Jak w temacie . mój ventyl to kometa . Zastanawiam się od czego to moze być. Cieczy chłodzącej mi nie ubywa olej brał zawsze, a nie mam katalizatora. Czy ktos bez KATA ma tak samo może?? Na gazie i benzynie tak samo jest .
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-12-10, 17:28
bebos, taka pora roku że kopci....wilgoć straszliwa i i trochę zimno....zawsze tak było jest i będzie
Mi niedawno gdy się zatrzymałem na parkingu a wiatr wiał z tyłu to swoje białe spaliny widziałem z przodu....oczywiście wszystko do momentu dobrego rozgrzania się silnika.
A jeśli miałaby być jakaś usterka to kontroluj poziom oleju i płynu chłodniczego-powinieneś coś zauważyć..
widocznie ten typ tak ma. bo czasem stoję na swiatlach i samochody przede mna to im z rur praktycznie nic nie leci, a za mną biała chmura:D, ale tak jak mowicie zimny silnik bo do pracy 10 minut jade to sie jeszcze nie nagrzeje
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-12-10, 17:38
No i tu leży pies pogrzebany, 10 min do pracy...
A co do stania w korku to ja tez obserwowałem inne autka i zauważyłem, że nawet dużo młodsze od mojej Ventki samochody też wydzielają białe chmury. I przestałem się tym przejmować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum