witam Wszystkich .proszę o pomoc w następującej sprawie podczas, gdy jadę vento tak ok 40 w górę, kierownica zaczyna latać prawo lewo, ale to tylko jak ja puszcze, natomiast gdy wiade w kałuże nawet przy 40km\h to wyrywa mi kierownice z rak i rzuca całym autem wiec mam pytanie czy tak powinno być??? jeżeli nie to co może powodować takie zachowania?? z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-11-13, 19:45
Tak jak Paweł J. mówi najpierw sprawdź wyważenie kół a jak to nie pomoże to zajedź na stację diagnostyczną i niech Ci wyszarpią zawieszenie (ale niech wejdą pod auto z łomem najlepiej i sprawdzą wszystkie połączenia metalowo-gumowe) i sprawdzą geometrię kół....
Silnik: PAROWY Pomógł: 10 razy Wiek: 49 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 733 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2009-11-16, 06:49
tez tak mialem po wymianie opon wrocilo do normy mozliwe ze mozesz miec slabszy amortzator i jedną opone bedzie ci inaczej zbierac zrobią sie schody na niej dodam jeszcze ze ja mam lekko ugiętą półoś
powiem wam że właśnie przechodzę przez tego typu problem, a czekając za dostawą nowych opon zrobiłem zbieżność i przy okazji byłem na rozpieraku u mechanika, więc w moim przypadku końcówki i amortyzatory nie są powodem problemu. zobaczymy co będzie z nowymi laczkami i po wyważeniu.
też mam ten problem. Zbierzność ok, łączniki, drążki i inne elementy zawieszenia super. Wszystko jest winą opon. Jedną mam ostro startą od hamowania i bije podczas jazdy. Koła są też źle wyważone po mojej nieudanej polerce felg.
co zrobić!!!! nie długo oponki będziemy wymieniać tak często jak gumę na wacka!!!!
słabizna na tym rynku jest i tyle (mam na myśli oczywiście te gumy w klasie średniej)
ja bym zaczoł od zawieszenia potem układ kierowniczy koncówki maglownica a miedzy czasie sprawdzil felgi.na letnich tez maiłem ze od 110km\h zaczynała lekko drzec kiera zmieniłem na felgi zi owe i nie drzy felgi ida do wywazenia ewent do prostowania
ja jakie kolega ma kapcie? jak niskie i bardzo szerokie to nic dziwnego
a tak powaznie to ja bym na sciezke na szarpaki podjechal i sprawdził wszystkie połaczenia jak oledzy wyzej radza
- ku przestrodze dam przyklad dzisiejszej akcji kolegu z firmy - urwała mu sie koncówka drążka w iveco , o malo nie wjechał w kiosk w centum miasta zablokował ruch na głównej ulicy i ani w przód ani w tył bo koła na max skrecone... ale jakos udalo mi sie go powoli "wywiezc" na parking
ale sprawy bym nie bagatelizował
krzys9262,
miałem coś takiego jak u Ciebie. jak wymieniałem łożysko w przednim kole to geometria mi się przestawiła i tez jak wjechałem w kałuże to mało w rowie nie siedziałem. a do tego miałem jeszcze na jednym wahaczu 2 gumy wybite. po wymianie gum i ustawieniu geometrii problem zniknął. więc proponuje sprawdzić przednie zawieszenie i geometrie
hoho koles chyba zbagatelizował to ze ma luzy nakierownicy i auto sie zle prowadzi
auto sie prowadzilo i prowadzi jak marzenie a gumy jak obejrzalem to masakra - czyli czsami warto zajrzec pod spod nie tylko wtety jak sie cos dzieje
sam nim prawie 120 lecialem tylko cicho bo szef uslyszy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum