Muszę kupić amorki na przód .Przeglądając allegro natknąłem się na sporo ofert z amortyzatorami do Vento.
Mam w związku z tym pytanie do forumowiczów:
Czy amorki do Vento szły inne do 94 i inne po 94?
Czy amorki do diesla różnia się od tych do modeli benzynowych?
I trzecia sprawa czy te amorki z linka poniżej bedą pasowały do mojego ventyla tj:
1.9 tdi 90KM 1997 rok
http://moto.allegro.pl/it...seat_przod.html
Ja, wymieniając u siebie amorki, bardzo dokładnie przeglądałem różne rodzaje i ich typy. mam założone sachsa, a sachs nie rozróżnia u siebie innych zastosowań. Wszystkie pasują do każdej wersji silnikowej oprócz VR6. Może inni producenci tak, ale sachs, jako czołowy działacz w tej dziedzinie nie i bym na tym bazował. Nawet teraz w katalogu IC sprawdziłem i tak jest, jak piszę.
Silnik: 1.9d
Wysłany: 2010-03-03, 12:22
dzieki .... czasem jest tak ze duzo do auta pakuje i niechcialbym miec tarć o nadkole predkosci z golego disla nie ma duzej 160max jaksam oczywiscie jade jak masz cos sprawdzone to prosze o podpowiedz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-03-03, 12:53
44marcus11 napisał/a:
czasem jest tak ze duzo do auta pakuje
czyli kup te mocniejszy springi na tył...te niebieskie z allegro...chłopaki od nas z forum je kupowali i sobie chwalą. Poza tym w dziale giełda jest ogłoszenie że Wafel sprzedaje amorki na tył (KYB) ze spręzynami na których dosyć wysoko stoi auto więc pewnie nie będzie problemów z załadunkiem.
A co do przednich...skoro auto dobrze na nich stoi nie sa popekane to bym nie ruszał.
Bilstein rozróżnia amortyzatory do diesla i do benzyny, wg opcji wyposażeniowej również. W przypadku tej firmy amortyzatory do diesla, VR6 jak i 1.8GT są nazwałbym to mocniejsze, np. trzpień przedniego amortyzatora ma większą średnicę niż ten w "standartowym" amortyzatorze
Ostatnio zmieniony przez enesen 2010-03-06, 23:26, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum