Wysłany: 2010-06-24, 23:29 temperatura układu chłodzenia
Mam problem temperatura poszła na 110st. pękł, przewód od głowicy do nagrzewnicy, po uzupełnieniu płynu i wymianie przewodu okazało się żę mam mały stan oleju w silniku. sprawdzałem nie dawno był górny stan. kiedy odpaliłem przy temperaturze 90 st. ze zbiorniczka wyrównawczego wychodzi powietrze. podejrzewam uszkodzoną uszczelkę pod głowicą może ktoś z was miał podobny przypadek z góry dzięki.
Silnik: 2GT ADY LPG Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 27 Lis 2009 Posty: 474 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-06-25, 22:27
Według mnie masz racje choć nie jestem mechanikiem. Na zakręconym korku nie szło auta w ogóle zapalić (2.0). Jak odkręciłem korek to poszło odpalić ale takie były przedmuchy że wywalało wodę. Nawet już dokręcenie korka nic nie dawało. Więc ja dobrze nie wróżę, ale niech koledzy bardziej doświadczeni się wypowiedzą.
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Cze 2010 Posty: 103 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2010-06-27, 00:35
Jeśli przy odpalonym silniku ze zbiorniczka wyrównawczego uchodzi powietrze (wyraźne bąbelki w płynie) to ewidentnie uszczelka pod głowicą wywalona- część kompresji uchodzi z nieszczelnych cylindrów do układu chłodzenia. Innym objawem są nienaturalnie twarde węże płynu chłodniczego (efekt wzrostu ciśnienia)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum