Strasznie słabo mam podświetlone opisy pokręteł ogrzewania i wentylatora. Myślałem, że są tam zwykłe żaróweczki i któreś najzwyczajniej się popaliły więc rozebrałem przedni panelik i zobaczyłem, że jest tam szereg zielonych diod które są zlokalizowane tylko wokół środkowego pokrętła. Diody te mają za zadanie podświetlć także dwa pozostałe pokrętła przy pomocy jakiegoś rodzaju tworzywa które przewodzi światło. Diody świecą wszystkie ale jako tako podświetlone jest tylko środkowe pokrętło a boczne ledwo ledwo. Da sie coś z tym zrobić?
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 09 Maj 2006 Posty: 34 Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 2006-10-26, 12:50
Racja temat stary jak nasze Ventki i był już nie raz wałkowany na forum.
Poldi z tego co opisujesz to masz chyba jakieś nieorygionalne podświetlanie, modyfikowane przez kogoś. O ile sie orientuję to powinna być jedna żaróweczka w centralnym pokrętle i z niej światło jest rozprowadzone po wszystkich symbolach za pomocą specjalnego plastiku przewodzącego światło. Ja trochę się już w tym temacie "doktoryzowałem" i wiem że zastąpienie żaróweczki diodą, ewntualnie kilkoma diodami nie da odpowiedniego efektu i panel będzie słabo podświetlony. Na razie mam coś takiego jak na zdjęciu, ilość użytych diód to 20szt. (na żywo wygląda trochę lepiej) ale ciągle ten temat rozpracowuję.
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 09 Maj 2006 Posty: 34 Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 2006-10-26, 22:18
Hehe, jak już będzie wszystko tak jak być powinno to walnę fotki i się pochwalę Powiem tyle, że ten temat wałkuję już od prawie roku i ciężko to idzie bo nie mam zapasowego panela żeby eksperymentować. No ale jestem już bliżej końca
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-10-26, 23:29
Slawoll napisał/a:
jak już będzie wszystko tak jak być powinno to walnę fotki i się pochwalę
to zróz opisikiem to wrzucimy do działu porad...
Slawoll napisał/a:
No ale jestem już bliżej końca
to się chwali, mnie strasznie wnerwia to że nie mam podświetlenia środkowego panelu... Może wreszcie to zrobię, ale wtedy całe na zielono, bo już mi się znudziała mania niebieskiego i zegary z powrtoem są na zielono podświetlone
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum