Zmieniłem turbinę K03 (która była zupełnie bez życia) na K14. Turbina u poprzedniego właściciela była ustawiona na 1,1bara (według jego wskaźnika), u mnie pokazuje maksymalnie 0,7. Nie muszę pisać jak ogromną czułem różnicę po przejechaniu się z działającą turbiną i to nieco podkreconą. Jest jednak jeden problem, otóż gdy turbina osiągnie 0,7 bara , to czuć szarpnięcie i na wskazniku 0bar (dziś próbowałem jeszcze dodawać nie 3/4 gazu ,a deche) to robiło się nadciśnienie(jak na postoju).
Na drugim biegu nastepuje to ok. 2500-2800 obr (nie przyglądałem się dokładnie)
Na trzecim i czwartym ok. 2200 obr
Po osiągnięciu tych obrotów auto jedzie jak przedtem - jak bez turbo.
W czym problem?
-Kąt wtrysku?
-Wastegate?
-mało mu paliwa? (boost pin przestawiłem na max więc niesądzę)
Może spotkał się ktoś z podobnym problemem. Z góry dzięki za pomoc..
Czy na pewno wszystko jest szczelne? Nie ma jakichs gwizdow spod maski?
Sprobuj podlac paliwo ale na srubie od dawki paliwa na pompie, nie przestawiajac boost pina.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Doszedłem o co chodzi. Najpierw sprawdziłem filtr paliwa i okazało się że jest czysty. Jednak coś mnie tknęło , że zimą jak grzebałem pod maską to zauwazyłem ,że rurka wychodząca pod zderzak z obudowy filtra paliwa jest połamana troche.. (rurka po prawej stronie na tym zdjęciu) Okleiłem to co z niej zostało taśmą szmacianą ,bo myślałem że może hałas większy sie robi jak ta rurka jest dziurawa, połamana. I wnioskuje że cisnienie 0,7bara zasysało ją tak , że zamykała mi dolot do filtra... Wszystkie problemy ustąpiły, turbina, auto chodzi jak ta lala
Doszedłem o co chodzi. Najpierw sprawdziłem filtr paliwa i okazało się że jest czysty. Jednak coś mnie tknęło , że zimą jak grzebałem pod maską to zauwazyłem ,że rurka wychodząca pod zderzak z obudowy filtra paliwa jest połamana troche.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum