Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwieranie szyb z pilota
Autor Wiadomość
MustangGT 
Zapalony Ventkarz
Pewka.pl

Silnik: 1.9TDI 110KM
Wysłany: 2010-08-14, 00:27   Otwieranie szyb z pilota

Witam wszystkich :) Klikam bo popatrzałem na necie trochę i postanowiłem kliknąć. Zamontowałem alarm w vento i passku b5. Ale nie podłączyłem jeszcze funkcji komfort na otwieranie szyb z pilota w obydwóch (chcem osobny guzik od otwierania centralnego zamka). Z domykaniem sobie poradziłem ale nie mogłem namierzyć w pasku przewodu otwierania samych szyb. Pod przewód otwierający centralnego zamka podłączyć się w passku nie mogę bo moduł swiruje (nie będę opisywał). W ventylku nie szukałem puję na łatwizne i spytam kogoś kto se już z tym poradził. Wie ktoś jak mogę zaradzić z otwieraniem szyb (na osobnym guziku od otwierania centralnego zamka) w którym kolwiek z aut za dop. dzięki pozdro :)

MustangGT 
Zapalony Ventkarz
Pewka.pl

Wysłany: 2010-08-17, 21:32   

Czyli nikt nie ma schematu naszego modułu komfortu?

pablomed 
Pan i władca oktanów

Silnik: 2E
Wysłany: 2010-08-18, 18:31   

kabel z alarmu do otwierania zapewne podaje mase, Przerabiasz mase na plus za pomoca przerzutnika (odpowiednio podpięty przekaźnik) i podpinasz do kabla zielonego, tego samego co otwieranie centralnego zamka, czyli w ogóle jest analogicznie jak przy zamykaniu tylko zamykanie obsługuje szary kabel a otwieranie zielony. Oczywiście sygnał otworzy szyby jak będzie odpowiednio długi (najpierw central potem szyby). http://www.fotosik.pl/pok...21e3284c9d.html

MustangGT 
Zapalony Ventkarz
Pewka.pl

Wysłany: 2010-08-18, 19:13   

Chodzi mi o otwarcie samych szyb bez centralnego dzięki pozdro :)
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2010-08-18, 19:13, w całości zmieniany 1 raz  

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2010-08-18, 19:25   

MustangGT, jeśli chodzi o paska, to musisz sprawdzić numery modułu komfortu. Na stronie golfa o tym bardzo dużo piszą. Jest podany numer oryg. tego komfortu. Jeśli masz właśnie taki, to wystarczy jedynie podpiąć pod VAGa, uaktywnić odpowiednie opcje i sprawa załatwiona. Widziałem też na allegro jakieś kostki czy coś w tym stylu za 20 zł. Ale bez tego odpowiedniego modułu nic nie ruszy. Jeśli takiego numeru nie będziesz miał, to aby szybki ruszyły, musiałbyś poszukać i przełożyć właściwy moduł komfortu. U mnie szybki otwierają się i zamykają z kluczyka, z pilota, niestety nie...

MustangGT 
Zapalony Ventkarz
Pewka.pl

Wysłany: 2010-08-18, 20:33   

W passku jest sterowanie z kluczyka ale ja chcem w passku tez otwierać szyby pilotem nie otwierając auta (centralnego zamka) a o schemat modułu to do venta mi chodzi nie passka :)

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Wysłany: 2010-08-18, 21:04   

MustangGT napisał/a:
W passku jest sterowanie z kluczyka ale ja chcem w passku tez otwierać szyby pilotem nie otwierając auta

wiem, więc napisałem co musisz sprawdzić i ewentualnie zrobić. Kwestia odpowiedniego modułu.
http://forum.vwgolf.pl/vi...p?f=14&t=250965 tu coś jest, jeśli auto po 2001 masz...

http://forum.vwgolf.pl/vi...it=1c0#p1282855
http://forum.vwgolf.pl/vi...%C5%82#p1059337

MustangGT 
Zapalony Ventkarz
Pewka.pl

Wysłany: 2010-08-18, 21:31   

ale aktywowane domyknie szyb w odbydwuch wiec poco w kompa wchodzić? chodzi mi o kabelek w komforcie pod który się podłączyć z alarmem (dodatkowy kanał) zeby otwierało szyby bez otwierania centralnego zamka :)
Ostatnio zmieniony przez MustangGT 2010-08-18, 21:34, w całości zmieniany 1 raz  

sebastian 
Vento to ja!
Bora

Wysłany: 2010-08-18, 21:42   

MustangGT napisał/a:
dodatkowy kanał

aaaaaa
To musisz chyba na forum golfa spytać bądź passata... Na forum golfa użytkownik greg - dość kumaty kolo, jego byś musiał podpytać. Dałem Ci link, gdzie był poruszany temat montażu od zera od A do Z i na podstawie tego byś musiał popatrzeć, przestudiować go i jego zapytać o to - na pewno Ci powie, bo spoko gostek.

MustangGT 
Zapalony Ventkarz
Pewka.pl

Wysłany: 2010-08-18, 22:03   

dzięki :)

pablomed 
Pan i władca oktanów

Silnik: 2E
Wysłany: 2010-08-19, 21:16   

MustangGT, to będzie trudne obawiam się. Otworzyć można podając plus na kabel zielony ale wówczas zawsze otworzy się central. A podłączyć pod kabel otwierający od włącznika szyb nie da rady bo na ten włącznik przestaje szyba reagować po paru minutach od wyłączenia zapłonu. A żeby ponownie zareagowała trzeba podać krótko plus na kabel z plusem po zapłonie do modułółów albo masę na kabel od krańcówki drzwi kierowcy żółto brązowy. Nie wiem jak to rozwiązać, jakieś minimum wiedzy elektronicznej by trzeba, ale chyba inaczej otworzyć szyb bez centrala się nie da.
Nie moja rzecz ale nie kapuję po co takie rozwiązanie żeby szyby otwierać szyby bez centrala - pierwszy słyszę o takim pomyśle :)

Odpowiedz do tematu