Wysłany: 2009-10-18, 20:37 PYTANKO W SPRAWIE ODŁĄCZENIA IMMO W VENTO ! ! !
WItam was. Mam pytanko takie. Czy wiecie czy mozna odłączyc immo w vento tzn poprzez wyciągniecie tych dwch wtyczek co idą do centralki, gdzie jedna to antena immo idaca ze stacyjkia druga ponoc do sterownika auta idzie? Chodzi mi czy po ich wypięciu spowoduje jego wyłączenie, bo jak pamietacie to mialem kiedys z nim problem i nadal mam. Co jakis czas nie moge go odpalic i to jakos sie zdarza rano albo wieczorem po dlugim jego nieuzytkowaniu w ciągu dnia. Zapala i gasnie po 1s. może coś luźne albo co.??
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-10-18, 20:50
Mi też sie tak raz zrobiło jak mój kolega wepchał swoje kluczyki do mojej stacyjki
ja odłączyłem całą kostke od stacyjki i do tej pory problemu nie ma.
eros662 napisał/a:
Chodzi mi czy po ich wypięciu spowoduje jego wyłączenie
mi sie wydaje że tak ale wydaje mi sie że bedziesz musiał te kabelki połączyć ale nie jestem pewiem
Witajcie odtatnio byłem u pewnego klijenta ktury w niemczech pracował w serwisie vw u niego brałem kompa do swojego zeby przekonac sie czy mój dobry i muwił mi ze odłącza sie aku około 1-2 sek i podłacza sie spowrotem tez na 1-2sek tak trzeba trzy razy po czym zostawia sie na około 30sek i komp powinien sie zresetowac mysle ze mozliwa jest taka funkcjia wiec sprubujcie panowie wkocu chcemy jak najlepiej prawda a to nie zaszkodzi ani nic nie kosztuje pozdrawiam powodzonka
_________________ Przewozy 9 osobowym busem dostępny 24h. Mercedes Vito 639 www.Pewka.pl cała Europa.
Panowie, ja mam w samochodzie "immobilizer", ale to nie fabryczny, tylko poprzedni właściciel założył. Nie jest mi potrzebny, ale nie wiem jak go usunąć. Jest dioda i włącznik i pewnie jeszcze coś... Aby odpalić, muszę włączyć ogrzewanie tylnej szyby, kliknąć ten mały tajemniczy przycisk i kiedy zgaśnie dioda - można odpalać. Chcę to usunąć, ale nie wiem jak...
ja mam taki sam puszke pod kierownica i mysle jak go wyjac mam jakies 4 kable czarne od niego wychodzace to napewno do stacyjki moze pogrzebe po nowym roku i wyjme:) ale raczej trzeba rozebrac do kostki az do wiazki pod stacyjka i zobaczyc gdzie jest wpiety usunac kable od immo a reszte polaczyc jak bylo po kolorach i powinno palic:)sciagalem cos podobnie w escorcie 1.8td
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum