Silnik: 2.0 2E 116km Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 27 Wrz 2009 Posty: 141 Skąd: Mrozy
Wysłany: 2010-08-15, 13:20 rosnace spalanie
cześć. problem polega na tym ze na wolnych obrotach silnika spalanie ciagle rosnie dochodzi do 99.9 i tak sie trzyma... dopiero jak zaczne jezdzic to spada nawet do 5.8 ... czy nie powinno byc na odwrót?? silnik 2E, przepływomierz przekładałem od kolegi i jest to samo...
Na jakim biegu masz te 99.9 ? Pewnie na pierwszym, więc nie dziwne, najlepsze, najmniesze spalanie jest na najwyższym biegu, przy optymalnych obrotach, czyli gdy nie żyłujesz silnika
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2010-08-16, 12:45
zakładam że to spalanie odczytujesz z MFA
jeśli tak to się nie przejmuj bo wszystko jest ok
Wartość którą widzisz na wyświetlaczu to nie jest spalanie chwilowe tylko ilość spalonego paliwa (którą podaje komputer) podzielona przez ilość przejechanych kilometrów dlatego jak tylko ruszysz i stoisz na luzie to silnik cały czas spala jakąś tam ilość paliwa i co chwila dodaje to do siebie, a że przejechanych kilometrów masz ciągle tyle samo (blisko zera) dlatego wartość na wyświetlaczu szybko rośnie aż do 99,9.
Silnik: 2.0 2E 116km Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 27 Wrz 2009 Posty: 141 Skąd: Mrozy
Wysłany: 2010-08-16, 13:01
ok wielkie Dzieki leci plusik , wynik własnie odczytywałem z MFA i sie troche przeraziłem, ale dobrze ze nie ma na to co zwracac uwagi , odrazu mi ulzyło a czy ktos z Was przełaczał MFA w tryb serwisowy??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum