- błotnik lewy i prawy przód (zaokrąglony kierunkowskaz) - tylko nowe, nie wiem czy można dostać je ocynkowane (?) Ktoś pisał na forum, że kupił szwedzkie w Edpolu w Łodzi. Mi odpisali, że mają tylko hiszpańskie i włoskie (Arregui), bez ocynku, po 104zł. Grunt, że nie chińskie
Może ktoś wie gdzie można dostać te części nowe i ocynkowane.
- drzwi prawy tył (najlepiej z elektryczną szybą)
Nie wiem czy nowe można w ogóle kupić. Interesowałby mnie więc także używane, oczywiście bez rdzy i uszkodzeń.
Czy te z '93 są identyczne jak te z '96, zmieniało się tam coś? Mam tylko zdjęcia tych starszych (200 zł z przesyłką na Allegro)
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-01-18, 09:31
Kingu napisał/a:
Może ktoś wie gdzie można dostać te części nowe i ocynkowane.
Tylko w ASO, po około 450zł za sztukę, ale nie w ocynku, bo vento nie miało blach w ocynku. Te ocynkowane podróby na allegro to naciaganie ludzi według mnie.
Kingu napisał/a:
Czy te z '93 są identyczne jak te z '96, zmieniało się tam coś? Mam tylko zdjęcia tych starszych (200 zł z przesyłką na Allegro)
Od 1994 roku tylne drzwi maja zamontowany specjalny bolec, który wchodził w nadwozie, miało to zapobiec wepchnieciu drzwi do środka podczas zderzenia bocznego.
@Morfeusz142
Dzięki za info o tym bolcu, dobrze wiedzieć od którego rocznika szukać
@piechu43
To jedne z najtańszych nowych na Allegro. Przypadkiem nie z Chin?
Samemu to mogę co najwyżej oddać do ocynkowania Było już gdzieś na forum wałkowane cynkowanie?
@czarnysauber
Te za 200 to kompletne z elektryczną szybą. Skoro jednak te z 1993 nie mają tego bolca to lipa.
http://allegro.pl/item863...e_vw_vento.html
Dzięki za namiar na aukcję.
Czy ma znaczenie, czy w drzwiach jest elektryczne czy ręczne podnoszenie szyby? Chodzi o konstrukcję, żeby przełożyć np. elektryczne do drzwi z manualnym.
szczerze mówiąc to nie pamiętam??? wiem że to jest najtańsze, ale takie kupiłem i doradzam bo są naprawdę nie złe. a czy z chin??? na kartonie nie było żadnych napisów że z Chin
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum