Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2009-09-15, 14:14 Kalendarz Klubowy na 2010 rok
Tradycyjnie jak co roku zapraszamy do nadsyłania zdjęć Waszych Ventek, które chcielibyście umieścić w Kalendarzu.
Fotki nadsyłajcie na adres klubowy czyli klub@vwvento.org wpisując w tytule maila Kalendarz 2010 + Wasz nick z forum.
Ważne informacje dotyczące zdjęć do kalendarza:
- Termin nadsyłania zdjęć to 15 październik 2009r.
- Maksymalna ilość zdjęć to 4. Więcej nie wysyłajcie, bo nie będą brane pod uwagę.
- Minimalna rozdzielczość zdjęcia to 2048x1536 pikseli. Niższe rozdzielczości nie będą brane pod uwagę. Oczywiście im większa rozdzielczość zdjęcia tym lepiej!
Po 15 października podobnie jak w roku ubiegłym zrobimy ankiety na forum, dzięki którym wybierzemy najlepsze zdjęcia spośród tych, które nadeślecie.
Z rozmów z klubowiczami, którzy zamówili kalendarz rok temu wynika, że forma tamtego kalendarza większości przypadła do gustu (12 kartek formatu A3 + okładka) więc proponuję żeby w tym roku Kalendarz Klubowy był w podobnej formie.
Poszukujemy zatem osób, które za miesiąc będą miały trochę wolnego czasu i chęci do pomocy w tworzeniu takiego projektu.
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2009-09-16, 22:22
Cieszę się, że są chętni do pomocy w projekcie
Zanim wszyscy fotki prześlą i wybierzemy z nich te najlepsze to jeszcze trochę czasu upłynie ale w zasadzie jak chętni już są to możecie przemyśleć sprawę i zaproponować jakiś Wasz pomysł na to jak mniej więcej może wyglądać strona przyszłorocznego kalendarza.
A dla tych co nie widzieli tegorocznego kalendarza jeden miesiąc jako przykład tego co w tym roku na naszych ścianach wisi
Aaaa zapomniałem o jednym - pewnie pamiętacie kolegę klimura, dzięki któremu w tamtym roku mieliśmy bardzo ładnie wydrukowane kalendarze w dobrej cenie. Wstępnie już się zgodził być naszym "drukarzem" i w tym roku
Ale mnie zaszczyt kopnął jako przykładowy miesiąc Luty a na nim moje auto
Gavel napisał/a:
pomysł na to jak mniej więcej może wyglądać strona przyszłorocznego kalendarza.
nie trzeba nic zmieniać bo ustawienie jest w pytę ... tylko logo klubowe trochę w złym miejscu ściśnięte z następnym miesiącem no i z deczko za małe ... możne logo zrobić ruchome w zależności jak się będzie komponować na zdjęciu i dać je w górnym rogu z reguły i tak na większości zdjęć rogi będą niewykorzystane przez pierwszy plan czyli vento a niebo czy tło morze przykrywać logo
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2009-09-17, 07:57, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: w planach Pomógł: 17 razy Wiek: 45 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 943 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-09-17, 15:29
krzeszak napisał/a:
Ale mnie zaszczyt kopnął jako przykładowy miesiąc Luty a na nim moje auto
no w tym roku pewnie też startujesz do kalendarza :D:D
a co do projektu to myślę że ten jest idealny, po prostu pikny
i dodatkowo będzie o wiele łatwiej i szybciej go zrobić bo będzie można pracować na tych właśnie gotowych szkieletach kalendarza, jak się oczywiście zachowały
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2009-09-17, 16:42
panowie mam taką propozycję jeśli się zgodzicie co prawda nie znałem Spikera i go nie poznałem ale jeden miesiąc w kalendarzu należy się jemu bez żadnego gadania, a już od was zależy, który to będzie miesiąc, więc powinno byc wybranych tylko 11 zdjęc do tego kalendarza a 12 zdjęcie Spikera
Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2009-09-18, 08:13
Cytat:
panowie mam taką propozycję jeśli się zgodzicie co prawda nie znałem Spikera i go nie poznałem ale jeden miesiąc w kalendarzu należy się jemu bez żadnego gadania, a już od was zależy, który to będzie miesiąc, więc powinno byc wybranych tylko 11 zdjęc do tego kalendarza a 12 zdjęcie Spikera
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2009-09-19, 14:40
nic więcej na ten temat Hormon, nie będę pisał jak ktoś bardzo będzie chiał to albo sobie to sam znajdzie albo wyśle pyt. na PW to tyle w tym temacie
odemnie foty już poszły
Silnik: w planach Pomógł: 17 razy Wiek: 45 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 943 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-09-19, 19:17
dobra ludziska, to proponuje jak w tamtym roku 13thghost i szwagier robią kalendarz ( 13thghost obróbka graficzna, szwagier cała reszta )
i dodatkowo jak w tamtym roku zrobie kalendarz A1
bo chyba poprzedni kalendarzyk był rewelacyjny i proponował bym jego kontynuację
Projekt jest bardzo zgrabny, miloby bylo widzec jego rozwiniecie w tym roku.
Mam natomiast uwage co do kalendarium, ktore wg mnie dobrze jest troszku za "ciezkie" - za duzo xboldow przytlacza projekt.
Druga rzecza jest logo klubowe, ktore zostalo wcisniete w naroznik (prawie udalo mi sie przyciac je gilotyna . Duzo korzystniej mogloby sie prezentowac na topie, moze jako znak wodny lub cosik podobnego.
Ostatnia uwaga juz czysto techniczna. Prosze zeby wszystkie teksty i wazne elementy graficzne znalazly sie maksymalnie do 1 cm od krawedzi - nie bede musial sie gimnastykowac przy cieciu i skladaniu a i projektowi to nie zaszkodzi.
Jezeli potrzebujecie kalendarium imienne do projektu, znacie indesigna i nie straszne Wam poprawienie calosci z 2009 na 2010 to moge takowy plik udostepnic.
Chyba ze wygospodaruje czas w ciagu najblizszych 2 tygodni to udostepnie wlasciwa wersje na 2010, w ktorej mozna tylko zmienic typografie lub dam pdf-a do wstawienia w szopowy projekt. To juz jak bedzie grafikowi pasowalo
ja mysle, ze ologo klubu Vento mozna by bylo dac w to miejsce, gdzie teraz znajduja sie te trzy fotki male.. i wtedy ten przenikajacy gradient pociagnac do konca, a nie zeby tylko nazwy pobocznych miesiacow byly na nim.. jesli bym dostal plik psd albo jakis innym projektowym to moglbym pokazac o co mi chodzi..
Wysłany: 2009-09-22, 10:33
szwagier napisał/a:
13thghost i szwagier robią kalendarz ( 13thghost obróbka graficzna, szwagier cała reszta )
rozmawiałem już wcześniej z kolegą 13thghost i niestety z braku czasu on nie może nam w tym roku pomóc i dlatego napisałem na samym początku że potrzebni są chętni do pomocy...
szwagier napisał/a:
i dodatkowo jak w tamtym roku zrobie kalendarz A1
nie ma sensu chyba że masz nadmiar wolnego czasu
Nikt nigdy nie chciał A1 oprócz mnie, a w tym roku i ja nie będę chciał bo w nowym mieszkaniu do którego mam nadzieję uda mi się do końca roku przeprowadzić nie będę miał na takowy miejsca
Co do plików z zeszłego roku to ja mam w domu na kompie tify w dobrej rozdziałce (do druku) ale z tego co pamiętam to chyba już nie były na warstwach więc chyba jedyną osobą, która może gdzieś mieć całe pliki z PS jest 13thghost..
Wysłany: 2009-09-22, 11:03
Gavel napisał/a:
Co do plików z zeszłego roku to ja mam w domu na kompie tify w dobrej rozdziałce (do druku) ale z tego co pamiętam to chyba już nie były na warstwach więc chyba jedyną osobą, która może gdzieś mieć całe pliki z PS jest 13thghost..
to podeślij mi na poczte lukne co i jak
no i trzeba skontaktować się z 13thghost
Wysłany: 2009-09-23, 17:25
oki kolega nie będzie miał czasu, tak więc podstawiłem sobie tiffa od Gavel, i właśnie jestem na etapie odtwarzania szkieletu kalendarza, i musze przyznać że przez rok sporo poprawiłem się w obsłudze photoshopa idzie mi nawet nawet
drobiazgowa robota, ale przynajmniej nasz przyszły kalendarz będzie jak poprzedni, a może i nawet lepsiejszy
Silnik: 1.8 ABS +LPG Pomógł: 18 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 620 Skąd: wielkopolska,okolice Kalisza
Wysłany: 2009-09-23, 21:09
szwagier napisał/a:
oki kolega nie będzie miał czasu, tak więc podstawiłem sobie tiffa od Gavel, i właśnie jestem na etapie odtwarzania szkieletu kalendarza, i musze przyznać że przez rok sporo poprawiłem się w obsłudze photoshopa idzie mi nawet nawet
drobiazgowa robota, ale przynajmniej nasz przyszły kalendarz będzie jak poprzedni, a może i nawet lepsiejszy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum