Silnik: 2,0 Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1008 Skąd: koło Pucka
Wysłany: 2010-06-14, 20:40 Forumowi mechanicy pomocy
Strasznie dziwna sprawa
Mam problem z VW SCIROCCO 81r 1,8Benz JH wielopunktowy wtrysk mechaniczny
Padł w nim rozdzielacz, więc kupiłem inny i wymieniłem i teraz jest problem z tym że auto nie zapala kręci równiutko jak by paliwa nie dostawał i kiedy mu popuszczę główny dopływ paliwa tak że ciśnienie ucieka to w tedy auto odpala i chodzi normalnie.
Proszę was o pomoc bo już 2 tygodnie z tym autem walczę i braknie już mi pomysłów.
_________________ Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zrobić to boczną
Raziel500, orientujesz sie pewnie ze z wtryskiem mechanicznym nie taka prosta sprawa, jest tam sporo skomplikowanych mechanizmow, z objawów wynika ze ciśnienie paliwa za duże jest. Potrzebny ci ktoś naprawdę obeznany z wtryskiem mechanicznym a takich osób jest mało. Radzej szukaj moze na golf.pl. albo na forum merca, merce starsze sa w wiekszości na mechanicznym wtrysku i ludzie mają wiecej wiedzy na ten temat.
Kolego sprawdź silniczek krokowy często sprawia takie probemy, szczelnosc odmy, czujnik temperatury bo może podawać za niską temperaturę i podaje ci paliwo dodatkowym wtryskiwaczem i poprostu auto Ci zalewa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum