Wysłany: 2006-10-18, 23:24 White Ventka choruje ;(
Problema mam ;(
Ventka ma jak niektórym wiadomo, miała przeszczep serca, się znaczy głowicy. Głowica prawie ze nówka, 5 tys raptem przejechane za 500 zł, do 1,9TD. Wszystko zostało ustawione na rozrządzie według znaków do Vento. Wszystko by było pięknie i miło, gdy nie jeden drobny szczegół, głowice do przeszczepu podał VW Caddy, i zaczęły się schody. Okazuję się że Caddy ma innaczej naznaczone znaki na głowicy, i nie wiadomo jak to teraz ustawić żeby się zgrywało. Pisze ten temat ponieważ zaczęło się robić zimno, i przez ten rozrząd już coraz ciężej odpala. Aż strach pomyśleć co to będzie przy jeszcze większych mrozach. Co robić ? Próbować ustawiać ząbek po ząbku głowice?
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-10-18, 23:37
Kurcze, Witek sam nie kombinuj przy rozrządzie bo możesz szkód narobić. Po pierwsze pojedź do fachowca, który ma sprzęt do tego, po drugie spróbuj nastawić jak w Caddy, ale w sumie to przecież t opowinny być te same silniki...
sam nie kombinuj przy rozrządzie bo możesz szkód narobić.
Sam to ja sobie moge w elektryce pomieszać, a do silika się nie ruszam
Fachowiec jest, ale w tym rzecz że nie wiemy jak schynronizować Caddiego z Vento
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
W ropniakach jest ten problem , że wałek rozrządu nie ma klina jak łączy się z kołem zębatym od paska rozrządu i tu się można machnąć na zapłonie jest na stożku, benzyny tego problemu nie mają bo mają kliny ,a w ropniakach ten problem jest , musisz jechać do kogoś kto Ci to poustawia , sprawdzi kąt wtrysku i ustawi tak jak ma być . Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum