Wysłany: 2010-05-19, 11:50 Re: szarpanie na 2 biegu vento 1.9tdi
Ecco napisał/a:
mam taki problem szarpie mi na 2 biegu jaka moze byc przyczyna ?
No właśnie, troszkę więcej szczegółów. Jeśli wykluczysz wszystkie bardziej prawdopodobne przyczyny i nie będzie poprawy to sprawdź skrzynię. Tak tak, nie pomyliłem się - miałem właśnie takie objawy (szarpanie na 2 biegu) w swoim passku. Co prawda była to benzyna ale w przypadku uszkodzenia skrzyni typ silnika nie ma większego znaczenia. A szarpanie było najpierw delikatne, z biegiem czasu coraz mocniejsze. Mechanicy kazali mi wymienić przewody zapłonowe, cewkę, kopułkę i kilka innych rzeczy i jak się okazało niepotrzebnie. Problem "rozwiązał" się jak się skrzynia rozleciała A właściwie to pękła jej obudowa i wyciekł olej ale jeździć ciągle mogłem Przyczyną pęknięcia był ukruszony jeden ząb, na który w końcu nacisnęło jedno z kół i niejako wepchnęło go na obudowę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum