiem jak u was ale nawet drogi nie są odśnieżone... a było już tak pięknie, nawet grilla ostatnio robiłem, taka ładna pogoda była.
Kruchy69 - 2013-03-11, 11:09
ja miałem probocic zdjecia, jak droga 3 kategorii była odsnieżona. Normalnie wydmy sniegowe na srodku drogi, gdyby nie słupki to nie byłoby wiadomo gdzie droga. Jak wjeżdałem w zaspe miejscami to snieg sie tak przesywywal prze auto ze nic nie widziłem. Miejscami to mysle ze było z 50 cm sniegu :/ Jak wróciłem do domu to wszystkie kratki w zderzaku i gril łacznie z komora miedzy pasem przednim a chłodnica było zawalone snigiem. Cud ze hokeya nie zgubiłem :/
szefuniopaslek - 2013-03-11, 14:50
Pogoda straszna i dalej pada... coś tam cyknąłem... jakaś tam mała lotka jest, wykonanie moim zdaniem bardzo dobre, ktoś się postarał tak to wygląda:
Tak myślę czy nie wymienić na normalną klapę... ale raczej tą zostawię, bawić się w przekładanie, malowanie itd. nie ma sensu.
Coś nowego, tego jeszcze nikt nie ma.
A dzisiaj wymieniłem jakiś tam przewód od ciśnienia i problem rozwiązany chodzi ładnie na benzynce
I jeszcze wsadziłem radyjko alpajna no i trzeba kable do tuby pociągnąć ale trochę za zimno, nie chce się.
ma ktoś taki kabel pod kompa? Mówili mi że 30-40zł na allegro, ale coś nie mogę znaleźć...
A bym sobie sprawdził samochód pod kompem
czarnysauber - 2013-03-11, 15:14
szefuniopaslek napisał/a: | ma ktoś taki kabel pod kompa? Mówili mi że 30-40zł na allegro, ale coś nie mogę znaleźć...
A bym sobie sprawdził samochód pod kompem |
http://allegro.pl/interfe...3084344955.html
Kruchy69 - 2013-03-11, 15:23
Tylko nie zapominaj jeszcze o programie
szefuniopaslek - 2013-03-11, 15:27
czarnysauber, Dzięki wielkie.
Kruchy69, Wiem, wiem... Tylko jaki ? Mówili mi ale zapomniałem
To nie jest to samo ?
http://allegro.pl/interfe...3077175769.html
Tylko tańsze? Razem z jakimiś sterownikami i pełnym programem...
Kruchy69 - 2013-03-11, 15:37
Ehh, najtańszym wyjsciem jest polskiVAG, no ale niestety jego mozliwości ograniczaja sie do kasowania inspekcji :/ gdzieś był temat na forum na temat programów. Koleszka ma CDIFa, no ale to juz drogi wariant. Musisz sie zapytac kogos kto w tym siedzi.
szefuniopaslek - 2013-03-11, 15:41
Kruchy69, ok, dzięki wielkie
czarnysauber - 2013-03-11, 15:42
Tak to jest to samo ,bo gniazdo nazywa sie OBD 2 Wiec ten kabel tez bedzie pasował
Temat dotyczący programu VAG masz tutaj
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=3995
Polecaja tam kable firmy viaken ale to koszt ze 150 zł
Swistakes - 2013-03-12, 10:14
No to ladnie ktos poleciał z tą klapą, ale wykonanie dobre
Rafik - 2013-03-12, 21:44
no troche pracy w blache i bedzie dobrze dobrze ze sie nawróciłeś wkoncu moze uda sie gdzies na spocik ustawic
szefuniopaslek - 2013-03-12, 21:57
Rafik, w blacharce aż tak dużo nie ma pracy ogarnąć błotnik, te listwy progowe... jakaś polerka i będzie cacy
edit: Widzę że kolega w marę blisko mieszka ode mnie Gdzie robicie spoty ?
Rafik - 2013-03-13, 22:37
szefuniopaslek, nigdzie bo sie nigdy ustawic nie mozemy ale czesto jestem w elblągu jak przyjdzie ciepło mozemy sie zgadac na poare aut moze cos wyjdzie z tego wkoncu
szefuniopaslek - 2013-03-13, 23:01
Do Elbląga mam mega blisko więc nie ma problemu, mogę wpaść
A tak ogólnie z moich terenów jest mało ventyli na forum (
A gdzieś do GD na spot to jakoś mi się nie uśmiecha jechać :/
szefuniopaslek - 2013-03-20, 15:59
Wymieniłem dzisiaj pompkę paliwa bo w ogóle paliwo nie dochodziło :/
I jeszcze uszczelkę/podstawę gaźnika... no i problem rozwiązany, samochód nie gaśnie i ładnie pali
Kruchy69 - 2013-03-20, 16:34
To nie gaźnik, tylko wtrysk
szefuniopaslek - 2013-03-20, 16:51
Kruchy69, Dzięki za poprawę ale wiadomo o co chodzi.
szefuniopaslek - 2013-03-21, 17:04
szefuniopaslek napisał/a: | i problem rozwiązany |
W sumie to nie do końca :/ coś tam jeszcze potrafi przygasnąć ale jest wielka różnica.
Po wymianie tej podstawy wtrysku trzeba wyregulować gaz
A i jeszcze silniczek krokowy niby mi siada to też może być przez to?
Wiosna się zbliża... chociaż tego nie widać ale się zbliża
To trzeba szukać jakieś koło na sezon
Szukam coś fajnego i za małe pieniądze myślę że 15" będzie w sam raz
Podoba mi się "Borbet A" ale jest za drogi :/
Szukam czegoś w tym stylu od razu mówię że chce coś z "szerokimi ramionami", nie podobają mi się fele w stylu "Borbet T"...
Co powiecie na coś takiego:
albo?? (w polerkę a te "kołeczka" w jakiś kolor? np. czarny tak jak wyżej?):
albo coś jak miał Aeternus (zapożyczę zdj).
rh topline
Do końca nie mogę się zdecydować.. podsuńcie jakiś pomysł, a jak macie jakieś fajne i niedrogie fele to dajcie znać.
Swistakes - 2013-03-21, 17:32
te ostatnie mi sie podobają, sam chciałem je od niego kupić
szefuniopaslek - 2013-03-21, 17:45
Swistakes, fajne, fajne ale też drogie :/
Mateush - 2013-03-21, 17:46
zarzuć szeroka stal i będzie dobrze
szefuniopaslek - 2013-03-21, 17:57
Mateush, myślałem nad tym ale raczej odpada... kupić stalówki, poszerzać, malować... jeździ w mim mieście golf na szerokiej stali i chciałbym coś innego
Bardziej kieruję w polerkę.
Mateush - 2013-03-21, 18:18
szefuniopaslek, a wiesz o czym ja myślałem do swojego Ventylka sprawić?? 250 zł taki zabieg u mnie w Szczecinie kosztuje i trwa 4 godz. profeska jakiś jaskrawy kolor albo zielony albo pomarańcz i do tego znaczki (i być może lusterka) w kolor felg
http://www.youtube.com/watch?v=lPOi2ovNsZw
http://www.youtube.com/watch?v=MpqYa-fZ9dc
guma w sprayu:]
ja się chyba zdecyduje ATS Cup w jakiś kolorek trzasnąć
czarnysauber - 2013-03-21, 18:30
Jak na jesieni pokazywałem taki bajer to każdy nosem kręcił ,że badziew ,że słabe ,pod myjką odpadnie.
A teraz połowa forum sie okleja/maluje
Swistakes - 2013-03-21, 18:33
heheheh ale te na pomaranczowo co malował to kozacko oklejone....
Nie ma jak to sobie gumy malować
Mateush - 2013-03-21, 18:33
czarnysauber, zależy jak się położy, pytałem się klientów to mówili ze 3-4 sezony wytrzymuje na karoserii, a na felgach to krócej ale niewiele bo wiadomo się opony wymienia itd.
szefuniopaslek - 2013-03-21, 21:44
Panowie, pierwszy temat o plasti dip stworzony został przeze mnie... myślę nad malowaniem dachu tą gumą
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=12970
Ktoś malował z forum tą gumą cały samochód...
vwkrzysio - 2013-03-21, 21:52
szefuniopaslek, ja najprawdopodobniej całe auto będę tym mazał
szefuniopaslek - 2013-03-22, 11:42
Ale wracając do tematu to co z tymi felami ?
TT600 - 2013-03-22, 20:16
szefuniopaslek napisał/a: | Ale wracając do tematu to co z tymi felami ? |
Są gusta i guściki, ale ja bym mimo wszystko szukał czegoś z rantem, a rant w polerkę, obojętnie przy jakiej feldze Moim zdaniem taka fela robi wrażenie nie tylko od boku auta, ale też od przodu i tyłu no i pasuje do tych aut Wybierz co ci się podoba i tyle!
Przy okazji, naprawdę ciekawie wygląda ta klapa, jeszcze lepiej by było bez tego stopu I skórka też elegancka
zeniTh - 2013-03-22, 22:17
szukaj borbet A ! mega koło do vento i wcale nie takie drogie, tym bardziej jak chcesz w 15" a i w 16" mozna tanio dorwać
ew, jakiś inny borbet, ats cup, rh cup - te ostatnie idzie kupić czasami z oponami za 500-600 zł
tez proponuję coś z rantem, płaskie koło takie jak pokazałeś z golfa Fire and Ice nie pasuje do golfa 3 vento bo jest za wąskie
szefuniopaslek - 2013-03-23, 00:06
A no pewnie że bym chciał coś z rantem
Botbet a... zeniTh, co to jest za zamnienik ten 'jamex'?
http://allegro.pl/borbet-...3100624086.html
ats cup odpada, rh cup także..
niby borbet niedrogi...
http://allegro.pl/alufelg...3098118099.html
a co do tego estorila fire and ice to jakoś mi się spodobał
nie pasuje ? (zapomniałem że ktoś z forum miał te lacze na vencie)
No tylko że najgorsze jest to że są takie wąskie...
piotr nowok - 2013-03-24, 09:02
czy borbet a czy ats cup bd wygladaja w dobrym dopasowaniu gum i nadkoli
szefuniopaslek - 2013-03-25, 19:16
no nie wiem dlaczego najgorsze przydarza się mi... akumulator tak się rozładował że nie miałem jak się dostać do samochodu...
Trochę się pomęczyłem i z pomocą druta i paru innych przyrządów udało mi się go w końcu otworzyć..
Klamki bez zamka to zło
Rafik - 2013-03-25, 20:36
szefuniopaslek, trza było wbijac przez bagażnik ja tak ostatnio czesto wchodzilem bo 3 razy wiosełko mi peklo
szefuniopaslek - 2013-03-25, 21:28
Próbowałem ale jakoś nie mogłem dojść jak przejść przez kanapę :/
Napisz mi jak się przedostałeś..
edit: napisz... ale na pw
tom cio - 2013-03-25, 22:18
To ja tez bym prosił taką radę bo się przymierzam do zaślepek zamków. A co się stało że tak padł? Ja ostatnio pod szkołą zostawiłem radio ściszone to potem odpalił tak z wielką łaską, ale otworzył jeszcze
szefuniopaslek - 2013-03-25, 22:55
tom cio, Czemu padł? nie wiem.. kupiłem już z takim, widocznie był słaby a w nocy strasznie przymroziło... w niedziele przed 07:00 jak chciałem go otworzyć było jakoś -9/-10...
tomek87 - 2013-03-25, 23:00
Do vento da się na kilka sposobów dostać jak aku padnie
Najważniejsze że się udało to trzeba baterie zmienić aby nie było już problemów
Kruchy69 - 2013-03-26, 23:02
a u mnie jest radio tak podłaczone, ze jak wyciagne kluczyk to samo sie wylacza. :p tak samo wzmak i CB
tom cio - 2013-03-27, 12:36
Kruchy69, i tak chyba jest seryjnie bo ja też tak mam a vento kupowane z niemcowni, w oryginale także jest duże prawdopodobieństwo
Kruchy69 - 2013-03-27, 13:09
no wiem wiem, ale do tego podłaczyłem jeszcze do CB i wzmaka.
szefuniopaslek - 2013-03-27, 16:32
Wczoraj nie jeździłem a dzisiaj znowu padł mi akumulator :/
Kruchy69, Jak to zrobiłeś ? Który kabelek do którego podłączyłeś ? Bo u mnie jak sie wyciągnie kluczyk to i tak dalej gra... (radio alpine)
Tube ze wzmakiem tez mam podłączone ale dodatkowo na kablu zasilającym zrobiłem przełącznik ON/OFF w progu i zawsze staram sie wyłączać...
Nie mam pojęcia gdzie może spieprzać prąd...
TT600 - 2013-03-27, 16:50
szefuniopaslek napisał/a: | Kruchy69, Jak to zrobiłeś ? Który kabelek do którego podłączyłeś ? Bo u mnie jak sie wyciągnie kluczyk to i tak dalej gra... (radio alpine) |
Musisz zamienić lub posprawdzać różne kombinacje 2 kabelków przy kostce od radia, chodzi o żółty i czerwony. Są one na specjalnych złączkach z możliwością wypięcia właśnie po to, żeby dopasować pod instalację samochodu
szefuniopaslek napisał/a: | Tube ze wzmakiem tez mam podłączone ale dodatkowo na kablu zasilającym zrobiłem przełącznik ON/OFF w progu i zawsze staram sie wyłączać... |
Wystarczy podłączyć kabelek od wzmaka (Remote) do (zazwyczaj) niebieskiego kabelka przy wtyczce w radiu, nie pamiętam który to pin, ale jest on odpowiedzialny za załączanie wzmaka, wysuwanie anteny i inne takie duperele i wtedy masz automatyczne wł/wył wzmaka wraz z radiem
Odnośnie uciekającego prądu - przeleć się z amperomierzem po bezpiecznikach
szefuniopaslek - 2013-03-27, 17:06
TT600 napisał/a: | szefuniopaslek napisał/a: | Kruchy69, Jak to zrobiłeś ? Który kabelek do którego podłączyłeś ? Bo u mnie jak sie wyciągnie kluczyk to i tak dalej gra... (radio alpine) |
Musisz zamienić lub posprawdzać różne kombinacje 2 kabelków przy kostce od radia, chodzi o żółty i czerwony. Są one na specjalnych złączkach z możliwością wypięcia właśnie po to, żeby dopasować pod instalację samochodu |
Czerwony i żółty złączyłem razem i mam podłączony do bodajże brązowego.
Zobaczę czy są tam jeszcze jakieś wolne kable i coś sie pokombinuje...
TT600 napisał/a: | szefuniopaslek napisał/a: | Tube ze wzmakiem tez mam podłączone ale dodatkowo na kablu zasilającym zrobiłem przełącznik ON/OFF w progu i zawsze staram sie wyłączać... |
Wystarczy podłączyć kabelek od wzmaka (Remote) do (zazwyczaj) niebieskiego kabelka przy wtyczce w radiu, nie pamiętam który to pin, ale jest on odpowiedzialny za załączanie wzmaka, wysuwanie anteny i inne takie duperele i wtedy masz automatyczne wł/wył wzmaka wraz z radiem
Odnośnie uciekającego prądu - przeleć się z amperomierzem po bezpiecznikach |
A ten kabelek od wzmaka mam podłączony do niebieskiego z radia i sie wyłącza tuba jak wyłączę radio. Ale dodatkowo zamontowałem włącznik.
TT600 - 2013-03-27, 17:41
szefuniopaslek napisał/a: | Czerwony i żółty złączyłem razem i mam podłączony do bodajże brązowego. |
Jak chcesz, żeby wyłączało się po wyciągnięciu kluczyka to raczej powinny być osobno. Luknij na schematy kostki ISO lub miernik w łapę lub metodą prób i błędów i dojdziesz do tego
szefuniopaslek - 2013-03-29, 17:31
Udało mi się dzisiaj podłączyć radio tak żeby się wyłączało po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki...
Na noc zostawię aku do ładowania i zobaczę czy wtedy będzie coś się działo
Wypucowałem dzisiaj ventyla myjka, woskowanie, szyby... trochę w środku ogarnąłem
Wszystko ładnie pięknie tylko że jak wróciłem do domu, dosłownie chwila i zaczął padać śnieg...
Wku#%ić się tylko idzie...
vwkrzysio - 2013-03-29, 18:00
szefuniopaslek napisał/a: | zaczął padać śnieg... |
to masz lajt u mnie śnieg nie pada tylko napier
vwjanekvento - 2013-03-29, 18:03
Aj tam nie narzekajcie za tydz u nas jest rozpoczecie sezonu, i na zimowkach chyba pojade
szefuniopaslek - 2013-04-09, 18:52
Dzisiaj umyłem brudasa i założyłem hokej... hokej jest niby z golfa, trochę przy krótki I nie było tak strasznie z założeniem, wystarczy lekko podciąć te zaczepy i wchodzi ładnie
Kilka fotek :
Rzeczy do zrobienia :/
Powiedzcie mi czy da się coś zrobić z tym fotelem Czy tylko zostaje mi tapicer
I jeszcze o progach...
kupiłem ventyla z progami... I mam pytanko co to są za progi?
Mi się wydaję że od GT ale mogę się mylić... Jak one są mocowane? bo u mnie jest jakaś listeweczka do której były przyczepione, wkręty i te sprawy...
Czyli brakuje mi tej jednej dłuższej listwy i jakiś maskujących? bo jakoś dziwnie to u góry to wygląda...
wojtas83 - 2013-04-09, 21:22
Progi masz od GT. Mocowane są na wkręty u dołu do progów za pomocą kostek w otwory,a u góry masz listwę klejoną do progu na stałe, do której zapina się listwa maskująca i kątowniczki po końcach na nity zrywalne powiększone.
Ładny kolorek tej ventki tylko hokeja szukaj ori z vento bo ten nie wygląda patrząc z boku, widaj jego braki
szefuniopaslek - 2013-04-09, 21:42
No to musze szukać reszty do kompletu, raczej będzie ciężko co?
Dzięki, kolor też mi się podoba
A hokej zostaje ten co jest bo ori vr6 jest ciężko dostępny i drogi.. W sumie źle zrobiłem ze sprzedalem ori średni.. Bo chciałem vr...;/
pawelvw - 2013-04-09, 22:31
co do fotela to albo szukać takiego fotela uszkodzonego w innym miejscu albo czasem ktos sprzedaje sama skórę bez gąbek i stelaza ale tapicer to będzie tu potrzebny bo nawet jak znajdziesz skórę uzywana identyczna to mozesz próbować szyć sam ale jak ci nie wyjdzie to bedziesz musiał to zlecić komus kto sie zna na tym lub szukać podobnej skóry u tapicera
szefuniopaslek - 2013-04-09, 22:53
pawelvw, dzięki za pomoc, też tak właśnie myślałem... a znaleźć takie fotele w częściach to raczej graniczy to z cudem...
A czego używać do regeneracji takiej skóry? nigdy nie miałem to nie wiem.
pawelvw - 2013-04-09, 22:57
z tego co zauważyłem to masz przetarte oparcie boczne fotela i raczej w tym przypadku to wymiana całej powierzchni na nowy kawałek albo tak jak pisałem spróbować poszukac używki w dobrym stanie
szefuniopaslek - 2013-04-09, 23:01
Przetarte jest w tym jednym boczku.. szwy idą wokół tego "oparcia"... czyli wystarczyłoby znaleźć taki kawałek materiału i go wszyć...
pawelvw - 2013-04-09, 23:15
dokładnie
Luqua - 2013-04-09, 23:38
szefuniopaslek napisał/a: | hokej jest niby z golfa, trochę przy krótki |
Tzn?
Mam taką samą dokładkę i tak się darzyło niedawno, że moja Ventka stała łeb w łeb z ori Gulfem GjetejI. Jedyną różnicą jaką zauważyłem w dokładkach, to fakt, że w GTI jest identyczna dokładka, ale dzielona w połowie. Wymiar jakby ten sam. Mało tego: właściciel Golfa chciał się ze mną na dokładki zamienić, bo sądził, że jego dokładka to jakiś badziew z allegro, w dodatku cięty hehe. Powiedziałem, żeby się zarejestrował na byle forum z Gulfem związanym i zaraz się dowie co ma na aucie zamontowane. Wiem, że miałem szansę na ori się zamienić, ale nawet nie zamierzam. Niejedną zaspę tej zimy moja dokładka przeszurała i dalej cała (na przyszły rok staję do przetargu na odśnieżanie gminy ) Ponadto całościówka wygląda lepiej niż w połowie dzielona. A czy ori czy nie to mi lata
szefuniopaslek napisał/a: |
Czy tylko zostaje mi tapicer
|
Trochę politury koloryzującej plus opalarka powinny to załatwić.
Pamiętaj o natłuszczaniu i pielęgnacji.
tomek87 - 2013-04-09, 23:59
Luqua, u Ciebie to jest odlew razem ze zderzakiem
Luqua - 2013-04-10, 00:05
tomek87 napisał/a: | Luqua, u Ciebie to jest odlew razem ze zderzakiem |
Dzięki Wam zaczynam wiedzieć czym tak na prawdę jeżdżę hehe
Poza tym jeśli to odlew i nie robisz sobie ze mnie jaj, to szczerze powiedziawszy wygląda lepiej niż ori. Jakos tak schludniej...
szefuniopaslek - 2013-04-10, 14:58
Luqua, Przykrótki, chodzi mi o to że po bokach jest za krótki... nie dochodzi do końca zderzaka...
Jestem tego samego zdania co Ty... Skoro ori i zamiennik wyglądają tak samo to po co przepłacać
Tylko że wtedy dużo tracimy jakościowo...
Niby samochód nie jest tak nisko osadzony a dzisiaj trochę pojeździłem i parę razy przerysowałem asfalt...
TT600 - 2013-04-10, 16:45
Takie przetarcia normalnie się naprawia
Przykładowy link do firmy się tym zajmującej: http://lederzentrum.pl/
Mateush - 2013-04-10, 16:57
ewentualnie spójrz na to i się zastanów bo cena jest śmieszna: http://allegro.pl/fotele-...3153822079.html
szefuniopaslek - 2013-04-10, 17:11
TT600, tylko że u mnie jest dziurka :/ i znając życie to raz dwa się powiększy...
tak mam zrobić?:
http://www.youtube.com/wa...d&v=p3F8qDsEAjI
Niby efekt końcowy jest dobry... ale ciekawe na jak długo...
I patrząc na ceny... Płynna skóra 70zł, klej 30zł a gdzie reszta tego szitu :
http://sklep.lederzentrum...-skory-c-2.html
To wydaję mi się że tapicer weźmie tyle samo albo i mnie i zrobi lepiej...
Mateush, po co kupować nową skórę jak mam dobrą tylko z jedną małą dziurką i przetarciem..
Mateush - 2013-04-10, 17:24
szefuniopaslek, no wiesz podrzuciłem linka bo myślałem że masz więcej usterek
vwkrzysio - 2013-04-10, 19:13
Luqua napisał/a: | Poza tym jeśli to odlew i nie robisz sobie ze mnie jaj, to szczerze powiedziawszy wygląda lepiej niż ori. Jakos tak schludniej... |
czy wygląda to juz sprawa indywidualna
szefuniopaslek napisał/a: | Jestem tego samego zdania co Ty... Skoro ori i zamiennik wyglądają tak samo to po co przepłacać
Tylko że wtedy dużo tracimy jakościowo... |
dokladnie widziałem taki oto zderzak po spotkaniu z krawężnikiem, koleszka oparł sie może jednym centymetrem dokładki a pekło to do samego grila no i sporo sę wysypało
szefuniopaslek - 2013-04-10, 19:48
vwkrzysio, zderzak to jest jakaś pomyłka... mi chodzi o sam hokej
szefuniopaslek - 2013-04-10, 20:27
A i dzisiejsze spalanie gazu w trasie to 8 / 9 l ... jestem mile zaskoczony, zrobiłem 190km na 16l... Przy na prawdę lekkiej nodze
Trasa Pasłęk>Gdańsk...
pawlunio1987 - 2013-04-10, 20:32
moj 2 litrowiec w trasie tez schodzi do 8 przy grzecznej jezdzie
tom cio - 2013-04-10, 22:06
No panowie nie dobijajcie mnie ;/ Moje zamulone jak cholera AAM żlopie 15gazu przy normalniej jeździe a jak go pogonić to i 16-17 wciąga, także wy to macie luksusy.
szefuniopaslek - 2013-04-10, 22:30
tom cio, uuuu to strasznie, cały czas jechałem 80-90.. nie śpieszyło się to sprawdziłem spalanie... jak brało 12 to wydawało mi się dużo
tom cio - 2013-04-10, 23:07
No niestety, teraz będę wymieniał świece, przewody i kopułkę to może coś pomoże
vento92 - 2013-04-10, 23:16
Moje 1.8 AAM potrafi spalić 13 do 15 L LPG,w trasie 9
szefuniopaslek - 2013-04-13, 21:02
Dzisiaj się łem w środku ventyla, umylem z zewnątrz i pojechałem nad morze na koniec spotkał mnie deszcz...
Wyciągnąłem fotele żeby je trochę nasmarowac bo straszniecciężko chodziły i tu miła niespodzianka fotele są podgrzewane bo są kable i kostka na 6 panów tylko ciekawe czy maty działają... moje fotele są od golfa 3 vr6?bo gdzieś takie widziałem... Ile wyniesie mnie wiązka kabli?
wojtas83 - 2013-04-13, 21:22
Możliwe że są z golfa, wiązka z włącznikiem koszt ok 100zł. A przekaźniki pod siedzeniami są?
szefuniopaslek - 2013-04-13, 21:30
Jak ten przekaźnik wygląda?
wojtas83 - 2013-04-13, 21:56
Powinieneśmieć wszystko oprócz tej czerwonej kostki
pawelvw - 2013-04-13, 22:59
jak coś to posiadam takowe przekaźniki do podgrzewania foteli jak bys nie miał
szefuniopaslek - 2013-04-14, 11:46
tak to wygląda czyli nie ma...?
pawelvw, ile byś chciał za nie?
A wiązka z passata b3 podejdzie czy nie bardzo?
wojtas83 - 2013-04-14, 11:59
Nie masz ich niestety, potrzebójesz też wiązki łączące fotel poprzez przekaźniki do wtyku wiązki samochodowej.
szefuniopaslek - 2013-04-14, 12:19
wojtas83, jaki koszt wszystkiego? opłaca się? dużo roboty?
wojtas83 - 2013-04-14, 16:10
Ciężko powiedzieć jaki koszt, najlepiej jak byś gdzieś kupił całą kpl instalację pod grzanie dup, nawet z matami bo nie wiesz w jakim stanie są Twoje, a gdy okazało się że grzeją te co masz w fotelach to zawsze możesz sprzedać te zapasowe. Szukaj na alledrogo lub innych forach, np golf.pl lub golf3.pl
Tu masz taki zestaw np. http://allegro.pl/podgrze...3174470439.html
Paweł J. - 2013-04-14, 16:18
Ostatnio na tvn turbo mówili, że jest naukowo udowodnione iż grzanie tyłków może źle wpływać na męskie sprawy
wojtas83 - 2013-04-14, 16:23
Ale jak w zimie jest -20 to też nie wpływa na nie dobrze kiedy rano siadasz w taki fotel
szefuniopaslek - 2013-04-14, 16:29
Paweł J., też właśnie o tym słyszałem, tak samo trzymanie laptopa na kolanach... ale wojtas83, też ma rację... na przykład wystarczy lekko podgrzać fotel i można wyłączyć
a nad zrobieniem tego jeszcze się zastanowię...
wojtas83, powiedz mi jeszcze tylko jak to jest z jakimś zasilaniem? kable idą z fotela do włącznika i jeszcze pewnie kabelek musi iść się pod jakiś prąd czy coś ? Jak to z tym wygląda?
wojtas83 - 2013-04-14, 16:37
Ja nigdy wcześniej mie miałem tego z żadnym samochodzie ale grzanie dup to super sprawa. Wystarczy że weźmiesz sobie na jedyneczkę i w zimowe dni jest super, nerek sobie nie przeziębisz i na kręgosłup też nie zaszkodzi. A co do podłączenia to dziecinnie proste jest. Wiązka idzie w lewym progu pod deskę, na metalowej belce pod kierownicą masz taką kostkę do podłączania dodatkowego wyposarzenia i w nią kolorystycznie podłąnczasz dwa kabelki z wiązki tj podświetlenie i plus po zapłonie, a masę wpinasz w gniazdo masowe przy słupku lewych przednich drzwi.
Paweł J. - 2013-04-14, 20:35
szefuniopaslek, wojtas83, ponoc to przegrzewanie tych spaw jest złe-nie schładzanie....zresztą....ja tam się nie znam...ponoć naukowcy tak "tfierdzą", a tego posta piszę z lapkiem na kolanach, a dzieci mam
szefuniopaslek - 2013-04-14, 21:42
wojtas83, dzięki za pomoc, na razie mam inne wydatki :/ jak będzie więcej grosza to o tym pomyślę
Paweł J., No widzisz na jednego podziała na drugiego nie... Ale ogólnie przegrzanie tych miejsc źle działa na płodność... czyt: można "niby" zostać bezpłodnym...
Ale jak to jest na prawdę to nie wiem...
Luqua - 2013-04-15, 10:28
wojtas83 napisał/a: | ale grzanie dup to super sprawa. . |
Podobno powoduje bezpłodność
czarnysauber - 2013-04-15, 10:41
Luqua napisał/a: | Podobno powoduje bezpłodność |
Luqua, pół strony toczy sie dyskusja na ten temat
tomek87 - 2013-04-15, 10:46
Grzanie fajna sprawa ;)No i wiadomo ze trzeba z glową urzywać A jak masz maty w fotelach to zawsze mozna zrobić na krótko grzanie
szefuniopaslek - 2013-04-16, 18:03
dzisiaj poszła mała wymianka fotele z kanapą z mojej starej gabloty za 4packa i przekaźnik do podgrzewanych foteli z paska b3
szefuniopaslek - 2013-04-17, 22:59
Dzisiaj zacząłem zakładać czarne plastiki/słupki ze starego ventyla...
Pomalowałem rączki, podświetlenie kabiny, słoneczniki i jutro będę zakładał resztę...
Wszystko na czarno oprócz podsufitki jak będzie trochę kaski to się zamówi materiał i zrobi podsufitkę
szefuniopaslek - 2013-04-21, 12:39
Jednak przy weekendzie zrobiłem czarną podsufitkę... Więc w środku znowu czarny bandit
Postaram się zrobić jakąś fotkę i wrzucić.
szefuniopaslek - 2013-04-23, 15:47
Teraz tak wygląda front i sufit
Koszt zrobienia podsufitki?
Materiał - 30zł
Klej - 10zł
Szprej czerwony 8zł
Szprej czarny 8zł
Czteropak - 10zł
Zadowolenie z efektu końcowego? Bezcenne
Macie jakiś dobry sposób żeby wykręcić hak holowniczy? bo za cholerę nie mogę go wyciągnąć :/
Galerie Allegro - darmowy hosting zdjęć
muchomorek165 - 2013-04-23, 16:09
Oryginalny klucz od kół i pamiętaj że Hak ma lewy gwint, więc go wykręcasz kręcąc w prawo
Jak Ci się nie uda zostaw hak i załóż na niego pluszaka
szefuniopaslek - 2013-04-23, 16:15
muchomorek165, wiem, wiem... jeszcze popróbuję z wd40 czy coś i zobaczymy co z tego będzie...
Za bardzo nie chce jeździć z tym hakiem bo niby nie można... ale jak na razie miśki mnie nie zatrzymały
hrubek18 - 2013-04-23, 21:08
szefuniopaslek, pierwsze raz słyszę że nie można jeździć z hakiem,u mnie jest i nigdy nie miałem problemu nie raz miśki za mną jechały,
co do środka to malina tez mi sie taki marzy
Kruchy69 - 2013-04-23, 21:24
A spróbuj wsadzic jakas rure w niego i spróbuj go obrócić. To nie jest na tyle drobny wgint zeby mogł sie ot tak zapiec i nie mozna by było go ruszyć...
muchomorek165 - 2013-04-23, 21:57
Kruchy69,
Drobny gwint to na pewno nie jest ale jak ktoś szarpał liną jak ciągnął auto to często póżniej cięzko wykręcić.
szefuniopaslek,
Weż młotek i uderz w hak jak pordzewiało to się chociaż troche ruszy i wtedy spróbuj wykręcić nie wiadomo jak długo ten hak jest wkręcony. A co do WD40 możesz spróbować.
szefuniopaslek,
Właściwie to masz wprawę z robieniem podsufitki na czarno, może pomógłbyś mi moją przerobić ?
szefuniopaslek - 2013-04-23, 22:03
hrubek18, no tak słyszałem że nie można jeżeli nie jest seryjnie, coś takiego znalazłem gdzieś na necie:
"Zgodnie z nowymi przepisami nie można jeździć z sterczącym hakiem, kiedy nie holuje się pojazdu. W tym wypadku na okres jazdy hak powinien być zdemontowana."
Miśki też już mnie mijały i to nie raz i nic. Ciekawe ile w tym prawdy...
A sufit rób u siebie, koszt zrobienia nie jest duży
Kruchy69, dzisiaj połamałem aż pręt jak próbowałem wykręcić... nie wiem czemu tak się zapiekło... nie chce uszkodzić zderzaka bo jakoś mocno jest wkręcony i jest małe pole manewru...
muchomorek165 - 2013-04-23, 22:05
szefuniopaslek,
włoż pręt owiń szmatą i nie porysujesz jak się tak boisz
Nie mam zdolności co do takich operacji
pawelvw - 2013-04-23, 22:15
o czywiście jak masz wypinany hak i w czasie uzytkowania auta nic nie holujesz to hak powinien być wypiety ale jak byś miał hak na stałe montowany to nic cię nie interesuje wtedy
szefuniopaslek - 2013-04-23, 22:28
pawelvw, no właśnie o to chodzi...
muchomorek165, to nie jest trudne jak coś to można pomóc
szefuniopaslek - 2013-05-07, 18:21
aaa dzisiaj pomalowałem bębny i zaciski... miały być czerwone ale znalazłem czarny szpraj w garażu... jakaś emalia żaroodporna, niby wytrzymuje do 400 stopni... się okażę.
Mateush - 2013-05-07, 18:23
szefuniopaslek, było na różowo dla bani pomalować
szefuniopaslek - 2013-05-07, 18:24
Albo jakąś świecącą farbą
Mateush - 2013-05-07, 18:25
ja myślałem sobie zielonym jaskrawym plasti-dipem Fele pomalować bynajmniej same środki bez rantu a zaciski i bębny nie wiem może na żółto jaskrawo
szefuniopaslek - 2013-05-07, 18:34
też można trzeba byłoby dobrze kolor do samochodu dobrać...
Ja z kolei mam koncepcje na coś takiego:
jakiś biały kolor fosforyzujący czy tam Fluorescencyjny
tylko najpierw trzeba odłożyć na jakieś fele
Mateush - 2013-05-07, 18:37
Tylko że mistrzuniu już jest taki plasti-dip: http://www.youtube.com/watch?v=sBpgVV0GMIg i ja o czymś takim myslalem. U mnie profesjonalne malowanie tym specyfikiem kompetu felg to 350 zł więc dupy nie urywa
szefuniopaslek - 2013-05-07, 19:16
Mateush, wiem wiem, już dawno robiłem o tym temat...
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=12970
To już lepiej kupić szpraje i samemu pomalować, raz że taniej wyjdzie a dwa jaki zadowolony będziesz że coś sam zrobiłeś
Mateush - 2013-05-07, 19:18
szefuniopaslek, dzięki za info heh
szefuniopaslek - 2013-05-11, 11:08
Komuś spodobał się mój znaczek z grilla i po prostu go sobie wziął
Co za poj.... kraj...
Dobrze że mam jeszcze jeden ale tamten był lepszy
Kruchy69 - 2013-05-11, 12:11
dobrze ze mi nie próbuja oderwać, bo jakby pociagneli to by wyszedł z całym grilem, bo sie trzyma na dwoch zaczepach
No cóż, "Naród wspaniały, tylko ludzie k*rwy" J. Piłsudski. Łażą takie psełdo dresy, tzw. Rycerze Ortalionu i zamiast sie wziac za cos porzadnego to samochody okopuja, znaczki kradną, kumplowi zajumali progi z golfa GTI i próbowali kierunkowskaz wyjac, przez co porysowali błotnik. I tak całych progów nie zabrali, tylko te maskownice, czy jak to sie tam zwie. Ale oni juz mieli radość bo komuś zycie utrudnili. Ostatnio tez pod prąd wiechałem w obcym miescie, bo oczywiscie znaki były poprzekrecane. Ale po co policja ma takich karać? Nie jezdza po osiedlach, bo by jeszcze wpierdziel dostali od nich, tylko pospolitego obywatela jadacego w samochodzie, takiego jak my, bo jak go stac na auto to i mandat zaplaci za np, zbita szybe, której pekniecia winni sa w/w Rycerze. Eh, wszystko wokół pieniądza sie kreci. :/
muchomorek165 - 2013-05-11, 12:43
Mój znaczek z tylnej kalpy jak zamykałem sam odpadł
U mnie ostatnio chcieli ukraść listwy boczne z drzwi powyginali je ale nie zabrali
<hihi> klej do szyb naprawdę mocno trzyma
Ale takich powinno sie dorwać i przetrzepać porzadnie skórę.
Listwy na progi od GT w poniedziałek pójdą więc czekam na foty całych progów
A znaczek w gril jak chcesz jakiś też mam, tylko juz chrom poschodził ale zawsze na czarno możesz pomalować .
szefuniopaslek - 2013-05-11, 14:48
Kruchy69, Dobrze gadasz... Takich ludzi tylko ... jak można jeszcze tak ich nazwać...
Dobrze że to tylko znaczek... jakby jeszcze coś zrobili to bym się nie bawił i wziął się za to, bo akurat dzisiaj tak stanąłem pod szkołą że idealnie kamera była skierowana na venciaka. Teraz już wiem gdzie stawiać, w razie co będzie nagranie jeżeli kamy działają...
muchomorek165, dzięki, czekam na paczkę... a znaczek mam, już pomalowałem i jest na samochodzie
vwjanekvento - 2013-05-11, 15:42
Ciesz ze to znaczek tylko Mi skopali autko rok temu, sprawa w sadzie itp, ale co z tego jak ziomek nie pracuje i komornik nie ma z czego sciagnac odsetki dalej rosna
Kruchy69 - 2013-05-11, 16:25
vwjanekvento, wlasnie pisząc "okopywanie samochodu" odnosiłem sie do Twojej przygodny... :/
Rafik - 2013-05-11, 22:28
frajerstwo sie szerzy i tyle
szefuniopaslek - 2013-05-13, 14:48
Takie tam 18...
vwjanekvento - 2013-05-13, 14:57
Bardziej rzucily mi sie twoj prog i blotnik w agoni ale kto wie czy z opona 30 z profilem nie daloby rady zalozyc
Kruchy69 - 2013-05-13, 21:10
Uploaded with ImageShack.us
co sie nie da jak sie da. 19"
corek - 2013-05-13, 21:14
o w mordę szaleństwo
szefuniopaslek - 2013-05-13, 23:02
Nie no, nie zakładam tego... zakładałem fele do bmw brata i tak tylko przyłożyłem
vwjanekvento napisał/a: | Bardziej rzucily mi sie twoj prog i blotnik w agoni |
A z tym powoli coś tam działamy, zobaczymy co z tego będzie
vwjanekvento - 2013-05-13, 23:25
sprawa jest prosta wspawujesz progi i reperaturki malujesz i dobrze konserwujesz i masz spokoj na pare lat (czyt. 3lata ), ale tak jest najlepiej
muchomorek165 - 2013-05-13, 23:56
Ciekawe jak byście na takich kołach przejechali się na naszych drogach ? Nadkola byście zdarli
szefuniopaslek - 2013-05-18, 15:27
Mały bonusik... nie wiem czy zakładać czy jeszcze trochę poczekać niech ruda jeszcze dojdzie do siebie
Bo jak dla mnie to jeszcze troszkę za słabo :/
a teraz idę zakładać progi... zdjęcia później
szefuniopaslek - 2013-05-18, 17:48
progi na samochodzie... Trochę się pomordowałem z założeniem bo nie miałem do czego przykręcić, takie poniszczone te moje progi
Aktualnie jest tak:
a będzie tak:
l]
Tylko muszę znaleźć listwę maskującą na stronę pasażera i będzie git
Oczywiście gdyby nie muchomorek165, to by nie było progów bo były niekompletne... Dzięki wielkie
lavirant - 2013-05-18, 18:05
Jakbys miał dojscie do tanich uzywanych list maskujacych , daj znać
szefuniopaslek - 2013-05-18, 18:18
lavirant, też nie masz? która strona?
lavirant - 2013-05-18, 18:40
Nie mam ani jednej niestety, jedną chyba ukradli a drugą wymontowałem .
szefuniopaslek - 2013-05-19, 20:56
dzisiaj jakby lepiej
Paweł J. - 2013-05-19, 21:15
Poważnie chcesz to zakładać
szefuniopaslek - 2013-05-19, 21:34
właśnie się zastanawiam xd
lewy błotnik i tam mam zżarty...to zanim tamten ogarnę to można z tym pojeździć
to aż tak źle wygląda?
Mateush - 2013-05-20, 06:44
poleć po tym bezbarwnym i będzie git
szefuniopaslek - 2013-05-20, 11:01
Jak przelece bezbarwnym to nie będzie za bardzo się świecilo? No i jak psikne to ruda za bardzo nie będzie do siebie dochodzić.. A efekt prawdziwej rdzy chyba będzie lepszy bez bezbarwnego. Jak myślicie?
Mateush - 2013-05-20, 11:25
u mnie koleżka ma cała maskę w MK IV polakierowaną, a pod spodem rost i nie źle to wygląda tak że spróbuj najwyżej pojedziesz do blachy z powrotem, kup spray bezbarwny w puszce i działaj
chodzi mi o taki efekt: http://farm7.static.flick..._2278153f2d.jpg
szefuniopaslek - 2013-05-20, 11:34
No właśnie, polakierowana rdza jakoś mi nie podchodzi.. Jak rost to raczej musi być klasyczny :
czarnysauber - 2013-05-20, 11:59
szefuniopaslek napisał/a: | też można trzeba byłoby dobrze kolor do samochodu dobrać...
Ja z kolei mam koncepcje na coś takiego:
Obrazek
jakiś biały kolor fosforyzujący czy tam Fluorescencyjny
tylko najpierw trzeba odłożyć na jakieś fele |
Koszt takiego lakieru też troche wysoki
http://www.auto-klinika1.pl/produkty.htm
szefuniopaslek - 2013-05-20, 13:30
czarnysauber, o jaa... coś drogie. wydaję mi się że może da radę znaleźć taniej...
Rafik - 2013-05-20, 16:42
jak dla mnie ten błotnik
Swistakes - 2013-05-20, 16:49
Niczym nie maluj bo to bez sensu, jeszcze prawie rdzy na nim nie ma zeby go malować i szukaj jak najszybciej normalnego blotnika w kolor
szefuniopaslek - 2013-05-20, 22:22
dzisiaj podpinałem vento pod kompa i jakoś ciężko było ogarnąć...
sprawdzałem przez Polski "VAG 4.9" i przez jakiś "VWTool 2.0.9"
Nie mogłem wszystkiego sprawdzić...
np. abs:
błąd z vaga:
283 Czujnik liczby obrotów przedni lewy-G47
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
285 Czujnik liczby obrotów przód prawy-G45
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
1276 Pompa hydrauliczna ABS-V64
sygnał poza wartościami granicznymi
65535 Uszkodzony moduł sterujący
283 Czujnik liczby obrotów przedni lewy-G47
uszkodzenie mechaniczne - BŁĄD SPORADYCZNY
285 Czujnik liczby obrotów przód prawy-G45
290 Czujnik liczby obrotów tylny lewy-G46
287 Czujnik liczby obrotów tylny prawy-G44
1044 Moduł sterujący błędnie zaprogramowany
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
668 Napięcie na zacisku 30 za niskie
sygnał poza wartościami granicznymi - BŁĄD SPORADYCZNY
1130 Działanie ABS
nieprawidłowy sygnał - BŁĄD SPORADYCZNY
błąd z VWTool:
283-- ------- Front Left ABS Wheel Speed Sensor -G47
_
285-- ------- Right Front ABS Wheel Speed Sensor -G45
_
1276- ------- ABS Hydraulic Pump -V64
Signal Outside Specifications
nie mogłem połączyć się na przykład z klimą, licznikiem, skrzynią itd.
Wyskakiwało że nie może się połączyć czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie..
Co może być nie tak?
Macie jakiś inny program do tego? może lepszy? Jak to dokładnie zrobić?
szefuniopaslek - 2013-05-21, 16:57
założyłem błotnik rosta...
Misieq69 - 2013-05-21, 17:21
wrzucaj fotki bo jestem ciekawy jak to wyglada :p w sumie to dobry sposob na zamaskowanie rudej na blotnikach
szefuniopaslek - 2013-05-21, 17:39
nie ma co pokazywać :/ trochę lipa bo kumpel miał mi wyciąć jakąś fajną dziurę na kierunek bo to był błotnik us no i trochę $*^%*&%( sprawę :/
później wrzucę zdjęcie...
szefuniopaslek - 2013-05-21, 20:38
tak wyciął że nie wiem jak zamocować tan kierunek..
ruda już fajnie doszła do siebie tylko ta dziura na kierunek mi nie pasuje
Karol B. - 2013-05-23, 21:21
Jak zobaczyłem tą dziurę to padłem... haha Chcesz sprzedać przednie lampy?
szefuniopaslek - 2013-05-23, 21:28
Nie, za bardzo mi się podobają
v3n70 - 2013-05-23, 21:29
o jej.. szkoda błotnika.. nigdy więcej nie dawaj koledze piwa przed wykonaniem roboty
jak dla mnie ta ruda nie pasuje do czerwonego nadwozia.. z daleka pewnie się zlewają ze sobą..
Karol B. - 2013-05-23, 21:32
A powiedz, dobrze świecą? Ogólnie dobre lampy, czy kicha?
szefuniopaslek - 2013-05-23, 21:51
Bardzo dobrze... Jeżdżąc po mieście w nocy czasami mi mrygaja że niby jadę na długich.. A jadąc w nocy gdzieś gdzie jest ciemno jak w d... To wszystko bardzo dobrze widać
vwjanekvento - 2013-05-23, 22:56
Dziura wycieta ale pod kierunek z focusa a co do lampek to fajnie swieca ale maja tendencje do parowania i przypalania plastiku na dole
szefuniopaslek - 2013-05-23, 23:22
vwjanekvento, dobrze mówisz, na dole ładnie jest przetopiony plastik... ale na szczęście nie parują
vwjanekvento - 2013-05-23, 23:54
Kwestia czasu kiedy zaczna jak masz abm
szefuniopaslek - 2013-05-24, 00:11
To się wtedy najwyżej wymieni
czarnysauber - 2013-05-24, 13:12
szefuniopaslek napisał/a: | To się wtedy najwyżej wymieni |
Narazie masz okazję wymienić błotnik
szefuniopaslek - 2013-05-24, 13:47
No się uczepili tego błotnika... wiem że syf... gdyby nie ten kierunek byłoby całkiem spoko.
Niedługo się zmieni.
drozdzak - 2013-05-24, 13:59
Loża szyderców
Kruchy69 - 2013-05-24, 17:52
szefuniopaslek, ale w upalne dni mozna noge przez ta szparke wystawić
hrubek18 - 2013-05-24, 21:50
Kruchy69, to jest wlot powietrza do silnika tak jak w t4
arek07 - 2013-05-24, 22:21
jak dla mnie to kompletnie nie pasuje ten styl do tego auta...
szefuniopaslek - 2013-05-27, 15:27
Jakiś ()*#^% przerysował mi tylny zderzak...
Próbowałem zmyć benzyną ekstrakcyjną ale nie idzie trochę pomogło ale za mało.
Czym to zmyć żeby nie uszkodzić mojego lakieru?
Swistakes - 2013-05-27, 16:09
Zwyklym rozpuszczalnikiem pojdzie
pawlunio1987 - 2013-05-27, 16:11
ja cos podobnego pastą do starych lakierów TEMPO usuwalem, kilka razy z 2 godziny roboty i zeszlo...
szefuniopaslek - 2013-05-27, 16:28
Swistakes, benzyna ekstrakcyjna a rozpuszczalnik to to samo...
pawlunio1987, taką zwykłą pastą tempo wyciskaną? gdzieś mam trochę to spróbuję..
pawlunio1987 - 2013-05-27, 17:16
zwykla wyciskana kupiona w markecie
v3n70 - 2013-05-27, 18:17
no tak to niestety już jest, ktoś zazdrości wozidełka i specjalnie robi rysy.. albo jak zrobi przez przypadek, to zaraz ucieka i brak po nim śladu.. aż strach zostawiać samochodu w miejscu publicznym
Paweł J. - 2013-05-27, 18:27
Kiedyś coś podobnego usunąłem pastą tempo ze srebrnego lakieru. Zdaje się, że to otarta struktura ze zderzaka tego "zaprzyjaźnionego" auta, a nie głęboka rysa
szefuniopaslek - 2013-05-27, 19:19
Paweł J., tak to na szczęście nie mój lakier... rysy żadnej raczej nie ma. Trzeba się tego pozbyć..
vwjanekvento - 2013-05-27, 19:50
Tak jak koledzy pisza sproboj pasta tempo powinno zejsc
szefuniopaslek - 2013-05-27, 19:57
spróbuje, może się uda..
szefuniopaslek - 2013-06-17, 17:05
Dzisiaj skróciłem drążek ale dalej jakoś sterczy...
I jeszcze mam pytanko.
Butle z gazem mam w kole zapasowym. pod pokrywką tak to wygląda:
nie wiem czy ten wskaźnik działa bo mam mało gazu i nawet się nie rusza. W ogóle wszystko jakoś tak prowizorycznie zrobione, poklejone itd....
No i jeszcze luzem są dwa kabelki a nie wiem od czego/do czego one służą?
Macie jakiś pomysł?
Może da się podłączyć pod to jakiś wskaźnik gazu czy coś takiego? Bo by się przydało
v3n70 - 2013-06-17, 17:19
szefuniopaslek napisał/a: | Dzisiaj skróciłem drążek ale dalej jakoś sterczy... |
a co Ty będziesz biegać w aucie, że Ci przeszkadza? jest dobrze
aa z eLPeGie idealna okazja, aby się go pozbyć ^^ chociaż nie będziesz miał obaw, że autko wyleci w powietrze jak tamto ostatnie w Bydgoszczy..
Swistakes - 2013-06-17, 19:31
Hmm wydaje mi sie ze te 2 luzne kable to od zaworka ktory otwiera i zamyka po zaplonie a ze prowizorycznie wyglada to sie nie martw bo przewaznie tak towyglada
szefuniopaslek - 2013-06-17, 22:40
Swistakes napisał/a: | te 2 luzne kable to od zaworka ktory otwiera i zamyka po zaplonie |
to znaczy? nic niepokojącego? może dlatego podśmierduje gazem i ktoś zrobił prowizoryczną wentylację w bagażniku...
sztabson - 2013-06-18, 00:05
szefuniopaslek, to że podśmierduje gazem to może być wiele powodów.
W jakim przypadku podśmierduje jak jedziesz czy jak stoisz?
Może być wydech nie szczelny, mogą przez wiatr spaliny "cofać" się pod samochodem i przez wloty dostaje się do samochodu, może pod maską być coś nie szczelnego. Ja miałem lekką nieszczelność z tego co pamiętam gdzieś przy samym silniku uszczelka była już stara. I jak stałem w korku lub więcej jeździłem to "waliło" w samochodzie. co prawda ja osobiście tego już nie czułem za dużo nim jeździłem ale inni co rzadko jeździli to mi mówili. Najbardziej Mamuśka jak ją przewiozłem to się zaczynała dusić.
szefuniopaslek - 2013-06-18, 10:21
Wiem, $*^%*&%( jest z tym gazem. Kolega ostatnio psiknął jakąś pianką i sprawdzał szczelność. Dokrecil jedną śrubke no i Teraz i tak nie ma tragedii, tylko czasami zaleci gazem. Najgorzej jak stoję w miejscu.
sztabson - 2013-06-18, 15:07
szefuniopaslek, to stawiam na 90% że masz to samo co ja miałem
Na zdjęciu poniżej zaznaczyłem co "gazownik" rozkręcał i tam jeszcze niżej gdzieś jest jakaś uszczelka co mi przepuszczała. Może też przepuszczać z okolic filterka gazu jeśli nie masz któreś z uszczelek lub jest do wymiany.
Ps. to zdjęcie tylko podglądowe nie mam frontu golfa
szefuniopaslek - 2013-06-18, 16:08
sztabson, Chodzi Ci o podstawę wtrysku? jak tak to wymieniałem ostatnio bo była sparciała...
jeszcze mam problem z tym że gaśnie mi samochód na nierozgrzanym silniku...
Jadę, jadę i po prostu gdy dodaję gazu to nic się nie dzieje i obroty spadają, jak zrzucę na luz czy coś to po prostu gaśnie... i tak kilka razy...
Jak zdążę przełączyć na benzynę i z powrotem na gaz to jedzie dalej, nie zgaśnie...
Nie mam pojęcia co jest nie tak...
sztabson - 2013-06-18, 17:05
szefuniopaslek napisał/a: | sztabson, Chodzi Ci o podstawę wtrysku? jak tak to wymieniałem ostatnio bo była sparciała... |
Nie jestem specem jeśli chodzi o mechanikę ale możliwe ale wykręcałeś te 3 śruby co są niżej? Hmm a wydech masz szczelny? w jakim stanie masz łącznik elastyczny bo może tam coś przepuszcza spaliny.
szefuniopaslek napisał/a: | jeszcze mam problem z tym że gaśnie mi samochód na nierozgrzanym silniku...
Jadę, jadę i po prostu gdy dodaję gazu to nic się nie dzieje i obroty spadają, jak zrzucę na luz czy coś to po prostu gaśnie... i tak kilka razy...
Jak zdążę przełączyć na benzynę i z powrotem na gaz to jedzie dalej, nie zgaśnie...
Nie mam pojęcia co jest nie tak... |
Też mam ostatnio ten problem po wymianie ze śrubki na silniczek krokowy z instalacji gazowej. Też masz tak tylko na zimnym silniku? lub nawet na ciepłym lecz chwilę po odpaleniu? W tygodniu mam zamiar podjechać do gazownika lecz muszę zobaczyć jak stoję z funduszami. I też nie mam pojęcia co to może być.
szefuniopaslek - 2013-06-18, 17:33
sztabson, zdecydowanie z pod maski śmierdzi gazem...
http://youtu.be/jMo4brEBlRc
U mnie tak to wygląda jak na filmiku, samochód stał może z 30min i parę razu tak "gaśnie".
I to bez różnicy czy jest na gazie czy na benzynie, tylko przełączenie powstrzymuje samochód przed zgaśnięciem.
Mówili mi tak że jeżeli coś jest nie tak na:
Gazie i benzynie - to przyczyny szukać w benzynie
Benzynie - przyczyny szukać w benzynie
Gazie - przyczyny szukać w gazie
ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Paweł J. - 2013-06-18, 20:56
szefuniopaslek, a nie zauważyłeś że masz z duże obroty na biegu jalowym ? takie obroty powinieneś mieś na ssaniu a nie przy 70-80 stopniach. Bez ssania powinno byc na pierwszej kresce pod 1000obrotów/min.
szefuniopaslek - 2013-06-18, 21:31
Paweł J., aż tak zwiększone obroty to chyba nie są? Ale racja jest praktycznie na 1000obrotów/min...
Co może być nie tak że gaśnie?
Silniczek krokowy czy co bo nie mam pojęcia...
sztabson - 2013-06-18, 21:36
Paweł J., swoją drogą też mam obroty na jałowym w okolicy tysiaka... I u mnie nikt nie wie od czego to.
szefuniopaslek, u mnie jest sytuacja podobna. Udaje mi się że nie gaśnie ale tak jak by zamiast paliwa (czytaj gazu w danym momencie najczęściej) to nie wiem co dostawało się do silnika bo tak jak by mocy nie miał ale zachowuje się identycznie jak Twój
szefuniopaslek - 2013-06-18, 22:04
Tylko co to może być :/
Mateush - 2013-06-20, 11:36
było szefunio diesla TDI kupić
Kruchy69 - 2013-06-20, 12:36
szefuniopaslek, a działa Ci ta klapka w filtrze powietrza co "przelacza" miedzy zimnym a ciepłym powietrzem? Może cały czas ma cieple powietrze i gaz sie rozpreza i dlatego nie chodzi?
szefuniopaslek - 2013-06-20, 14:20
Kruchy69, a tego to nie wiem, zresztą filtr powietrza mam stożkowy...(na zwykłym to samo było)
Kiedy powinno się to "przełączać"? jak sprawdzić czy jest sprawne? I co zrobić żeby działało jak nie będzie?
Kruchy69 - 2013-06-21, 00:22
jak masz stożek to to odpada. Bo to jest taka "wajha" sterowana podcisnieniem w podstawioe filtra.
sztabson - 2013-06-21, 00:46
Kruchy69, chodzi Tobie o to co ja się pytałem? Tzn z tym związane
To zapodam fotkę tej części.
Kruchy69 - 2013-06-21, 11:32
o, o, o. Dokładnie to.
szefuniopaslek - 2013-07-03, 16:27
1.
2.
??
Rafik - 2013-07-03, 18:14
według mnie na smokedzie lepiej
Mateush - 2013-07-03, 18:16
no super jest podoba mi się, lepiej niż z tamtymi
P.S. dawaj lampy za dwa piwa
szefuniopaslek - 2013-07-03, 18:37
Chyba zostawię smoked tylko kupię jakieś fajne żarówki bo te już prawię w ogóle nie świecą....
Mateush, za dwa piwa na pewno oddam.. same lampy nowe kosztują ponad 600zł...
Mateush - 2013-07-03, 18:44
szefuniopaslek, przecież wiem zgrywam się myślałem o 250/300
szefuniopaslek - 2013-07-03, 18:47
trochę mało
v3n70 - 2013-07-03, 18:50
Szefie, jak chcesz założyć smokedy i masz dobrze przezroczyste szkła, wpakuj BlueVision one mają niebieskie szkiełka i dają taki ładny odblask w środku lampy
Mateush - 2013-07-03, 18:50
to trzymaj je to się w sierpniu dogadamy
szefuniopaslek - 2013-07-03, 18:57
Pomyślimy... jeszcze się zastanawiam które sobie zostawić
TT600 - 2013-07-03, 21:09
Ja bym z tych dwóch kompletów zrobił jeden porządny na bi-zenona Szkła byś nie musiał polerować bo byś miał całe gładkie szkło, tak jak Świstak ma zrobione
szefuniopaslek - 2013-07-03, 23:24
TT600, nie stać mnie na takie modyfikacje... I nie wiem czy nie pożegnam się z ventylem...
Ogarnąłem żarówki i fajnie świeci
muchomorek165 - 2013-07-04, 00:11
szefuniopaslek,
Co za żarówki założyłeś?
Czemu chcesz sprzedać auto?
szefuniopaslek - 2013-07-04, 00:18
co za żarówki to nie wiem... kumpel po taniości mi załatwił.
Jakieś tam niebieski, ładnie świecą na biało.
A samochód już mnie trochę wkurza... nie mogę go zrobić, bo co zostawię do mechanika to coś tam niby zrobi a dalej to samo... i chu* wie co jest nie tak... :/
Albo się zrobi i sprzeda albo zrobi i zostawi.
szefuniopaslek - 2013-07-05, 19:51
Mateush - 2013-07-05, 19:54
Ładnie, ładnie tylko koła brakuje
szefuniopaslek - 2013-07-05, 19:56
Brakuje, brakuje ale najpierw trzeba go zrobić...
Mam do kupienia fajne fele za niewielkie pieniądze ale koleś coś zamula...
Mateush - 2013-07-05, 19:59
A o jakich kołach myślałeś?? Może moje chcesz kupić
szefuniopaslek - 2013-07-05, 20:05
Do kupienia mam taki aluett (mi się nie podoba)
Ale to na razie bardziej na handel, trzeba zarobić na swoje felgi
szefuniopaslek - 2013-07-23, 10:39
Z nowości to zgubiłem hokej i blendę od strony kierowcy... (Jak ktoś ma to pisać!)
No i do tego zacząłem uszczelniać klimę do nabicia...
vwkrzysio - 2013-07-23, 13:31
ja jak zgubie hokej to razem ze zderzakiem. wkręty swoje robia
radzę zrobić to samo
szefuniopaslek - 2013-07-23, 15:37
vwkrzysio, a uwierz że miałem... ale malutkie i po bokach tylko.
vwkrzysio - 2013-07-23, 22:20
ja w połówce mam 4 sztuki
pawel66600 - 2013-07-23, 22:27
szefuniopaslek napisał/a: | Z nowości to zgubiłem hokej i blendę od strony kierowcy... |
Ty zgubiłeś ja połamałem
v3n70 - 2013-07-23, 22:31
Te hokeje do siebie mają, że lubią odpadać brakuje im poczucia wolności.
W Megance przykręciłem na 20 wkrętów, a i tak potrafiłby się sam oderwać :p
szefuniopaslek - 2013-08-05, 14:42
z nowości to wymieniłem tylne sprężyny bo jedna była pęknięta
Hokeja i blendy dalej nie mam przód wygląda strasznie
felgi ładnie się prezentują... NA SPRZEDAŻ, Kto chce?
v3n70 - 2013-08-13, 19:05
szefuniopaslek napisał/a: | Hokeja i blendy dalej nie mam przód wygląda strasznie |
a Ty wiecznie narzekasz bierz się do roboty, kup hokej i blendę i będzie git wystarczą tylko te dwie rzeczy i już Ventka świetnie wygląda
sorki, że trochę odkopię temat podsufitki, ale weź mi powiedz, jaki specyfik do jej malowania i skąd go brałeś? obwódkę od szybera malowałeś czerwonym szprejem? ;>
szefuniopaslek - 2013-08-13, 20:50
obklejałem czarnym materiałem z allegro, jakiś tam specjalny do podsufitek (za pierwszym razem)
W tym ventylu to pojechałem do sklepu z pasmanterią i tam wybrałem czarny materiał taki jaki mi podpasował.
za pierwszym razem także użyłem jakiegoś tam specjalnego kleju który śmierdział jak butapren...
za drugim razem razem użyłem kleju polimerowego:
I też ładnie dawał radę, tylko wystarczy dobrze rozprowadzić po całej powierzchni.
A reszta psiknięta szprejem..
Ostatnio pomagałem kumplowi w audi robić czarny sufit, i miał tam materiałowe słupki z przodu, psiknęliśmy podkładem i sprejem i efekt na prawdę super )
v3n70 - 2013-08-17, 11:37
dzięki za fachowe omówienie trochę z tym roboty, ale efekt bardzo ładny
szefuniopaslek - 2013-10-08, 18:49
Czyszczenie?
v3n70 - 2013-10-08, 19:24
uuuu będzie sporo roboty.. gdzie Ty żeś je tarmosił, że takie brudasy?
szefuniopaslek - 2013-10-08, 19:33
v3n70, to gąbka taka... materiał ściągnięty i jutro chyba do pralki wrzucę
szefuniopaslek - 2013-10-12, 17:58
Dzisiaj zrobiony został wydech środkowy bo strasznie brzęczał... I ręczny poprawiony.
W przyszłym tygodniu będę działał coś z gazem (reduktorem) żeby wszystko sprawnie działało
Wsadziłem też nowe fotele, półkubełki
szefuniopaslek - 2013-10-16, 16:50
w końcu prawie skompletowałem progi GT... dokupić tylko muszę dwa narożniki...
zamontowałem dekielki, było w *uj roboty ale się udało
no i chyba ktoś mnie nie lubi
Ładna pogoda to umyłem dobrze samochód i usunąłem wszystkie zarysowania na lakierze.
v3n70 - 2013-10-16, 17:56
szefuniopaslek napisał/a: | no i chyba ktoś mnie nie lubi |
może sam zahaczyłeś o jakąś wystającą gałązkę i przykra niespodzianka gotowa
szefuniopaslek - 2013-10-16, 18:02
v3n70, bardzo możliwe dlatego napisałem "chyba"
Ale jak dla mnie to dziwnie wygląda, mocna ta gałązka musiałaby być żeby dosyć głęboką rysę zrobić.
Bardziej wygląda to na klucz lub coś innego ostrego...
vento92 - 2013-10-16, 18:14
szefuniopaslek ,ktoś może pozazdrościł Ci Ventki
Mateush - 2013-10-16, 18:34
u mnie bylo od tyłu do samego przodu tak że nie zazdroszczę
szefuniopaslek - 2013-10-16, 22:01
vento92, nie wiem czy jest tu czego zazdrościć, zwykłe vento.
Mateush, współczuję :/ beznadziejna sprawa :/
Jeszcze to w takim zje***** miejscu :/
tom cio - 2013-10-16, 22:20
szefuniopaslek, może da się spolerować jeszcze jest nadzieja, a progi fajnie wyszły tylko jak piszesz kątowniczki i będzie si
szefuniopaslek - 2013-10-16, 22:46
próbowałem i jakoś nie idzie :/ wydaję mi się że za głębokie...
Dostałem od kumpla magiczną pastę do polerki i nawet tym nie idzie.
A wszystkie przetarcia i ryski schodzą bez problemu.
szefuniopaslek - 2013-10-18, 23:14
Pierwsza kontrola i dowód stracony...
pawel66600 - 2013-10-18, 23:21
szefuniopaslek napisał/a: | Pierwsza kontrola i dowód stracony... |
Co się stało się?
szefuniopaslek - 2013-10-18, 23:35
Jedzie sobie człowiek do domu a tu zatrzymują...
- Dowód poleciał za opony bo z tyłu już są zużyte... z tym się zgodzę.. ( a właśnie jestem w poszukiwaniu opon...)
- Niby żarówki bez homologacji bo nie jest nic na nich wybite... I to jest śmieszne... żarówki kupione na stacji benzynowej a tam raczej żarówki bez homologacji nie byłyby sprzedawane...
- i musiałem zdzierać folię z kierunków....
A co najlepsze nie przyj***** się o smoked.
pawel66600 - 2013-10-19, 13:53
szefuniopaslek napisał/a: | Jedzie sobie człowiek do domu a tu zatrzymują...
- Dowód poleciał za opony bo z tyłu już są zużyte... z tym się zgodzę.. ( a właśnie jestem w poszukiwaniu opon...)
- Niby żarówki bez homologacji bo nie jest nic na nich wybite... I to jest śmieszne... żarówki kupione na stacji benzynowej a tam raczej żarówki bez homologacji nie byłyby sprzedawane...
- i musiałem zdzierać folię z kierunków....
A co najlepsze nie przyj***** się o smoked. |
To jakiś nadgorliwy ci się trafił, jak mnie złapali to tylko powiedzieli że za blache US powinni dowód zabrać, ale nie zabiorą bo ładnie to razem wygląda.
Zależy na kogo się trafi
szefuniopaslek - 2013-10-19, 14:09
No akurat trafiłem na skur*****...
Zresztą nie tylko ja straciłem dowód. Dziesiątki innych osób także.
Widocznie jakaś akcja była i łapali wszystkich.
Opony już wymieniłem, żarówki też, przegląd zrobiony.
Dowód obierze się w poniedziałek z komisariatu.
Więc spokojnie można iść na wesele
Swistakes - 2013-10-19, 15:47
To oni Ci zarówki wyciągali ?
muchomorek165 - 2013-10-19, 21:58
Swistakes,
Cytat: | To oni Ci zarówki wyciągali ? |
Znając życie zgadywali
Mi kiedyś policjant w błocie kazał przeczytać numer homologacji z halogenów które miałem na wysokości hokeja. Grzecznie powiedziałem mu że tego nie zrobię a jak go to interesuje nich się schyli sam
I wtedy się zaczeło sprawdzanie wszystkiego 2h, i nic nie znaleźli na drugi dzień odwiedziłem Panów policjantów na komendzie i porozmawiałem z komendantem. Dostali zjebkę, więcej mnie nie zatrzymują
To dobrze że już wszystko ogarnięte.
v3n70 - 2013-10-19, 23:12
szefuniopaslek napisał/a: | ... Zresztą nie tylko ja straciłem dowód. Dziesiątki innych osób także.
Widocznie jakaś akcja była i łapali wszystkich. ... |
dwa tygodnie temu w Elblągu (i być może okolicach) była jakaś akcja, gdzie miśki sprawdzali sporą część aut jeżdżących po drogach. z tego co wiem przyczepiali się do pierdół i wystawiali wysokie mandaty być może znowu jakąś podobną akcję przeprowadzili
szefuniopaslek - 2013-10-25, 23:28
Jak nie jedno, to drugie.... :/
Poszedł mi wąż wchodzący do nagrzewnicy i wyciekł cały płyn.
Złomek nocuje pod chmurką.
vwjanekvento - 2013-10-30, 16:37
Sto lat kolego!
Rafik - 2013-10-30, 20:32
100 Lat Najlepszego
v3n70 - 2013-10-30, 21:09
oki, było na fejsie, ale niech będzie jeszcze tu: Sto lat!
tom cio - 2013-10-30, 23:22
No to jeszcze ode mnie szczere STO LAT !
szefuniopaslek - 2013-10-31, 01:56
Aaaa dziękuje dziękuje
danieluss123 - 2013-10-31, 16:58
szefuniopaslek napisał/a: | Czyszczenie?
Obrazek |
Co to masz za kołka z tyłu?? ten srebrny felunek mnie interesuje
tom cio - 2013-10-31, 17:05
Wyglądają troche jak Schmidt VN Line ale nie mają imitacji śrubek.
szefuniopaslek - 2013-10-31, 17:06
danieluss123, Jak dojrzał hehe
Felgi nie moje tylko kumpla, u mnie tylko leżą i leżą, już chyba z pół roku.
A co to są za fele tego nawet nie wiem. Jak chcesz to mogę sprawdzić
danieluss123 - 2013-10-31, 17:19
To luknij bo spodobały mi się
szefuniopaslek - 2013-10-31, 18:36
Liger, liger tsw, uger tsw. Jakos tak, ciezko odczytac.
Mack - 2013-10-31, 19:16
TSW VX1
czyli to czego nie mogłeś odczytać tiger sport wheels
szefuniopaslek - 2013-11-01, 09:56
danieluss123,
http://www.youtube.com/watch?v=hj9s7jUVjBc
danieluss123 - 2013-11-02, 02:26
fajne koła dzięki
szefuniopaslek - 2013-11-25, 22:15
Dobry gazownik i samochodzik dobrze działa
W końcu normalnie odpala na gazie i nic nie śmierdzi
Benzyna też poprawiona lecz nie do końca ale i tak jestem mega zadowolony
Jeszcze tylko jutro wymienię płyn w chłodnicy(łapią przymrozki), parę pierdół i w końcu vento sprawne.
Co do benzyny to co może być nie tak jeżeli na zimnym silniku trochę brakuje mu mocy, ok. 2tyś obrotów lekko szarpie i nie chce za bardzo jechać. Aż tak bardzo to nie utrudnia jazy do momentu nagrzania silnika lecz jeżeli coś jest nie tak to trzeba to zrobić.
Ten mechanik praktycznie sprawdzał wszystko i mówił że może być coś z elektryką lub wtrysk (ewentualnie sonda? nie jestem pewien czy dobrze zapamiętałem)
Silnik się rozgrzeje i problem ustępuje.
Co wy na to?
Paweł J. - 2013-11-26, 11:38
Czy mechanik i gazownik to jedna i ta sama osoba Jak wyglądała regulacja u gazownika (na analizatorze, podpinał się pod sondę czy tylko na słuch)
szefuniopaslek napisał/a: | Co wy na to? |
bo ja wiem podstawa wtrysku i może jakies przedmuchy po drodze między podstawą wtrysku, a kolektorem ssącym masz sucho
szefuniopaslek - 2013-11-26, 11:58
Gazownik tez robil benzyne ale byl tam jeszcze jeden mechanik i robili we 2.
Jak regulowal to cos tam podlaczal i patrzyl na jakas tam maszynke bo akurat przy tym bylem.
Podstawa wtrysku byla jakis czas temu wymieniana.
Tak jest tam sucho.
szefuniopaslek - 2013-12-16, 17:02
Z nowości nic ciekawego.
Wymienione zostały:
- Tuleje tylne wahacza przedniego. (z prawej strony był jeszcze oryginalny z fabryki co najlepsze nadawał się jeszcze do jazy ale został wymieniony)
-Końcówka drążka prawa
-Króciec wchodzący do głowicy
-Klocki hamulcowe
-Alternator
Jeszcze jutro do wymiany:
- Łączniki stabilizatorów
- Amory przód
Na razie tyle, na dniach może wrzucę jakieś foto
szefuniopaslek - 2014-02-14, 15:29
Udało mi się znaleźć materiał na fotel kierowcy... Wszystko gra tylko że nie dopatrzyłem na zdjęciach i mam teraz jeden fotel z materiałem z tyłu a drugi ze skórą.
A najlepsze jest to że zorientowałem się dopiero jak włożyłem gotowy fotel do samochodu
Dziur już nie ma ale kiczowato to trochę wygląda
Kilka fotek z kalkulatora...
muchomorek165 - 2014-02-14, 15:48
Oryginalny projekt
Ale dziur nie ma efekt pożądany osiagnięty
W tylnym lewym kole nie masz mało powietrza ?
speedy333 - 2014-02-14, 16:06
muchomorek165 napisał/a: | W tylnym lewym kole nie masz mało powietrza ? | Jeśli to zimówka to może być w porządku. U mnie było 2 bary a opona wyglądała prawie jak flak, jakby miała niecały 1 bar Dowaliłem 4 bary i tak samo wyglądało więc spuściłem z powrotem do 2,2 bara i dałem spokój Zimówki są miękkie i mogą się tak "uginać"
szefuniopaslek, widzę jakąś flaszeczkę wozisz między siedzeniami
szefuniopaslek - 2014-02-14, 16:06
muchomorek165 napisał/a: |
W tylnym lewym kole nie masz mało powietrza ? |
Powinno być dobrze, ostatnio sprawdzałem to wszystkie koła dobrze trzymają, widocznie takie zdjęcie.
kowal323 - 2014-02-14, 18:22
Tylko Ja nie widzę tych zdjęć ? : /
Hitchhiker - 2014-02-14, 18:44
kowal323 napisał/a: | Tylko Ja nie widzę tych zdjęć ? : / | Nie tylko Ty
Hormon - 2014-02-14, 19:49
Też nie widzę fotek.
szefuniopaslek - 2014-02-15, 01:01
A to dziwne ja widzę normalnie. muchomorek165, też widział skoro zobaczył że niby mam mało powietrza w kole.
Tu na pewno zdjęcia będą działały:
Przemek - 2014-02-15, 07:49
muchomorek165 napisał/a: |
W tylnym lewym kole nie masz mało powietrza ? |
Ale tylko na dole nie ma powietrza
Tomaszex - 2014-02-15, 11:23
Przemek napisał/a: | Ale tylko na dole nie ma powietrza |
Własnie to samo miałem napisać Tu jest opona pieknie wygląda, u mnie mam 2,3 nabite i wygladają jak flaki :/
Ciekawie zamontowany STOP na klapie, pierwszy raz takie cos widze nawet do głowy by mi to nie przyszło zeby tam zamontować
szefuniopaslek - 2014-02-15, 13:53
Jest napompowane do 2.1 i tak po prostu to wygląda.
Opona zimowa i dlatego tak wygląda.
Tomaszex, tu masz jeszcze zdj:
Tomaszex - 2014-02-15, 22:20
ee noo fajnie wyglada podoba mi się, bardzo pomysłowe A z ta klapą to jakaś inna wersja klapy, czy ty ją przerabiałeś ?(chodzi o tą "lotke")
szefuniopaslek - 2014-02-15, 22:43
Nie wychodziło nic takiego. Kupiłem już z taką klapą.
Ktoś przerobiłi i dobrze mu to wyszło możliwe że jedyna taka klapa światło jest z forda.
kowal323 - 2014-02-15, 23:06
A gdzie ty skórę zgubiłeś? : o
wojtas83 - 2014-02-15, 23:16
Gdzieś mi się kiedyś obiło o uszy że to vento miał kiedyś jakiś blachmistrz i ten stop jest jego dziełem. Tylko już nie pamiętam gdzie widziałem ten temat. A stopka z focusa combi jest.
kowal323 - 2014-02-16, 00:36
A skoro już jesteśmy przy światłach STOP, jak to jest, że nie którzy posiadający lotki mają w nich trzecie światło STOP (np. Ja), a nie którzy tego dodatkowego światła nie mają mimo posiadania lotki (np. szefuniopaslek w Swoim poprzednim Ventylku TD ) ?
szefuniopaslek - 2014-02-16, 04:37
wojtas83, wiesz coś więcej na temat tego samochodu? i światło nie jest z combi lecz ze zwykłego fokus (sam też myślałem że z combi)
Tu combi:
a tu hatchback:
kowal323, skóry już dawno nie ma, jeździ teraz u MariuszWywial
Co do tej lotki to WYDAJĘ MI sie że wychodziły ventyle z wersją bez lotki z samą lotką i z lotką ze stopem, ale od czego to zależy to nie wiem? Od samochodu GL ? GLX ? GT itd... czy od wyposażenia? nieee wiem
wojtas83 - 2014-02-16, 20:15
Kiedyś zdaje mi się, że widziałem jakiś temat na vento-fans.
szefuniopaslek - 2014-02-16, 21:38
Kilka zaległych zdjęć:
Dodałem trochę oświetlenia do ventyla Zdjęcia z telefonu i nie widać efektu, na żywo jest na prawdę fajnie
Oświetlenie na nogi:
Schowka nie było więc go kupiłem i założyłem, oczywiści światełko też trzeba było dodać
I bagażnik:
Efekt na prawdę fajny zdjęcia tego nie odzwierciedlają. W końcu można coś znaleźć w samochodzie po ciemku
muchomorek165 - 2014-02-16, 22:01
Cytat: | Schowka nie było więc go kupiłem i założyłem, oczywiści światełko też trzeba było dodać |
A to nie oddemnie ?
szefuniopaslek - 2014-02-16, 22:07
muchomorek165, a wiesz że chyba tak?
kowal323 - 2014-02-16, 22:23
Co za światełko wsadziłeś do schowka? Dużo z tym roboty?
szefuniopaslek - 2014-02-17, 13:31
kowal323, listwa ledowa, najwięcej roboty miałem z lutowaniem kabelków do tych listew bo za cholerę nie chciało się trzymać. potem tylko poprowadzić kabelki z lampki podsufitki przez słupek i tyle
szefuniopaslek - 2014-02-17, 15:45
Ostatnio niechcący połamałem uchwyt na telefon...
Ale nie ma tego złego i wymodziłem dzisiaj coś takiego:
muchomorek165 - 2014-02-17, 15:53
Nie powiem co mi ten uchwyt przypomina
Pewnie schowek odde mnie bo Ci wysyłałem
Gałka zmiany biegów trochę się wytarła
szefuniopaslek - 2014-02-17, 16:08
muchomorek165 napisał/a: | Nie powiem co mi ten uchwyt przypomina
|
Co masz na myśli?
muchomorek165 napisał/a: | Gałka zmiany biegów trochę się wytarła |
Gałka jest cała Takie zdjęcie
muchomorek165 - 2014-02-17, 16:17
Cytat: | muchomorek165 napisał/a:
Nie powiem co mi ten uchwyt przypomina
Co masz na myśli? |
https://www.google.pl/sea...htm%3B640%3B480
szefuniopaslek - 2014-02-17, 16:22
haha na to nie wpadłem
kowal323 - 2014-02-17, 16:51
Dziwne jak dla mnie miejsce na telefon, masz go na wyciągnięcie ręki? Czego to się trzyma bo nie widać ? A "Dziwne" bo osoba obok łatwo może to kolanami postrącać
szefuniopaslek - 2014-02-17, 17:13
wojtas83 napisał/a: | Kiedyś zdaje mi się, że widziałem jakiś temat na vento-fans. |
Przeleciałem całe forum i nie znalazłem :/ gdzie indziej musiałeś zobaczyć.
kowal323 napisał/a: | Dziwne jak dla mnie miejsce na telefon, masz go na wyciągnięcie ręki? Czego to się trzyma bo nie widać ? A "Dziwne" bo osoba obok łatwo może to kolanami postrącać |
Miejsce dobre, nie przeszkadza i na wyciągnięcie ręki. Przykręcone na dwie malutkie śrubeczki i jakoś się trzyma, przejadę się po dziurach i wtedy sprawdzę.
Dlaczego miałby ktoś kolanem to strącić skoro widzi że coś tam jest?
A jak już "niechcący" strąci to zamontuje się gdzie indziej.
Hitchhiker - 2014-02-17, 17:18
Ja wolę jednak standardowy uchwyt na szybę:
1. Łatwiejszy dostęp (choć tu mówisz nie jest źle)
2. Często rozmawiam przez głośnik w aucie więc w tym miejscu byłoby mi ciężko
3. Uzywam nawi w telefonie
No ale to Tobie ma pasować i być dobrze.
Btw. Faktycznie trochę przypomina podpaske
szefuniopaslek - 2014-02-17, 17:29
Hitchhiker, teoretycznie też wolę uchwyt na szybie lecz mój się połamał i wymodziłem takie coś
kowal323 - 2014-02-17, 17:54
Jak uważasz, Ja tylko wyrażam swoje zdanie. Miewam wysokich pasażerów więc wiem coś na ten temat. Również preferuję uchwyt tak jak Hitchhiker ale mój coś nie chce trzymać i muszę kupić nowy.
Hitchhiker - 2014-02-17, 18:56
kowal323 napisał/a: | Jak uważasz, Ja tylko wyrażam swoje zdanie. Miewam wysokich pasażerów więc wiem coś na ten temat. Również preferuję uchwyt tak jak Hitchhiker ale mój coś nie chce trzymać i muszę kupić nowy. | Nie chce trzymać bo opada w dół czy nie obejmuje dobrze telefonu? Jak w dół to zamontuj go niższej, tak żeby opierał się w górę dechy i nie już nie opadnie. Sam tak jeżdzę i polecam
kowal323 - 2014-02-17, 20:56
Telefon siedzi dobrze, po prostu uchwyt się szyby nie trzyma
muchomorek165 - 2014-02-17, 21:42
Na kropelke go lub super glue
szefuniopaslek - 2014-02-17, 21:59
kowal323, wykrakałeś... Wystarczyło że moja kobita wlazła do samochodu i od razu rozwaliła..
kowal323 - 2014-02-18, 01:14
szefunio, no widzisz A Ty się kłóciłeś Rozwaliła ale chyba nie zabrała ze sobą? Bo tu chłopaki mieli ciekawe skojarzenia, więc kobieta od razu by wiedziała do czego to służy
Muchomorek, wole taśmą
szefuniopaslek - 2014-02-18, 16:11
Podpaska zmieniła swoje miejsce... tylko ciekawe na jak długo
Misieq69 - 2014-02-18, 16:23
szefuniopaslek, Ty masz dwa schowki?
szefuniopaslek - 2014-02-18, 16:28
Misieq69, tak, mam dwa schowki
speedy333 - 2014-02-18, 16:52
szefuniopaslek napisał/a: | Podpaska zmieniła swoje miejsce... tylko ciekawe na jak długo | Dopóki kobita nie wsiądzie do auta
Przykręć sobie do kierownicy... To chyba jedyne bezpieczne miejsce... Chociaż nie W bagażniku jakbyś przykręcił to miałbyś 300% pewności że podczas jazdy Ci kobita nie urwie
muchomorek165 - 2014-02-18, 17:30
Cytat: | Przykręć sobie do kierownicy... To chyba jedyne bezpieczne miejsce... Chociaż nie W bagażniku jakbyś przykręcił to miałbyś 300% pewności że podczas jazdy Ci kobita nie urwie |
a założysz się ? Z moja wszystko co plastikowe da sie połamać
speedy333 - 2014-02-18, 18:47
muchomorek165 napisał/a: | a założysz się ? Z moja wszystko co plastikowe da sie połamać | Deskę rozdzielczą też połamie
muchomorek165 - 2014-02-18, 21:04
A kto to wie
speedy333 - 2014-02-18, 21:15
muchomorek165 napisał/a: | A kto to wie | Twarrrda kobita... Ujjj chyba nie chciałbym od takiej w czajnik dostać Ty muchomorek musisz być mocno grzeczny dla niej skoro jeszcze tu z nami piszesz
szefuniopaslek - 2014-02-21, 14:07
Jednak złomek nie jest taki zły Dzisiaj bez problemu przeszedł przegląd
Mateush - 2014-02-22, 07:32
szefuniopaslek, 100 LAT 100 LAT ... Gratulacje Wszystkiego Najlepszego z okazji nowego przeglądu
muchomorek165 - 2014-02-22, 07:39
Wszystkiego Najlepszego
tom cio - 2014-02-22, 10:11
100 Latek i wszystkiego naj!
szefuniopaslek - 2014-02-22, 10:12
aaaa dziękuje panowie Teraz spokój na rok
Myślałem że zapłacę stówkę a on do mnie 162zł zapomniałem o gazie
Mateush - 2014-02-22, 10:24
szefuniopaslek, a ile ubezpieczenia masz??
szefuniopaslek - 2014-02-22, 10:41
Mateush, Chodzi Ci ile płacę czy kiedy mi się kończy?
Mateush - 2014-02-22, 10:43
szefuniopaslek, ile płacisz?
szefuniopaslek - 2014-02-22, 10:46
750zł w link4
Młody kierowca, dopiero dwa lata prawko i jestem jako współwłaściciel.
Jedyny plus tego wszystkiego że zniżki już mi lecą i jak będzie 25 to będzie już max zniżek i będzie można wziąć na siebie
Mateush - 2014-02-22, 10:53
ja jako sam wlaściciel, mając 23 wiosny i prawko 5 lat mając zaledwie 10% zniżek płacę 530 OC + Pakiet Assistance LUX polska 177zl (w tym laweta bez limitu KM i auto zastepcze na 7 dni, zakwwaterowanie i wiele wiele innych) ostatnio gdy miałem auto w warsztacie Przyjechał do mnie Passat B7 w kombi z silnikiem 2.0 TSI ;D
szefuniopaslek - 2014-02-22, 10:58
To coś mało a gdzie masz ubezpieczony?
Mateush - 2014-02-22, 11:03
Ergo Hestia OC a Assistance w Gothaer jestem zadoaolony szczególnie z assistanse, juz parę razy koszystałem tak że polecam:)
kowal323 - 2014-02-22, 11:22
Wszystkiego Najlepszego !
vwjanekvento - 2014-02-22, 20:58
Ja jak zaczynałem przygodę z ventem wzialem na siebie i zaplaciem 1800zl na rok, teraz mam już 5 ubezpiecznie (za każdym razem biore inne bo jest taniej) i zaplacilem 470zl OC + NW w AXA DIRECT
szefuniopaslek - 2014-02-23, 20:43
vwjanekvento, ja tam nie lubię axa... Jak kupiłem samochód to koleś miał tam ubezpieczenie i zrezygnowałem z niego. wypowiedzenia wysłane a oni zaczęli kręcić... na początku przez dwa miesiące twierdzili że nie dostali nic, potem że jest źle bo brak jednego podpisu... Wielki problem zaczęli robić i że mam zapłacić 800zł za drugą ratę (poprzedni właściciel zapłacił tylko za jedną) Zaczęła potem do mnie firma windykacyjna dzwonić i straszyć sądem itd. Aż w końcu jakoś się udało i odpuścili bo nie miałem zamiaru płacić 800zł za pół roku skoro już wziąłem nowe ubezpieczenie na rok za 750zł...
Trwało to około 7-8 może 9 miesięcy?
No i teoretycznie powinienem zapłacić za te dwadzieścia parę dni w których jeździłem na tamtym ubezpieczeniu a już minął prawie rok a nic nie wysyłają...
a tu taki oto przebieg:
Teoretycznie taki a praktycznie?? Cholera wie...
Tomaszex - 2014-02-23, 21:27
Nie butuj za dużo bo to przeciez jeszcze silnik nie dotarty!
kowal323 - 2014-02-23, 23:47
Przy takich obrotach dziwne, że jeszcze silnik na miejscu
dratek - 2014-02-23, 23:56
Dociera to się chyba do ok 60tys
kowal323 - 2014-02-24, 00:26
dratek napisał/a: | Dociera to się chyba do ok 60tys |
Co ty.. Muchomorka zapytaj - jego przy 600 tyś. jeszcze się dociera
muchomorek165 - 2014-02-24, 11:08
Cytat: | Co ty.. Muchomorka zapytaj - jego przy 600 tyś. jeszcze się dociera |
Ledwo dotarty Tylko trochę zaktualizuje bo w tej chwili 699tys
http://tablica.pl/oferta/...D5-ID4HvJ5.html
Swistakes - 2014-02-24, 11:15
heheeheh mistrz
Misieq69 - 2014-02-24, 11:22
toż to dziecko jeszcze, mój ma dwa razy więcej i hasa jakby dopiero z fabryki wyjechał
Mateush - 2014-02-24, 17:51
wariaty
vwjanekvento - 2014-02-24, 17:54
Mój z przebiegiem 163tys to pewnie wogole nie jezdzony co
Mateush - 2014-02-24, 17:55
vwjanekvento, niemiec kupił żeby stał i się na niego patrzył
dratek - 2014-02-24, 18:36
Moj to chyba pod kocem trzymał. 46 tyś było
hrubek18 - 2014-02-24, 21:43
Amatorzy 28 tys jeszcze 2 tyś i trzeba jechać do serwisu na duży przegląd
kowal323 - 2014-02-24, 22:39
Lepszy jestem, 26 tyś 94r. pierwszy właściciel
Misieq69 - 2014-02-26, 12:52
26, 28tyś. a żaden nie ma napisu TOTAL amatorzy
szefuniopaslek - 2014-03-07, 16:20
Kilka fotek złomka padłofonem
Bez hokeja strasznie wygląda
muchomorek165 - 2014-03-07, 16:51
Cytat: | Bez hokeja strasznie wygląda |
mam ślizga w idealnym stanie na sell
szefuniopaslek - 2014-03-07, 17:15
muchomorek165, ten taki &*($&&+_ ?
muchomorek165 - 2014-03-07, 17:40
Cytat: | muchomorek165, ten taki &*($&&+_ ? |
Ślizg do Vento wychodził jeden
v3n70 - 2014-03-08, 19:18
ależ żeś go wypucował mimo, że brak mu tego hokeja to i tak robi wrażenie
Rafik - 2014-03-08, 20:03
i na tablicy wisi
A Ciebie kolego V3n7o mijalem kiedys kolo policji w sztumie
v3n70 - 2014-03-09, 12:20
Rafik, o żesz Ty i nie trąbiłeś, nie machałeś i nie zagrodziłeś mi drogi? haha
Rafik - 2014-03-09, 22:04
v3n70, w ostatnim momencie Cie wylukałem lecialem nie swoim autem i cos wypucowanego mi mignęło zdąrzyłem sie tylko odwrócic ale widze ze troche nas obrodziło ciepło sie robi trzeba jakis spot zorganizowac
szefuniopaslek - 2014-04-07, 19:07
Temat odsyłam do zamknięcia
hrubek18 - 2014-04-07, 19:18
Czego sprzedałeś?
kowal323 - 2014-04-07, 19:27
Najbliższy mnie forumowicz Swoje cudo sprzedaje, nie wybaczę Skąd ta decyzja?
Hormon - 2014-04-07, 20:05
Zamykamy.
|
|