Pomógł: 8 razy Wiek: 46 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 113 Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-02-06, 21:41 Pompa wody
Wiec tak mam padniętą pompe wody (silnik 1.8 aam) jest wybita na łożyskowaniu i chałasuje.
Chciałbym samemu ją wymienić tylko nie wiem czy dobiore się do niej bez rozbierania rozrządu .Chciałem zdjąc cały korpus pompy ( wirnik razem z obudową)wiem że napewno trzeba zdjąć alternator poodpinać węże,pytanie jest takie czy za blachą(osłana) wewnetrzna rozrzadu jest konieczne
odkrecanie jakiś śrub bo jesli tak to zostawie temat dla fachowca sam rozrządu nie dotykam
I jeszcze jakie uszczelnienia powinienem kupić...
Przy wymianie pompy wodnej nie musisz ściągać rozrządu ale musisz ściągnąć obudowy plastikow osłaniające pasek rozrządu. Ale lepiej oddaj auto do mechanika nie zabieraj się za to sam . Pozdrawiam
Ja jestem taki, że chyba bym grzebnął, bo lubię się nie raz upieprzyć, ale tutaj mogą wyjść problemiki. Jak coś umiem, to grzebię, ale pytanie o taką rzecz na forum już jednak mówi, że możesz się przejechać. Daj spokój i daj zarobić mechaniorowi. Wyskakują potem problemy, jak zerwana śruba, albo brak narzędzi. Możesz mieć problemy. My to se możemy wymienić filtry pyłkowe, albo bezpieczniki. Zepsujesz, będziesz zły na siebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum