w ksiazce serwisowej jest napisane ze mozna jakąś srubką wyregulowac luz na maglownicy tylko jest napisane ale nie ma oznaczonej tej sruby moze koledzy wiecie gdzie ona jest?? bo mi leciutenko puka i to chyba przy maglownicy i chce sprawdzic dokładnie zeby niepotrzebnie nie wymieniac na pewno nie jest to zadna koncowka bo sprawdzane, gorne mocowania mc personow tez wymienione
Podepnę się pod temat, czy maglownica Ci wali przy skręcie kierownicą ? Mam podobny objaw że sobie puknie i jestem ciekawy co to za śruba do regulacji. Płyn mi też nie spiernicza i się zastanawiam nad wymianą a o regulacji wstyd napisać nie wiedziałem
Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-08-27, 14:10
mi nie wali tak tragicznie ale puka i mnie to denerwuje w ksiazce jest napisane ze jest regulacja jakas sruba, no ale jak patrzylem to jest tam tylko jedna sruba na widoku taki wielki imbus ;/ jak mialem polo to w maglownicy byla regulacja bo jak wymienialem to sie okazalo ze nie potrzebnie bo w nowej tez byl luz, skrecilem leciutko srubke i luzu nie bylo tak samo moglem zrobic z ta stara no ale jak juz byla nowa to wymienilem
Ale zimą miałem podobny problem...tzn coś mi czasami przy skręconym kole na nierównościach i śliskiej nawierzchni dobijało...okazało się że to był lekko wybity zwożeń wahacza..., który rozwaliłem wraz z amortyzatorem wpadając w wielką dziurę z kompletem na pokładzie...
Także, Panowie...sprawdźcie także to...
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-08-27, 15:02, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum