Silnik: 1,8T audi A6 Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 91 Skąd: ruda slaska
Wysłany: 2009-09-22, 21:13 nagrzewnica
witajcie
pytanko musze wymienic nagrzewnice i niewiem czy kupic jakis doby oryg uzywka czy jakis zamiennik
i jak możecie dajcie link z foto porady z wymiany nagrzewnicy w piątek bedzie sie działo
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-09-22, 21:55
zamiennik, porada jest na forum golf.pl. Przy czym jest to porada w której nagrzewnicę wymienia się po zdjęciu całej deski rozdzielczej. W golfie II dało się prościej, od dołu, w Golfie III lub Vento nie wiem czy tak prościej się da.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-09-25, 19:17
Masz poradę na stronie klubowej, tak jak Cinek Ci podał. Roboty jet z tym trpochę ale warto samemu bo koszt robocizny w warsztacie powala. A nagrzewnice kup nówke, żadne używki. Ja kupiłem taka tanią i do tej pory śmiga bez problemu.
tak zgadza sie tylko chciałem nawiazac do swojego przykładu nówka cewka była kupiona w serwisie aso i była nanic.a ja tylko napisałem ze mam nagrzewniczke nie zgniła w stanie bdb.
jak nagrzewnica to tylko nowa! Jeżeli masz klimę to musisz ściągnąć deskę. Później będzie kłopot z wyciągnięciem nagrzewnicy ale nie trzeba odkręcać tego wzmocnienia do którego przykręcony jest kokpit. Trochę zabawy jest ale najważniejsze to: satysfakcja z wykonanej pracy, zdobyte doświadczenie i zaoszczędzona kasa za wymianę;) Życzę dużo cierpliwości;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum