Wysłany: 2006-12-05, 09:54 Woda wpływa do wnętrza auta
Mam problem. Może jest mi ktoś w stanie podpowiedzieć, gdzie może wchodzić woda do wnętrza kabiny. Podczas postoju auta pod chmurką, po padającym deszczu, za siedzeniem kierowcy na podłodze, tam gdzie siedzi pasażer w tyle, pod wycieraczką zbiera się woda. Ktoś mi podpowiedział, że mogą być zapchane otwory (kanały) odwadniające zprzodu auta. Wszystko zostało dokładnie przeczyszczone. Nawet filtr przeciwpyłkowy wyczyściłem. jednak woda dalej wlatuje. Po zdjęciu plastikowych osłon progów i podniesieniu wykładziny podłogowej zauważyłem, że woda przedostaje się z przodu i płynie sobie przy progu do tył, gdzie się zbiera. Jestem załamany. Mechanik mi podpowiedział, że może przeciekać jeszcze przednia szyba, która jest chyba klejona, ale czy ona może przeciekać ? Jeżeli przecieka, to czy jest możliwość jej uszczelnienia w jakiś sposób u fachowca, czy trzeba ją odkleić i jeszcze raz przykleić. Ciekawe jaki to koszt ?
Proszę o pomoc, może ktoś z Was miał podobny problem.
Pozdrawiam.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-05, 11:55
Gienek napisał/a:
mogą być zapchane otwory (kanały)
pierwsze co bym sprawdził
Gienek napisał/a:
ale czy ona może przeciekać
Norrmalka w wielu autach, ja już to przechodziłem w górnym różku szyby
Gienek napisał/a:
czy jest możliwość jej uszczelnienia w jakiś sposób u fachowca
jasne, poprostu jedź w miejsce gdzie profesjonalnie zakładają nowe szyby, tam CI ją uszczelnią zaa jakieś grosze a co najważniejsze sprawdzą czy to szyba cieknie. U mie sprawdzanie polegało na tym, że jeden gościu usiadł w aucie z końcówką kompresora w ręku, drugi zaś pryskał płynem do mycia szyb od zewnątrz. Ten w środku centymetr po centymetrze przesuwał końcówkę i wyszło że właśnie w jednym różku szyby z zewnątrz robi się piana, a co za tym idzie powietrze przedostaje się na zewnątrz. Uszczelnili szybę i na tym się skończyło - problem minął.
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Mar 2006 Posty: 72 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2006-12-10, 00:05
nie nie nie tylko nie to nie chce słyszeć o wodzie w aucie. Spędziłem jakieś 40 godzin w moim aucie jest pozbawione tapicerki na podłodze, podsufitki też nie mam, na podłodze leżą gazety a zasrana woda dalej leci, a raczej kapie. W prawych drzwiach pod tapicerką nie było foli i leciała woda no to zrobiłem, no to jeszcze od lustrka leciało, też zrobiłem, potm myślałem że od szyberdachu, rozebrałem podsufitke i co leciało od szyby więc też zrobiłem. Nic już nie cieknie oprócz prawego przedniego słupka nie wiem jak tam może się dostawać woda, fuc fuck fuck przewód od szyberdach szczelny i woda leci na zewnątrz, a jesdak w środku słupka pojawiają sie kropelki i kapie troszke na podłoge. Co prawda nie jest tego dużo ale póki mam wszystko rozebrane chciałbym to zrobić i mieć raz na zawsze spokój. Prosze pomocy skąd ta woda tam bo szyberdach odpada, przednia szyba też, uszczelka drzwi też nie mam pojęcia co jest grane i jak to naprawić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum