Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-10-11, 11:06 Woda w środku autka :(
Juz któryś raz z kolei po lekkiej ulewie kiedy wsiade do auta z przodu od strony pasażera na chodniczku i pod jest troche wody i czasami wali spod bocznych srodkowych słupków niewiem oco chodzi moze ktos miał taki problem i podpowie w czym szukac tego mokrego problemu
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2009-10-11, 12:16
tak samochód stał na parkingu jak starszy był w pracy przez szyber to czasami woda splynela jak samochod stal i mial uchylony szyber i jak sie go zamknelo wtedy woda sciekała własnie mysle nad uszczelkami o tych co mówisz Paweł ale jak to sprawdzic
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
rynienki pozatykane masz najszybciej kolego - otwrz drzwi i zobacz czy leci woda z tych gumowych zakonczen przy zawiasach? jak nie cieknie to trzeba przepychac - u mnie co chwila taka historia sie pojawia kiedyś po kolanach mi leciało w czasie jazdy i to było dopiero zdziwkoi
dziś juz ciemno i sie nie chce ale nie da sie ich nie zauważyć bo jak otworzysz przednie drzwi to w połowie miedzy zawiasami wystaje z blotnika taki gumowy element - ja to nazywam rynienką poruszaj i zobaczysz czy cieknie coś z tamtąd i czy nie ma tam syfu - a najlepiej otwórz szyber i od góry spróbuj przedmuchac albo jakaś cieka linka przepchac te węzyki
tylko nie wiem ktorędy wychodza te które idą w słupkach??
zobacz jak wyzej napisane rurke odplywu szybra napewno jest zapchany , butelke od gory i lejesz wode i jak nie leci to przepchnij od dolu gdzie scieka gummowa koncowka , a druga mozliwosc to moze walic wode z fitra kabinowego tam gdzie jest wiatrak dmuchawy albo jeszcze lepiej szyba ci przecieka na gornym laczeniu i leje tapicerka na slupki i na dol
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2009-10-13, 09:34, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-10-13, 13:00
Jeszcze można spróbować odetkać wężyki które idą do tyłu auta. Kończą się w bagażniku po obu stronach. Trzeba zdjąć obicie boczne bagażnika i widać tam niebieskie wężyki. Należy je wyjąć i dmuchnąć porządnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum