Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-02, 11:47
Cytat:
kolego najwyzsza pora wymienic olej
albo i nie, wystarczy że poprzedni włąściciel to olewał i nie wiadomo kiedy dokłądnie olej był wymieniany... Najlepieij ustawic to sobie pod swoje upodobania.
spyro wedlug mojego licznika wszystko sie zgadza tak jak ma byc kupilem fure i wymienilem olej jak przejechelem 10 ts kontrolka zaczela sie cwiecic na liczniku cos prawdy musi w tym byc a poaztym po kupnie auta lepeij wymienic olej tak dla pewnosci bo nie kazdy powie prawde
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-02, 12:09
rafal00, no to super, u mnie no było odwrotnie, bo według licznika miałem jeszcze parę tys do wymiany, ale ja wolałem wymienić od razu po kupnie, chociaż pasków itp nie wymieniałem, bo poprzedni właściciel dał mi wszystkie faktury z ASO (moja Ventka jest od początku w Polsce), ale olej i tak wolałem wymienić i mieć spokój
Ogólnie gdzieś na stronie Rydza widziałem taką porade jak sobie ustawić te wszystkie wartości, tzn co ile km olej i kiedy, przeglądy itp. Ale nie próbowałem tego jeszcze robić u siebie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum