Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-10-01, 07:31 co sie dzieje? :(
Chlopaki-pomozcie. Od kiedy wymienilem filter powietrza Ventyl sie dziwnie zachowuje. na poczatku jak jechal i wrzucalem na luz i sie kulal, to strasznie schodzil z obrotow-czasami nawet gasl. teraz z kolei po przekroczeniu 2000 na min nie chce schodzic nizej-znaczy sie schodzi po dluzszym czasie albo jak go przydusze troche biegiem. dla ciekawosci zrobilem taki eksperyment-puscilem go na biegu z gorki stromej bez gazu i jak przekroczl 2000 i wcisnalem sprzeglo to tez sie na tych obrotach zawiesil... robi tak i na gazie i na benzynie. czy to linka moze sie zawieszac(w co watpie) czy to juz kres krokowki?-a moze sie ja jakos czysci albo cos? a moze ktos mi jeszcze powie jak najlatwiej sie to robi jezeli sie tak czyni. aha-no i czy moge z ta dolegliwoscia sie w dluzsza trase wypuscic, bo dzisiaj wyjezdzam do Wrocka...-zeby mi czasem gdzies nie odmowil posluszenstwa po drodze... z gory dzieki za pomoc
Pomógł: 3 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Maj 2006 Posty: 88 Skąd: Skarżysko-Kamienna
Wysłany: 2006-10-01, 08:36
u mnie tak było po regulacji zapłonu (ustawieniu) jechałem powiedzmy na 4 biegu obroty 3000 i puszczam na luz to obroty schodzą a na 2000 zatrzymują i dopiero po 10-15 sekundach spadały niżej do normalnosci czyli 900. Tak mialem na gazie na benzynie nie sprawdzałem. dzwoniłem do mojego gazownika o co chodzi, powiedział zeby przejechał troche km i zobaczymy czy to ustąpi, jesli nie to on wtedy zobaczy.akurat mialem wtedy wyjazd nad morze takze troche ponad 600 km w jedną strone, i powiem ze to sie ustabilizowało i juz obroty sie nie wieszają na 2000.
No ale w twoim przypadku . Moze to samo? ja bym chyba jeździł ale moze sie myle.
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-10-01, 16:00
nie mam wyjscia-jade. Fiesta pojade wieki... na forum bede najpredzej w czwartek wieczorem, to napisze co i jak, bo jeszcze netu w pokoju nie mam we Wrocku Pa!
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-10-01, 21:24
marmarmarek napisał/a:
Od kiedy wymienilem filter powietrza Ventyl sie dziwnie zachowuje
To prawda będzie się tak zachowywał poniewaz mieszanka uległa znacznej zmianie i do cylindrów dochodzi znacznie więcej powietrza . Trzeba wzbogacić mieszanke, najlepiej jechać na rególacje do warsztatu LPG , oni mają odpowiednie użądzenia aby wyrególować toksyczność spalin i zarazem ustawić ci to owe wolne opadanie obrotów.
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-10-01, 21:30
O ile dobrze kojarze marmarmarek gdzieś kiedyś pisał że na regulacje nie jeździ więc zostaje jedno - jeździj aż Ci się filtr troche przybrudzi a wtedy wszystko wróci do normy
Wysłany: 2006-10-05, 20:05
to chyba nie bedzie tylko wina filtra, zaczal przebierac na wolnych obrotach :| jutro sprawdze,czy wezyk od serwa nie jest pekniety (kiedys tak mialem i jeden tlok wogole nie reagowal-pracowal na 3)
Gavel napisał/a:
O ile dobrze kojarze marmarmarek gdzieś kiedyś pisał że na regulacje nie jeździ
nie jezdze dopoki jesto dobrze-skoro sie cos jeb... nie ma wyjscia
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Wysłany: 2006-10-08, 13:25
za bardzo mie to wkurzalo, wrocilem do starego filtra powietrza, zalorzylem i wrocilo do normy a jak bede mial wiecej czasu rozlacze akumulator na noc i wtedy zalorze mu czysty filtr-moze to cos pomoze?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum