Wysłany: 2010-03-14, 14:43 Prosba do tych, ktorzy maja 1Z
Przekreccie kluczyk: czy cyka wam n75?
Jesli tak to: poczekajcie ok. minuty.
Czy n75 przestal cykac po jakims czasie czy dalej cyka?
Zdejmijcie kostke od n75 i sprawdzcie napiecie na:
wylaczonym silniku
przekreconym zaplonie
odpalonym silniku.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-03-14, 15:02
normalnie nie cyka ale jak miałem zwarcie na bezpieczniku od podgrzewania wody to cykał po przekreceniu kluczyka, i rozładowaywał mi aku, ale teraz nie cyka na wyłączonym silniku.
Potrzebowalbym kogos z Katowic na podmianke n75
90%, ze to on jest powodem przeladowania.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Jak sie zdenerwuje to zmostkuje czerwony wezyk z niebieskim bo to tak sie nie da jezdzic a narazie jezdzic jakos musze.
No ale co to da? Wtedy to na pewno bedzie przeladowanie bo wastegate bedzie caly czas zamkniety.
Dzieki uprzejmosci kolegi Matrasa z forum golfa zamienilismy sie zaworkami, wyruszulismy na A4, przeventylowalismy silnik i wszystko dzialalo perfekcyjnie. Zmienilem na swoj trefny zaworek i na 2 biegu podwiesilo mi znowu zawory
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum