A wymieniałeś karte może jakoś niedawno? Ja zauważyłem że po wymianie kart (brebank) we wszystkich bankomatach musze odczekać chwile na tzw: "Checking Card". Może to na tej samej zasadzie?
_________________ Jestem grzesznikiem i o tym wiem, o tym wiem, że jestem grzesznikiem!
Kartę wymieniałem ale nie potrafię na 100% stwierdzić czy to na starej karcie było jeszcze dobrze czy na nowej.
A to "checking card" to trwa u Ciebie do 2 minut?
Pozdr
"Witam,
Wobec tego poproszę operatora stacji o umówienie się z Panem na tankowanie i będzie możliwe bliższe obserwowanie tej sytuacji.
Przekazuję kontakt do Pana operatorowi stacji."
A próbowałeś na innej takiej stacji? Proceder się powtarza?
A, że tak zapytam z innej beczki, ale absolutnie w temacie...
Jak to jest, gdy płacisz kartą za tankowanie na Neste, wybierasz, przypuśćmy, 200 zł, lejesz, a dystrybutor odbije, gdy będzie kwota 170 zł. Zwracają Ci ta kasę czy jak?
A próbowałeś na innej takiej stacji? Proceder się powtarza?
A, że tak zapytam z innej beczki, ale absolutnie w temacie...
Jak to jest, gdy płacisz kartą za tankowanie na Neste, wybierasz, przypuśćmy, 200 zł, lejesz, a dystrybutor odbije, gdy będzie kwota 170 zł. Zwracają Ci ta kasę czy jak?
Nie sprawdzałem na innej. Zawsze wprowadzam limit właśnie 200 zł.
Jak odbije to wkładam kartę i dostaję paragon na kwotę właściwą.
Co ciekawe - jak wejdę w transakcje nierozliczone konta internetowego to zawsze na początku jest:
- 200 zł a potem (1-3 dni) dopiero się księguje już w historii jako kwota właściwa.
Można też gotówką płacić ale nie próbowałem.
_________________ KAISER
Ostatnio zmieniony przez KAISER 2009-08-16, 17:44, w całości zmieniany 1 raz
Jak odbije to wkładam kartę i dostaję paragon na kwotę właściwą.
Ale to pierw lejesz, a później płacisz? Ja myślałem, że to własnie jest na odwrót...
Najpierw płacę kartą. Pobiera sobie zdefiniowany przeze mnie limit.
Czyli 200 zł w moim przypadku. Ale paragon dostaję po tankowaniu już na kwotę właściwą.
W ciągu 1-3 dni księguje już właściwą kwotę na koncie.
Byłem dzisiaj i przeszedłem procedurę razem z kolesiem.
Okazało się, że po wybraniu nr dystrybutora i zwróceniu karty po "chwili" pojawiał się jeszcze napis: paragon czy faktura.
Ja tyle co ta chwila nie czekałem i po odebraniu karty podchodziłem do dystrybtora.
Napis po koljenj chwili znikał i musiałem czekać 2 minuty
Potem się pojawiał już po zatankowaniu po włożeniu karty.
Prawidłowo działa przy wybraniu opcji paragon / faktura przed tankowaniem.
Ot i cała tajemnica. He he
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum