Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Jak ustawić obroty gazu
Autor Wiadomość
Witek84r 
Ventofan

Silnik: 1,8 AAM+LPG
Wysłany: 2010-02-21, 11:56   Jak ustawić obroty gazu

Witam wczoraj sobie ustawiłem silnik chodzi jak zegarek ale na benzynie, jak tylko przełączę na gaz i przegazuje to obroty nagle spadają i po czasie się normuja ale co pewien czas zafaluje. A w pewnym momencie tak go przydławi że gaśnie.
Jest może gdzieś jakaś sróbka pokrętło aby to podkręcić ?? bo to tak jakby za niskio było na gazie.

piechu43 
Ventka to mój dom!
([__]===vw===[__])

Silnik: 1.8 90KM
Wysłany: 2010-02-21, 12:06   

wkreć mu śrubę na wężu do oporu i wykręć dwa i pół obrotu albo tyrzy tylko pełne obroty każdy obrót 360stopni a poznięj wyreguluj go mała srubą na reduktorze tak zeby miał wmiare równe obroty ale nie spodziewaj sie niewiadomo jakiej poprawy ;)

Witek84r 
Ventofan

Silnik: 1,8 AAM+LPG
Wysłany: 2010-02-22, 20:24   

piechu43 napisał/a:
wkreć mu śrubę na wężu do oporu i wykręć dwa i pół obrotu albo tyrzy tylko pełne obroty każdy obrót 360stopni a poznięj wyreguluj go mała srubą na reduktorze tak zeby miał wmiare równe obroty ale nie spodziewaj sie niewiadomo jakiej poprawy ;)

Tylko o to chodzi że ja nie mam żadnej śruby na wężu, tam jest coś elektronicznego, coś silniczek krokowy.
A na parowniku nie ma gdzieś jakiejś śruby gdzie się ustawia wolne obroty ??

piechu43 
Ventka to mój dom!
([__]===vw===[__])

Wysłany: 2010-02-22, 20:35   

Witek84r napisał/a:
mała srubą na reduktorze

pablomed 
Pan i władca oktanów

Silnik: 2E
Wysłany: 2010-02-22, 23:16   

nie małą na reduktorze tylko wiekszą, a i to nie da się napisać nie widząc typu reduktora. Małej na ogół mosiężnej nie ruszać poza wyjątkowymi przypadkami.Witek84r, masz instalację drugiej generacji, ożesz próbować tak poderegulować ale temat jest raczej dla gazownika z odpowiednim interfejsem dla Twojej instalacji.

piechu43 
Ventka to mój dom!
([__]===vw===[__])

Wysłany: 2010-02-23, 07:15   

pablomed napisał/a:
temat jest raczej dla gazownika z odpowiednim interfejsem dla Twojej instalacji.

dokładnie tak, dlatego wyżej napisałem żebyś się nie spodziewał wielkiej poprawy. Zobacz w dokumentach gdzie ten gaz był zakładany i najlepiej jechać tam na regulację, o ile to nie jest gdzieś na drugim końcu Polski

Czarnyduch 
Autostopowicz

Silnik: 1.8 B+G
Wysłany: 2010-03-09, 23:55   

Witam.Mam instalację sekwencyjną koltec necam w silniku 1.8 .Czy jest możliwość samodzielnej regulacji obrotów na gazie?? Bo na środku parownika jest śruba typu imbus i czy wolno ją ruszać?

brave 
Zapalony Ventkarz
170 kucyków

Silnik: 2,5 V6 x25xe
Wysłany: 2010-03-10, 09:20   

ta sroba nie jest od regulacji obrotów, wiem bo przerabiałem ten temat z tą instalacja i skonczyło sie na wymianie parownika na normalny widze ze jesteś kolego z białej podl wiec jedyny serwis jaki zajmuje sie instalacjami koltec necam w okolicy to jest w lublinie na ulicy szewskiej. (wiem ze zajnują sie tego typu instalacjami ale czy sie naprawde znają to nie wiem... bo u nich nie byłem ale podjedź do nich to przynajmniej podepną sie pod kompa gazu) jak chcesz uratowac tą instalacje to tylko do nich chyba ze zrobisz przerobke jak ja to już jakiś ogarnirety gazownik ci to powinien zrobic

Czarnyduch 
Autostopowicz

Silnik: 1.8 B+G
Wysłany: 2010-04-17, 18:22   

Niestety wolałem nie męczyc się z tą instalacją i założyłem nową sekwencją.Polską, zwłaszcza że jej serwis mam 2km ode mniei koszt wyniósł mnie 1300zł .
Gazownik u którego zakładałem nową instalacje powiedział że jakaś gościówa niedaleko mnie była u niego z koltec-iem ale nic nie poradził więc zdecydowała się pojechać do lublina z jakimś drobiazgiem.Nazbierali jej rzeczy do naprawy prawie na 2 000 zł.Więc pewnie u mnie by tak było:D ... i jestem teraz w pełni zadowolony z nowej.A tak apropos to mam kolteca do sprzedania :) Jeśli ktoś by chiał to proszę pisać.

Odpowiedz do tematu