elo. Kolega ma Ibize, nowszy model, bodajże z 2000 roku, sie teraz śmieje, ze kupilem stare auto, złom, skarbonke bez dna i w ogóle rupcia itp. Nie wiem jak mu dogryść i pokazać mu co to znaczy vento, w czym jest lepsze od tej Ibizy
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-08, 15:23
Wiesz dziwny kumpel... Czemu czepia się Twojej fury?
Ibiza fajena uto, ale nowe z salonu, paroletnie niestety to już nie to. Nie mówię oczywiscie o najnowszych, które są bardzo wysoko oceniane, ale t sprzed paru lat to wcalen ie jest rewela. Wiesz, moja matula w tamtym roku zmieniała auto. Kupiła sobie 3 letniego Matiza, za tą cenę mogła kupić 10 letnie Vento (około 13 tys). Więc to takie porównanie. Ale nie można porównać Matiza od Vento pod względem czegokolwiek... Tak samo Ibizy do Vento, to dwa inne auta, inna jakość, inne wszystko (oprócz silnika, który jest identyko jak w VW)
Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2007-02-08, 16:34
seaty są składane z części odrzucone przy produkcji VW
ja bym mu powiedział że ma racje i jest super i najmądrzejszy a ibiza jest the best i by się pewnie odczepiła a i tak wiem swoje
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-08, 18:34
idgray napisał/a:
seaty są składane z części odrzucone przy produkcji VW
Nie wiem czy to miał być żart czy naprawdę tak sądzisz?
Idgray t nie jest prawda. Seaty nigdy nie były składane z odrzutów, poprostu oparte na sprawdzonej technologii VW - płyty podłogowe, silniki, zawieszenia, tyle, że np w nowym Seacie miałeś płyte podłogową ze starego Golfa).
Także to nie są odrzuty... Poprostu gorsze części, gorszy montaż. Tak było kiedyś bo aktualnie nowe Seaty sa naprawdę fajne i dobrze wykonane...
Ale może to jest pomysł żeby powiedzieć temu kolesiowi, ze fajnie że ma Seata, któego złożyli z odrzutów VW, to się kolo wkurzy pewnie
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-02-08, 22:57
sebastian powiem Ci jedno - Twój "kolega" po prostu Ci zazdrości i dlatego tak mówi. Sam by pewnie chciał mieć Vento ale wstyd mu się przyznać
A tak swoją drogą to Ibizy to wg mnie całkiem fajne autka. Jakby mi ktoś Ibi sprezentował to chętnie bym się taką pobujał. Oczywiście tylko i wyłącznie jako drugie autko bo Vento jest the best
Wysłany: 2007-02-08, 23:48
Nie wiem jaką ma Twój kumpel Ibizę, ale mój kumpel ma Ibizkę z 2004 roku z xenonanami, dał za nią cos koło 70 tys zł i zapewnam Was ze to auto wymiata. Ale cały czas powtarzam, że t inna klasa i wogóle wszystko inne.
A swoją drogą to ja na Twoim miejscu przestałbym się kumplować z takim człowiekiem. Co to za kumpel, który CI przysrywa? Nie kumam gościa. Poprsotu go olej i zaprzestań znajomości. Kolo widać ma problem bo jest na maxa niedowartościowany. A prawda taka, że w życiu nie zamieniłbym Vento na Ibizę...
Silnik: turbodiesel
Wysłany: 2007-02-09, 00:04
po pierwsze to chyba nie jest Twój kolega bo jak by nim był to by tak nie mówił (przynajmniej prosto w twarz)
po drugie porównywanie seata z 2000 roku do vw z '92 to tak jakby porównywać nowego fiata punto do 10 letniego merca powiedzmy klasy c. TO JEST INNA KLASA AUTA tu nie ma co porównywać.
Wysłany: 2007-02-09, 00:06
kawalek napisał/a:
przynajmniej prosto w twarz
no właśnie tego nie lubię, jak ktoś za plecami obgaduje. A ogólnie tak jak pisałem wcześnie to żaden kumpel skoro tak się zachowuje. Nie zależnie czym byś jeździł, choćby fiatem 126P za 500 zł nie powinien robić żadnych uwag żeby nie robić Ci przykrości, a skoro gada takie bzdury to niech spad na bambus. Możesz mu powiedzieć że zapraszamy go na zlocik tą jego ibizą to pokażemy mu kto rządzi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum