Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
licznik usa
Autor Wiadomość
Kowal_80 
Ventofan

Silnik: 1.8 benz
Wysłany: 2009-12-17, 15:52   licznik usa

mam taki problem. dzis zalozylem licznik od vento usa. czyli w milach. pierw chciałem przelozyc samą tarcze prędkosciomierza,ale okazała sie,ze nie pasi. moje vento jest z '92 z ktorego był dawca licznika nie mam pojecia. po wyjeciu mojego licznika,zeby sie do niego dobrac trzeba było odkrecic chyba 6 wkręcikow na krzyzak.natomiast w tym usa była pierw tak obudowa a pod nią "myljon" wkrecików gwiazdkowych. cała podstawa tarczy nie pasowała,a i sama tarcza jest inna. moja ('92) jest w kształcie miseczki,zagięta do srodka licznika. natomiast ta usa jest płaska jak nalesnik. zalozyłem cały licznik ori usa i mam lipe. nie dosc,ze wyswietlaczu cyfrowym idzie w milach to i wskazówka szaleje. skacze z góry na dól. i stąd pytanie. czy liczniki po '93 były takie jak ten usa? tzn czy na kilka gwiazdkowych wkrętów z tyłu i z płaską tarczą? bo jezeli tak to bym sobie kupił taki licznik. czy sa takie jak przed '93 (6 wkretów krzyzakowych z tyłu i tarcze miseczkowate)? bo wtedy pozostaje mi przykleic tarcze usa w stary licznik (euro). ale kij wie czy to nie bedzie badziewiarsko wyglądało. mam nadzieje,ze mocno nie namieszałem w opisie ;) z góry dzieki za odp.

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2009-12-17, 16:13   

Z tego co wiem to niektórych liczników nie można ze sobą mieszać...tzn chodzi o firmę...poza tym zegar od vr6 nie będzie dobrze wyświetlał w silniku 4-ro cylindrowym. Czy coś ma z tym wspólnego wersja USA-tego nie wiem....

Kowal_80, zerknij do tego tematu-było tam wspominane o mieszaniu liczników:
http://forum.vwvento.org/...ighlight=kukuas

Kowal_80 
Ventofan

Silnik: 1.8 benz
Wysłany: 2009-12-17, 16:41   

dzięki Paweł J., fakt,ze temat mi troche namieszał w głowie. chyba wkleje tarcze us w miejsce orginalnej. bo jak mam rozmontowac i przymierzyc 72 liczniki to oszaleje.

Odpowiedz do tematu