Pomógł: 3 razy Wiek: 47 Dołączył: 28 Sie 2006 Posty: 268 Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-29, 21:51 wkłady lusterek
Na wąskiej drodze osiedlowej jakiś rajdowiec przeleciał koło mnie jak strzała i trafiliśmy się lusterkami. Wkład szklany w moim lusterku rozstrzakany.
Potrzebuje kupić nowy ogrzewany, asferyczny. (gdzie najlepiej?). Widze że na allegro jest tego troche ale ogrzewane i asferyczne to nieznalazłem
Nie wiem dokłądnie jeszcze jak sie to montuje, wszystkie są mocowane na lepiec? Czy będę potrzebował nowych wkładów plastikowychh które oferują na allegro, czy da się wykorzystać stare?
tez stracilem szklo w lusterku w taki sam sposob jesli obudowa jest cala to nie mapotrzeby wymiany na nowe samo szklo ci wystarczy chyba ze masz elektryczne to do lusterka powinno byc przyklejone taki kuleczko plastikowe do sterowania lusterkiem a co do ogrzewania mysle ze dostaniesz w kazdym sklepie motoryzacyjnym wklad do ogrzewania jak sie nie myle to tylko taka mata co sie ja na lusterko przykleja moze sie myle ale sadze ze kupno szkla najpierw a potem podrzewacza skleic ze soba i wlozyc w sray plastik jak jest caly
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 172 Skąd: K-Kożle
Wysłany: 2007-01-01, 18:38
ja przez takie cos stracilem tylko ta czarna waska ramke na lusterku , i obudowa lekko pekla na jakies 2 cm . ale szko cale
ps . nie ma kto tej ramki od strony kierowcy?
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 09 Maj 2006 Posty: 34 Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 2007-01-05, 17:54
Jeżeli wymieniasz tylko samo szkło i dokładasz matę to zakup tych rzeczy osobno na pewno wyjdzie taniej. Kwestia samego montażu to inna sprawa (przerabiałem to dokładnie ) mocowanie szkła asferycznego z naklejoną matą przy pomocy taśmy dwustronnej może być niewystarczające szkło po pewnym czasie zacznie odklejać się od wkładu. Lepiej osadzić to np. na silikonie albo jakimś kleju np. poxipol.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-06, 12:04
Najlepszy klej z możliwych to Pattex super fix. Lepszy od poxipolu, twardnieje w około 15 minut i jest the best! Sprawdzone w wielu miejscach przeze mnie i nie zawiódł mnie jeszcze nigdy:-)
Silikonu nie polecam bo gromadzi wodę i po dłuższym czasie robi się breja.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-07, 21:43
Slawoll, spróbuj Pattexem, zdziwisz się jaki to klej bo ja nie wierzyłem, a można go kupić w jakimś budowlanym sklepie nawet w małej tubce za 5 zł a można i w większej. Ja tam kupuje wtej największej bo jest naprawdę rewelka i nie raz się przydał ratujać mnie ;-)
Wysłany: 2007-01-12, 18:10
A kleił ktoś może ten plastik który przykrywa kolumnę kierownicy, ten który otacza stacyjke? Jest dość sprcyficzny. Da się przykleić jeden kawałek do drugiego ale jak dochodzi do tego jakaś siła w moim przypadku siła wkręta który mocuje ten plastik do deski rozdzielczej to już nie wytrzymuje(plastik pękł mi w okolicach otworu na wkręt). Próbowałem poxipolem
Wysłany: 2007-01-13, 11:20
Poldi, nie wiem jakmasz u siebie, ale u mnie nie mocuje się tego do deski rozdzielczej, tylko jedną połówkę dociskasz do drugiej i gotowe, potem 2 wkręty i po zabawie... A skleić coś takiego bezie CI trudno, spróbuj patexem, a jeśli nie jesteś cierpliwy i nie wyczekasz póki klej zwiąże to klejem na gorąco, który to wiąże wszystko w ciągu paru sekund (nie mylić z jakimś super glue itp badziewiami)
Wysłany: 2007-01-31, 13:45
Znalazłem świetny klej m innymi do plastików samochodowych, pokleiłem nim pęknięte lusterko i deske rozdzielczą http://www.technicqll.pl/k_tplast.htm . Trzyma super.
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2007-02-04, 12:25
Poldi napisał/a:
Znalazłem świetny klej m innymi do plastików samochodowych, pokleiłem nim pęknięte lusterko i deske rozdzielczą http://www.technicqll.pl/k_tplast.htm . Trzyma super.
no chopie masz u mnie punkta moze ktos zapoda koledze punkta.tenks
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum