witam serdecznie chcem kupic xenony do mojego ventylka ale sie zastanawaim jakie by byly idealne?? moze ktos wie?? czy 6000k,8000,10000,12000k i jeszcze jedno chcialem sie spytac czy xenon idzie tak zrobic zeby np bylo ze na krotkich by byly 4300k minimalnie a na dlugich jka najlepsze np 10000k
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2010-05-18, 21:55
jak sobie weźmiesz lampy od golfa 3 to mozesz sobie tak zrobic ale będziesz potrzebował 2 przetwornice do tego a w vento na oryginalnych lampach tak nie zrobisz no chyba że kupisz sobie te lampy co mają dwie soczewki ale i tak bedziesz potrzebował 2 przetwornic do tego
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-05-18, 21:57
Po pierwsze....żaden ksenon w jakiejkolwiek lampie do vento nie jest legalny, po drugie....ciężko jest go ustawić tak aby innych nie oślepiał
Ech....dziś za mną jechała astra A....seryjna lampy z ksenonem.....myślałem ze wyjdę z siebie, zatrzymam furkę i wyciągnę gościa przez szybę i mu nawpier.... za to rażenie po oczach mimo iż jechał za mną
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-05-18, 22:05
kliper90 napisał/a:
w orginalne xenony
Nie ma czegoś jak oryginalne ksenony w vento....oryginalne czy nie...i tak sa nielegalne. A ksenon w zwykłej lampie to jest kicha...oczywiście nie dla Ciebie ale dla innych użytkowników dróg.
nie ja nei chce soczewki chodz to ladnie wyglada... ale i pewnei kosztowne. ja chcem na orginal wstawic zarnik xenonowe.... ale nei wiem jakie odpowiednie...
kliper90, żaden problem. Kup sobie żarniki pod H4 i będziesz miał ksenon. Będzie to wyglądało źle, będziesz raził innych kierowców, ale będziesz miał satysfakcję, że więcej widzisz i pewniej się czujesz za kierownicą.
Pamiętaj, że my nie odpowiadamy za Twoje błędy. Jedyne co Ci zostaje, to tylko czekać na pierwszą lepszą kontrolę drogową i mam nadzieję, że panowie w mundurach wybiją Ci szybko z główki ten xsenon zabierając przy tym dowód rejestracyjny.
Pięćset złotych zainwestowałbym na Twoim miejscu w jakiś gadżet do samochodu a nie na rzecz, której prędzej, czy później i tak będziesz musiał się pozbyć.
dokładnie, naoglądałeś się xenonów w nowych autach i Ci się podoba, owszem, mi też się to podoba, ale nowe auta mają lampy przystosowane do tego, nawet jak nie mają soczewek, a Tobie pozostaje tylko założyć soczewki jeśli chcesz śmigać na xenonie, bo inaczej kicha, jak pisał Lwomati będziesz tylko innych oślepiał, a jak cię schaltują do kontroli to możesz się pozbyć dowodu i zabulić mandacik ...
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
koles mi raz mowil ze bi xenony sa takie... ale nie wiem na jakiej zasadzie one dzialaja.. bo ja tylko chcem drogowe... np 10000k a mijania tam 4300 albo i mniej.. albo wcale...
koles mi raz mowil ze bi xenony sa takie... ale nie wiem na jakiej zasadzie one dzialaja.. bo ja tylko chcem drogowe... np 10000k a mijania tam 4300 albo i mniej.. albo wcale...
mozesz tak zrobic ale nie w org lampie od vento tu masz zarowki h4 czyli 2 zarnikowe (2 zarniki w jednej zarowce) wiec musisz miec tez nie ksenon tylko bi ksenon wiec dlugie (drogowe) i krótkie (mijania) w jednej zarowce a wiec tez o jednej barwie czyli olbo 1000 albo 4500 nie ma takich zeby wjednej zarowce byly 2 kolory.
jedynie mozesz zrobic tak jak juz to ktos wspominal kupic lampy od golfa takm masz juz 2 zarowki jedna od dlugich druga od krotkich wiec kupujesz 2 zestawy zwyklego ksenona nie bi jeden od dlugich w barwie 4500 drugi od krotkich 1000 skladasz wszystko razem i jest
w org lampie od vento nie zrobisz 2 barw
i wcale nie prawda jest ze ksenonow nie da sie wyregyulowac poprostu trzeba kupic jakieg porzadniejsze a nie po 200 na allegro to sie nie nadaje do niczego ja mam bi ksenon i nie oslepiam innych a i widocznosc mam bdb
a mi się $*^%*&%( xsenony,jeden żarnik najpierw zaczol jaśniej świecić na biało dosłownie a drugi tak jak na początku na niebiesko,później ten co na biało się spalił to kupiłem nowy i tak samo na biało napierdala i chyba wywalę to do śmietnika i kupie zwykle żarówki albo nowy zestaw
ja wlasnie wczoraj odebralem swoj zestaw xenonow 8000K bo jedna przetwornice %$#@! strzelil, ale wymienili mi ja na gwarancji a co t za firma to mowiac szczerze nie wiem P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum