Wysłany: 2010-06-23, 13:02 jakiej firmy końcówki drążków kierowniczych mam kupić?
Mam do wymiany końcówki i dylemat polega na tym jakie i gdzie kupić? Na allegro handlują jakimiś taniochami za 9 czy 10 zł i potem jakieś za ok 25zł nie znanych mi firm, potem TEKNOROT który jest turecki i jakoś nie mam przekonania (33zł) no i niby FEBI, ale nie jestem przekonany, czy oryginalne, jeszcze jest MOOG którego nie znam ale piszą że dobra firma ponoć. No i te niby lepsze są po ok 40zł, ale wyglądają mi na przepakowane z Teknorota :/
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie?
Tu nie chodzi o koszt końcówki czy 10zł czy 40zł czy nawet 60zł bo irytacja jak się za chwile rozsypie i potem kolejna wymiana i kolejne 100zł za zbieżność są bez porównania droższe niż głupia końcówka.
Proszę o konkretne doradztwo jeśli ktoś już wie jakie są bezawaryjne albo jakich się wystrzegać.
Pozdrawiam
co do końcówek to polecam firmy KRAF. Mam u siebie załozone te końcówki i odpukać jest git. Z prawej strony wymieniłem wczesniej i teraz ma przebieg około 25 tyś km i brak jakichkolwiek oznak zużycia.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-06-24, 14:52
Ja używałem w Venciaku jedynej słusznej firmy i w reni zamierzam to samo - LEMOFRDER. SSą to drige części ale w wielu wypadkach lepsze od fabrycznych oryginalnych. Nikt nie robi lepszych części do zawieszeń niż lemforder.
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2010-06-24, 15:12
Ja ostatnio wymieniałem na TRW.... a stare też miałem TRW i ja na nich śmigałem prawie 4 lata i pewnie poprzedni też na nich dobrą chwilę jeździł bo już dość "sklepane" były.... Kosztowały 100 zł (chyba ) za dwie strony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum