Silnik: AHU+ Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 1278 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2009-09-23, 18:49 zawiech i dziwne stukoty
koledzy zauważyłem że w mojej ventce jak jedzie 5 osób tyłek strasznie siada.... co prawda nie "dobija" mi na amorach z tyłu, ale nie ciekawie to wygląda... powiedzcie mi jak włoże po jednej gunie w sprężyny do tyłu to da mi to coś???
a druga sprawa to takie coś że jak jade i chamuje nie koniecznie gwałtownie to w prawym przednim kole stychać nagły pojedynczy stukot tak jakby coś przeskoczyło. zdarza się to coraz częściej ale nie zawsze, również jak cofam i przychamuje (też nie zawsze) słychać dokładnie to samo... co to jest??? z góry dzięki...
koledzy zauważyłem że w mojej ventce jak jedzie 5 osób tyłek strasznie siada
Nie tylko Ty masz takie przeboje....mi też kiedyś ten problem spędzał sen z powiek....najpierw radziłem sobie gumami o których wspominałeś...wplatałem po dwie gumy na sprężynę....fakt-pomagało....auto siadało trochę i ani milimetra nizej. Ale nie wiem czy to takie zdrowe.....potem dałem dystans pod talerzyk na amortyzatorze....ogromna zmiana na plus....ale spręzyna nadal była miekka....potem zmieniłem sprężynę na tyle na oryginał tym razem z mocniejszymi oznaczeniami i już jest ok....nie za miekko nie za twardo-tak w sam raz.
Wvojtek, najprościej będzie wymienic sprężyny na mocniejsze...kupno normalnych zamienników nic nie da...sam to przechodziełm i wiem że to kasa wywalona w błoto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum