Wysłany: 2010-06-18, 17:53 Vento 1.9tdi problemy z odpalaniem
Witam. Mam taki problem. Jakis czas temu zaczely sie problemy z odpalaniem. Okazało sie, ze uszkodzony byl przekaznik od pompy paliwa. Został wymieniony na nowy. Przez jakis czas bylo ok. Potem znowu zaczely sie problemy. Silnik odpalal tylko wtedy gdy po przekreceniu kluczyka zapalala sie kontrolka od grzania swiec. Jezeli sie nie zapilila mozna bylo krecic, a on nie odpalal. Znajomy zrobil mi kabelek do pompy. Podpinalem go na krotko do plusa akumulatora i wtedy odpalal. Niestety po pewnym czasie i to przestalo pomogac. Silnik jak jest zimny odpala bezproblemowo. Niestety jak zgasze cieply na 90% nie odpali bez kombinowania. Co jeszcze warto sprawdzic?
Kapsel, ja to bym go podpioł pod kompa i zobaczył co komp by powiedział.a jak nie to trzeba by szukac przyczyny w pompie.chodz ciezko tak z tego opisu cos wywnioskowac
Ostatnio zmieniony przez FWD350 2010-06-19, 13:13, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum