Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 137 Skąd: Jasło
Wysłany: 2007-01-10, 18:56 Uszczelka
Witam wszystkich.
Mam do Was takowe pytanko. Czeka mnie w najbliższą sobotę wymiana uszczelki pod głowicą bo zachyna mi wyciekać olej i leje się po bloku silnika. Jako że jest to moja pierwsza samodzielna ingerencja w silnik proszę o info czy jest coś podczas takiej wymiany na co powinienem zwrócić szczególną uwagę?... czy też po prostu odkręcam kilka śrubek, zdejmyję pokrywę, zmieniam uszczelkę na nową i zakręcam pokrywę...
Może niektórym z Was wyda się to śmieszne, ale dla mnie wszelkie info będą cenne żeby czegoś nie zrobić źle.
Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 199 Skąd: Orneta
Wysłany: 2007-01-10, 20:39
no to waldus abys sie niezdziwil jak to wystarczy pare srubek odkrencic . A USTAWIALES KIEDYS ROZRZĄT JAK NIE TO LEPIEJ ODDAJ TO WRENCE MECHANIKÓW. BO BENDZIESZ MUSIAL ZDJĄC PASEK INACZEJ SIE NIEDA . POTEM MTRZEBA UMIEC DOKRENCIC GLOWICE . JAK NIEROBILES NIEDOTYKAJ BO BENDZIE BUMM!!!!! pozdrowienia
Silnik: 2e Pomógł: 25 razy Wiek: 45 Dołączył: 15 Maj 2006 Posty: 924 Skąd: Ostróda
Wysłany: 2007-01-10, 20:56
Browar1 Waldkowi chodzi chyba o uszczelkę pod deklem a nie o głowica
Waldek jeżeli pod deklem tam gdzie lejesz olej to dasz se rade bez problemu
Ale jak pod głowicą nie podejmował bym się
Pomógł: 8 razy Wiek: 46 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 113 Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-01-10, 21:00
Moze masz na mysli uszczelke pod deklem zaworów???
Bo jeśli o tą pod głowicą to dokładnie jak pisze Browar1 ponadto trza planować głowiczke chyba ze chcesz zrobić kupe dobrej ale nikomu nie potrzebnej roboty i dołożyć sobie kosztów z powtórna wymianą ale już w serwisie.
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 137 Skąd: Jasło
Wysłany: 2007-01-11, 00:37
Sorki za "mały błąd w druku" z mojej strony i nieścisłość. Oczywiście , jak słusznie podejrzewał jaca chodzi mi o uszczelkę pod deklem i stąd te moje "kilka śrubek".
Pozdrawiam
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-11, 01:08
\Jejku czytam i za głowę się łapię, jaki ambitny facet co chce samemu wymieniać uszczelkę pod głowicą Spox, wymiana tej pod deklem to chwila roboty i prosta czynność. Ale nie licz, że ta czynność co pomoże na długo, po krótkim czasie znowu będzie CI się pocić, niestety do tej pory nikt nie wymyslił uszczelki, która to wstrzyma to na dłuższy czas.
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2007-01-11, 16:31
spyro napisał/a:
\Jejku czytam i za głowę się łapię, jaki ambitny facet co chce samemu wymieniać uszczelkę pod głowicą usmiech
z ojcem wymienialem sam w garazu bez zadnego planowania przy naszej starej poczciwej fiescie (teraz juz bardziej to samochod gospodarczy niz osobowy ) jakos sie kula
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2007-01-12, 00:35
wiesz-auto za wiele juz nie jest warte-wiec czy by po ytm chodzilo, czy nie, to jeen pies w ostatecznosci mozna bylo oddac jakiemus fachowcowi a ze chodzi to i dobrze 0ba! jeszcze ciezkie ciezary na przyczepce ciagnie... musze w tym miejscu oddac poklon konstruktorom silnika 1.1 fiesty-prostota jak w VW i wytrzymalosc tez zaskakujaca-kupe kilometrow (licznik juz ktorys raz sie okreca-ma o jedno miejsce mniej do naliczania niz Ventka) przekulane...
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum