Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-01-07, 23:25
MAPET a zdradź tajemnicę czym zmywałeś tą zieloną farbę i gdzie ewentualnie taki wynalazek można kupić? Bo ja próbowałem zmywaczem do paznokci i przedobrzyłem
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2007-01-08, 09:50
ale ze wogole wam swieci to w szoku jestem u mnie nic nie swieci, jakby ten plastyk byl nie swiatloprzewodzacy, tylko swiatlostopujacy. Dupa. w kazdym razem zabiore sie za to znowu, za 5 tyg. A powiedz mi Mapet, ty zes chyba musial szpilki uzywac do zmywania tego zielonego badziewia, bo jak sie dostales miedzy "promienie swiatel" ?
Ja tez patyczkiem robiłem ale raczej precyzji i cierpliwości brakło .
Tak mysle jeszcze może wziąc czarny lakier do paznokci albo jakąs farbke i szpileczką
to jakoś wyrównć.
A co do przewodzenia światła u mnie też nie ma problemu.
Wysłany: 2007-01-10, 14:12
6h przed wylotem z RP doszedlem czemu sie nic nie swieci. Dzieki podpowiedzi marmarmarka chodzi o to ze dioda diodzie nie rowna. potrzeba taka co bardziej swiatlo rozprasza. uzylem walcowej i wszytko piknie swiecilo. jak wroce to sie z trym pobawie
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-01-11, 16:39
tak po krótce to chodzi o to że włącznik świateł normalnie świeci na zielono dlatego, że odpowiedzialny jest za to plastik przewodzący światło i zielona farba którą od środka są pomalowane znaczki
poczytaj sobie tą poradę a trochę Ci się rozjaśni
Wysłany: 2007-01-22, 10:06
aa ajuz kapuje. za duzo w tym niku "k", a za malo "v" . a poza tym nie mam konta na allegro, wszytko na arlosze kupuje ....ale widze ze big brother czuwa
Wysłany: 2007-01-22, 14:09
no dzis wlacznik glowny swiatel zrobilem. co prawda troche na skroty, ale narazie pojezdzimy z takim. a jak mi sie znudzi zaczniemy na nowo kombinowac. mianowicie, zakupilem diode walcowa, dopasowalem tak zeby wchodzila jak najglebiej w ten tunel i pieknie rozpraszala swiatlo. wszystko swieci na czewono....tylko troche mniejsze natezenie swiatla jest....bo tego zielonego badziewia wogole nie dotykalem. ale swiatlo jest czerwoniutkie, a nie zadne zielone+czerwone = ? moze uda mi sie dziw w nocy jakies zdjatko cyknac, to zapodam
aaa przy okazji strasznie sie zlaklem, myslalem ze spiecie zrobilem gdzies.,... bo mi sie lewa postojowka swiecila - tylko, podczas wylaczonych swiatel. ale okazalo sie ze mialem kierunek wlaczony i tak madre autko sygnalizuje. a potem jaca mnie uswiadomil ze to parkingowki
Silnik: VR6
Wysłany: 2007-01-22, 14:53
to sa postojowe światla z kierunkiem.. pozycyjne sa we wlacnziku.. wiele osob myli i pisze ze pozycyjne=postojowe a to co innego bo postojowe to wlasnie na strone a pozycyjne to wszystkei r
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-22, 16:20
Dokładnie, tylko VW ma taki bajerek, czyi migaczem można włączyć sobie daną stronę (przód i tył). Czasami się przydaje, np stojąc na ciemniej drodze na poboczu... Mi tez ostatnio blacharz tak walnął: Panie Andrzeju, posotjówka jedna się Panu wypaliła, ja że co, a on żebym wysiadł z auta, uśmiałem się nieźle, z blacharz nie wiedział takiej rzeczy
Wysłany: 2007-01-22, 23:28
w koncu zrobilem zdjatko aparacikiem telefonowym. powiem szczerze ze na zdjeciu lepiej to wyglada niz w rzeczywistosci, ale jeszcze bede kombinowal.....jak mi starczy nerwow
Wysłany: 2007-01-25, 00:58
no a teraz jak na allegro - mega super hiper tuning, poprostu full wypas, nikt takiego nie ma. bedziesz jedyny!!!
zwracam uwage na niebanalny grill oraz super wyjechane w kosmos, prosto z parady w berlinie lampy przednie marki "wrzuc do worka co tam masz i zatkaj dziure"
a tutaj troche szpachli nalozylem...lubie kanciaste ksztalty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum