Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-08-05, 21:34
dokładnie jak brać przewody to BERU kosztują troszkę ale warto a pali ci nie dobrze bo pewnie nie pozwoliłeś wszystkiemy wyschnąć dokładnie i dlatego tak chdzi ale jak masz popękane przewody to tez jest powód,bo wsio jest wilgotne i przebicie jest
I to są właśnie uroki mycia silników
W ventce miałem brudny, zakurzony, ubłocony, trochę też lekko gdzie nigdzie od oleju jakieś plamy i mi to nie przeszkadzało
Silnik: 1.9 D Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Maj 2010 Posty: 341 Skąd: Tarnów
Wysłany: 2010-08-06, 12:33
Raz w życiu myłem benzyniaka Karcherem ( Kia Ceed ) oczywiście wyciągnąłem kable, cewki itp., pozaklejałem alternator, komputer, dziury na świece, po czym poleciałem płynem i karcherem wszystko ładnie puściło, następnie przedmuchałem sprężonym powietrzem, przeczyściłem szmatką co trzeba, autko postało tak godzinkę na słońcu temp. ok.28 stopni, poskładałem wszystko i odpaliło od kopa i wszystko w porządku, ale może tak jest bo to auto 2 letnie
Ostatnio natomiast umyłem silnik swojej (diesel) Ventce oczywiście zasłoniłem co trzeba i wszystko jest git, ale muszę jeszcze trochę poprawić.
Ostatnio zmieniony przez mateusz_vento 2010-08-06, 12:33, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum