Witam po dłuższej nieobecności.
coś nie dobrego zaczyna się dziać z moim silnikiem (1Z) gdy jest ciepły silnik pali z półobrotu
jednak gdy zrobiło się zimno pojawiły się problemy. zapali ale jakby nie na wszystkie cylindry i strasznie nim rzuca, podczas jazdy też nie ma rewelacji jakby turbinka nie chodziła jak powinna, byłem raz juz u mechanika ale trafiłem na straszny nawał pracy u niego w warsztacie no i tylko na szybko podpiął VAG-a po czym stwierdził:
1. złe kąty wtrysku początkowego
2. być może zabrudzony przepływomierz
3. że mogło podciąć klin na kole pasowym
4. jeszcze coś o EGR gadał
było to na początku stycznia, potem sie rozchorował.. i tak czekam do dziś na kolejkę
a niestety w mojej okolicy ufam tylko jemu. Czy może ktoś miał podobne przypadki???
p.s świece i przekaźnik są OK, filtr paliwa i powietrza wymieniony
To samo co powiedzial, kat wtrysku do sprawdzenia i ew. korekty
Swieczki do sprawdzenia czy grzeja (ulatwiaja rozruch, mniej rzuca po odpaleniu)
Na przeplywomierz polecam diode
Kupujesz diode 1N4148, sciagasz wtyczke z przeplywomierza i jesli masz przeplywke boscha to wpinasz diode w piny 4 i 5 (kierunek przewodzenia z 4 do 5 (4 ->5).
A jak masz pierburga to z 1 do 6 (1 -> 6).
Jedziesz, stwierdzasz, ze jest ekstra to przeplyowmierz do wymiany lub jeszcze pomoze mu samo czyszczenie.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
to zalezy chesz normalne czy obnizac czy jak czy gwint??jak zwykłe to amory KYB(olejowe) ja takie mam i sobie chwale a sprezyny jak nie sa popekane nie ma sensu wymieniac
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2010-02-18, 13:52
bilstein ponoc dobre ale ja polecam KAYABA
http://moto.allegro.pl/it...doba_ibiza.html
a jeszcze jakbys znalazl w sklepie calkiem japonskie (czesto sa robione lub konczone w portugalii) to super
a sprezynki jak masz całe to nie ma sensu zmieniac ale tu masz dobre i tanie wielu ma na tył tej firmy i sobie chwala
http://moto.allegro.pl/it...biza_przod.html
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
Ostatnio zmieniony przez czarnysauber 2010-02-18, 13:58, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum