Wysłany: 2010-01-14, 15:28 Problem ze odpalenie na LPG
Witam!!!
Mam problem ze moim ventkiem polegajacym na slabym paleniu na LPG ale tylko wtedy jak jest zimny bo jak silnik troszke zlapie temperatury to pali dobrze zaznaczam ze na LPG auto chodzilo mi idealnie do pierwszych spadkow temperatury.Bylem u gaziarzy i mi powiedzieli ze to wina reduktora bo juz stary jest i trzeba kupic nowy lub regenerowac stary (koszt nowego to ok 300zl a regeneracja ok 150zl LEVATO) a instalacja jest od roku 2005. Jka mysliceie czy to wina mieszalnika?? porsze o porady pozdrawiam
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-01-14, 15:33
Czy ty odpalasz autko na LPG ? Bo mam nadzieje że nie, jak masz uszkodzone membrany w parowniku to trzeba je wymienić, koszt to 30-60zł plus wymiana jeśli tego nie robisz sam.
Nom moim zdanie tak. Jesli odpalasz auto po nocy czy w mrozach na LPG to dostaje porządnie po d.... :)nom ja mam reduktor ten sam od 2002 roku ale u mnie nie ma możliwości odpalenia na gazie gdyz u mnie działa to podobnie do sekwencji, więc reduktor u mnie jest oki nawet sam gazownik mój był zdziwiony
to w taakim razie kupie nowy reduktor nie bede regenerowal nowy bedzie pewniejszy i powinno byc git! wiecie moze gdzie sie wpina pod kompa vento bo szukam tej wtyczki i inie moge nigdzie znalesc mozliwe jest to ze jej wogole nie ma?????
polegajacym na slabym paleniu na LPG ale tylko wtedy jak jest zimny
bo reduktor musi się nagrzać żeby dobrze gaz rozprężać, a reduktor nagrzewa się przez układ chłodzenia ergo wpierw musi silnik się nagrzać na benzynie bo inaczej zmrozisz membrany raz drugi i po nich. Teraz to już, tak jak koledzy pisali, tylko kupno membran lub wymiana reduktora.
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum