Silnik: 1Z Pomógł: 5 razy Wiek: 47 Dołączył: 27 Mar 2006 Posty: 53 Skąd: piekary śl
Wysłany: 2006-11-05, 18:43
witam! właśnie to przerabiałem. mam vento 1.9 tdi 1996 rok.tarcze niewentylowane i bębny. próbowałem wcisnąć 13-stki z golfa 1 i nie pasują na przód. dziś kupiłem na giełdzie 14-stki z golfa 3 i takie powinny być. pozdrawiam.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-11-05, 20:57
13 mogą być, nawet instrukcje proponują 13-tki na zimowe, ale to bezsens moim zdaniem. Vento to duże auto i 13 są poprostu za małe. Nie mówiąc już o trakcji wyglądać to będzie dość śmiesznie, także minimum to 14-stki...
13 mogą być, nawet instrukcje proponują 13-tki na zimowe, ale to bezsens moim zdaniem. Vento to duże auto i 13 są poprostu za małe. Nie mówiąc już o trakcji wyglądać to będzie dość śmiesznie, także minimum to 14-stki...
Racja, mają być przeznaczone na zimówki. Wyglądać będzie normalnie - koło będzie tej samej wielkości co teraz na 14", tylko balon większy, a felga mniejsza. Jeździć - też raczej normalnie - te też się podwijają na zakrętach . A że to zwykła wąska stalówka - to raczej nie wygląda w obu przypadkach
Na wygląd poczeka do sezonu, może sie doczeka jakichś ładnych felg.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum