mam taki problem. dzis zalozylem licznik od vento usa. czyli w milach. pierw chciałem przelozyc samą tarcze prędkosciomierza,ale okazała sie,ze nie pasi. moje vento jest z '92 z ktorego był dawca licznika nie mam pojecia. po wyjeciu mojego licznika,zeby sie do niego dobrac trzeba było odkrecic chyba 6 wkręcikow na krzyzak.natomiast w tym usa była pierw tak obudowa a pod nią "myljon" wkrecików gwiazdkowych. cała podstawa tarczy nie pasowała,a i sama tarcza jest inna. moja ('92) jest w kształcie miseczki,zagięta do srodka licznika. natomiast ta usa jest płaska jak nalesnik. zalozyłem cały licznik ori usa i mam lipe. nie dosc,ze wyswietlaczu cyfrowym idzie w milach to i wskazówka szaleje. skacze z góry na dól. i stąd pytanie. czy liczniki po '93 były takie jak ten usa? tzn czy na kilka gwiazdkowych wkrętów z tyłu i z płaską tarczą? bo jezeli tak to bym sobie kupił taki licznik. czy sa takie jak przed '93 (6 wkretów krzyzakowych z tyłu i tarcze miseczkowate)? bo wtedy pozostaje mi przykleic tarcze usa w stary licznik (euro). ale kij wie czy to nie bedzie badziewiarsko wyglądało. mam nadzieje,ze mocno nie namieszałem w opisie z góry dzieki za odp.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-12-17, 16:13
Z tego co wiem to niektórych liczników nie można ze sobą mieszać...tzn chodzi o firmę...poza tym zegar od vr6 nie będzie dobrze wyświetlał w silniku 4-ro cylindrowym. Czy coś ma z tym wspólnego wersja USA-tego nie wiem....
dzięki Paweł J., fakt,ze temat mi troche namieszał w głowie. chyba wkleje tarcze us w miejsce orginalnej. bo jak mam rozmontowac i przymierzyc 72 liczniki to oszaleje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum