Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-10-20, 19:48
A ja nie. Będzie więcej wypadków i kolizji, bo jazda takim autem nie jest do końca bezpieczna, nie wszystko da się zobaczyć. W innych krajach nikt nie wpadłby nawet na to żeby jeździć tym po drugiej stronie a Polacy będą teraz lawinowo ciągnąc te fury i jeździć nimi po Polsce, bo auta są dużo tańsze...
Silnik: 1.6 atf
Wysłany: 2009-10-20, 22:54
sa plusy i minusy np w angli jeżdzą ludzie autami LHD i jakoś dają rade największym plusem jaki widze w tym to to że bedą jeździć rodzynki takie jak skyline lub jakieś ładne zabytki
Silnik: 2.0 115KM Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 195 Skąd: Legionowo
Wysłany: 2009-10-20, 23:11
Może wreszcie zobaczymy Nissana Skyline'a na polskich drogach
A to że mniej widać... kto będzie jeździł takim samochodem musi zdawać sobie z tego świadomość i zapewne przy każdym dzwonie to on za kierownice po prawej stronie będzie podejrzewany jako pierwszy. Polska policja nie jest taka głupia na jaką wygląda... Oni nie lubią cwaniaczków i nie będą popuszczać osobom w takich samochodach
Może wreszcie zobaczymy Nissana Skyline'a na polskich drogach
A to że mniej widać... kto będzie jeździł takim samochodem musi zdawać sobie z tego świadomość i zapewne przy każdym dzwonie to on za kierownice po prawej stronie będzie podejrzewany jako pierwszy. Polska policja nie jest taka głupia na jaką wygląda... Oni nie lubią cwaniaczków i nie będą popuszczać osobom w takich samochodach
A różnica między nami a Anglią ( gdzie " jeżdzą ludzie autami LHD i jakoś dają rade") jest taka, że u nas jedziesz krajówką i zastanawiasz się co chwila kiedy będziesz musiał uciekać do rowu. Ja bym się sto razy zastanowił zanim powiem "tak" w takiej sprawie... A jak czołowo wjedzie w Ciebie uradowany mieszkaniec Kielc w aucie z nieprzełożoną kierownicą (bo przecież nie musi) to już może być za późno żeby rozstrzygać winę.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-10-22, 20:28
Nie wiem czy ktoś z Was miał "przyjemność" jazdy autem z kierą po prawej stronie....TRAGEDIA...wyprzedzanie tira to męczarnia....trzeba dużo zjechać na przeciwny pas żeby zobaczyc czy coś jedzie znad przeciwka lub ciągle mieć pasażera po lewej stronie który mówi czy wolne....jak dla mnie lipa....wiem bo sam próbowałem.
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2009-10-22, 20:32, w całości zmieniany 3 razy
nie ma co, zawsze będą jakieś plusy i minusy, stare graty za paręset funtów czy euro, więcej wypadków poprzez ograniczona widoczność np przy wyprzedzaniu, może gdy zwiększy się liczba wypadków to ci "na górze" sięgną do głowy po rozum i przywrócą stare normy, chcą się ustosunkować do innych krajów europy ... tylko po co ? żeby się podlizać ? źle nam jest ?
powinni się zastanowić nad poważniejszymi sprawami w kraju jakimi są np, stan dróg w polsce ...
albo walka z narkomanią ... rocznie wydaje się na to parę milionów złotych a narkomania w polsce nie maleje, ale rośnie ...
btw, ale nie ukrywając sam bym sobie pojeździł skylinem
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Silnik: z pralki Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 421 Skąd: katowice / brzeszcze
Wysłany: 2009-10-22, 22:03
a mi sie tam pomysł podoba. Moze wkońcu sobie skylina kupie i się bede lansił. Prawda jest taka że w holandi takie auta normalnie śmigają. jedynie Co widziałem to mają kamery pod lewym lusterkiem. w polsce po pierwsze powinni wprowadzić bariery wiekowe, żeby smarkacze bez doswiadczenia takim czymś nie jezdzili. Dodatkowo minimalny okres posiadania prawka i na końcu kamera w lusterku. Reszta do opanowania i tak to jest nieuniknione. uniknąć mozna tylko tych wypadków spowodowanych przez małoletnik wychowanków NFS itp tytułów
_________________ Tuning zabawą, moc podstawą. Budowa SWAP'ów VW i FIAT
Prawda jest taka że w holandi takie auta normalnie śmigają
Ten argument traci ważność w Polsce. Mało jest cywilizowanych krajów o takiej specyfice jazdy (dwa kierunki na jednej jezdni), wystarczy pojeździć trochę po drogach krajowych aby racjonalnie podejść do tej sprawy.
Ostatnio zmieniony przez YACA 2009-10-22, 23:39, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum