Panowie tak jak w temacie prawy zacisk sie nie cofa i ciagle lekko przychamowywuje i jak nacisne na hamulce buja buda dziwnie,jaki moze byc powod dodam ze zacisk rozebrałem i nic złego ttam sie nie działo..
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-04-26, 21:19
Albo zaciera się zacisk od syfu i trzeba zmienić gumkę na tłoczku po jego wyczyszczeniu, albo - bardzo rzadko -doszło to przytkania się przewodu hamulcowego i płyn się nim nie cofa jak puszczasz hamulec, ew klocki za ciężko chodząą co się zdarza w podróbach że ciut są za długie i ułamek milimetra trzeba je przypiłować
klocki odpadaja wczoraj wymieniałem na starych tez tak było zacisk tez wyciagany czyszczony czyli zostło ze wezyk sie zatkał tak myslałem. no wiec jutro bede myslał czym ten problem rozwiacac moze juz kolegapablomed, czyms to czyscił?
Silnik: ABA 2.0 V8
Wysłany: 2010-05-18, 20:55
sprawdź czy nie obróciłeś zaciskiem tak ze z przewodu zrobiłeś świński ogonek i jest kiepski przepływ płynu. poza tym przesmaruj tłoczek smarem do wysokich temperatur i rozruszaj ślizgacze w jarzmie a jak nie sprawdź przewody hamulcowe zaczynając od pompy do samego koła
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum