Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-06-26, 23:03
krzeszak napisał/a:
Panowie które wersie AutoMapy są sprawdzone ,nie wieszają się i są w miar dobre.... mógłby ktoś to zebrać w jedna całość
Przez ostatnie dwa tygodnie codziennie testowałem 6.5 i mogę ja polecić. Testy oczywiście były w terenie . A z wcześniejszych wersji to np ostatnia wersja 5.xx. Ale chyba nie ma się co cofać w czasie, bo nam przybywa nowych dróg a nie ubywa
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-06-27, 01:51
Ja na bieżąco aktualizuję i jak narazie każda kolejna wersja jest OK. Jedynie c mnie wkurzało to nowa funkcjonalność: am traffic czyli informacja o korkach. Moja navi nie ma stałego dostępu do netu i przez to co chwile pojawiał mi sie komunikat na 90% ekranu o braku dostępu do netu, i co parę minut musiłem jadać w nocy kasować ten komunikat. Na szczęście poszperałem an miejscu w necie i wywaliłem to gów...
Słuchajcie, powiedzcie mi, jak w Automapie ustawić przejazd z punktu A do punktu B przez punkty a1, a2 itp.? Chodzi mi o ustawienie trasy np. z Wrocławia do Warszawy przez Poznań i Toruń?
Wersja oczywiście 6.5 EU
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2010-08-11, 11:15, w całości zmieniany 1 raz
Wpisujesz adres pod ktory chcesz podjechac, nastpenie klikasz takie <> \/ /\ po prawej na dole ekranu, dajesz koniec. Powtarzasz krok 1 tylko ze dajesz adres gdzie zaczynasz, i dajesz start, pozniej wybierasz adresy gdzie chcesz przejechac i dajesz, przez, potem przez okolice no i to tyle.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
No ja właśnie kombinowałem i coś się nie chce ustawiać po mojej myśli. jest opcja przez, a w niej przez punkt lub przez obiekt, ale nie wiem co obie znaczą a jak ustawiam którąkolwiek to nie za bardzo wychodzi to nawigowanie...
W ogóle ta AM jest jakaś pokręcona... Wracałem znad morza, wybrałem drogę wzdłuż granicy z Niemcami, bo taką mi zaproponowała nawigacja. I taką sobie jechałem, ale w Kostrzynie N/O odbiłem na Gorzów i dalej już chciałem jechać "trójką". ta, oczywiście drze ryja, że muszę zawrócić i tak w kółko. Po kilkunastu kilometrach się zamknęła i jakoś prowadziła, ale tuż przez Gorzowem, zamiast dalej prowadzić, to ciągle mnie kierowała na poprzednią, wyznaczoną przez nią trasę, mimo, że musiałbym sporo kilometrów nadrzucić, by się na niej znaleźć. Nie wiem, albo ta wersja 6.5 jest do dupy, albo co innego (lub kto inny). I też w tej że wersji, zaraz po włączeniu jest opcja wyboru profilu. Mimo, że zaznaczem opcję, żeby już więcej tego okna nie pokazywało przy starcie, gdy mam już wybrany ten profil, to na umór dalej mi to pokazuje. I tak cały czas. Już nawet podłączyłem pod kompa i wywaliłem te profile, a i tak dalej pokazuje przy starcie.
Silnik: ABS Pomógł: 5 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Lis 2006 Posty: 315 Skąd: internet
Wysłany: 2010-08-12, 20:05
ustawiaj zawsze trase optymalna i w ustawieniach zaznacz zeby po zjechaniu z trasy wyszukala nowa i byl tylko jeden komunikat ze zjechales z trasy .a jaka masz am 6,5 z jaka literka ?? bo to wazne bo bez literki to sie w poznaniu zawieszala am . zawsze czytaj o am i potem kupuj jaka warto miec wersje zeby potem...... nie nazekac teraz nie jest droga mozna kupic za 460 zl Automapa EU
w ustawieniach zaznacz zeby po zjechaniu z trasy wyszukala nowa i byl tylko jeden komunikat ze zjechales z trasy
dobrze wiedzieć, popatrzę w ustawieniach, co da się zrobić
gucio napisał/a:
ustawiaj zawsze trase optymalna
Tak zawsze, przeważnie, robię. Tylko myk tego taki był, że wcześniej jeszcze nie wiedziałem jak zrobić, by ustawić inne miasta po trasie, niż te, co AM wskazuje. No i gdy wybrałem trasę optymalną, to znad morza kierowało mnie cały czas "trójką", gdy trasa szybka, to przez Niemcy, a krótka, to wzdłuż granicy - Kostrzyn, Krosno Odrz. itd. Więc dałem tą krótką, żeby nią pojechać tylko do Kostrzynia, a później dalej już na Gorzów, ale widać, że ona jest za mało inteligentna...
sebastian, jedz przez oznacza dokladnie przez punkt na drodze (to jest akurat glupie bo jak kliknisz w malym powiekszeniu mape i trafi na jakas droge na zadupiu to bedzie usilnie chcial przejechac przez punkt). Jazda przez okolice wyznacza trase przez okolice punktu z uwzglednieniem trasy glownej,szybkiej.
gucio napisał/a:
ustawiaj zawsze trase optymalna
Optymalna jest do d.
Ustawiam szybka i prowadzi tak jakbym ja pojechal a nie ze optymalna wg programu bo mysli, ze jak pojade droga ktora ma dziury na dziurze albo zawsze sa na nniej korki tylko ze ma 1km dlugosci zamiast 3 to niestety ale to nie jest optymalna trasa.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Wcześniej jeździłem bez Navi i wszystko było dobrze. Wziąłem mapę w rękę, popatrzyłem i zajechałem bez problemu. A teraz odkąd mam navi to tylko same problemy. Żeby to normalnie prowadziło to by było wszystko dobrze, ale coś zacznie się pieprzyć, i człowiek zamiast zwracać uwagę na drogę, to nieustannie tylko na ten mały ekranik spogląda, czy to aby dobrze go kieruje...
Silnik: ABS Pomógł: 5 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Lis 2006 Posty: 315 Skąd: internet
Wysłany: 2010-08-12, 20:59
sebastian napisał/a:
Wcześniej jeździłem bez Navi i wszystko było dobrze. Wziąłem mapę w rękę, popatrzyłem i zajechałem bez problemu. A teraz odkąd mam navi to tylko same problemy. Żeby to normalnie prowadziło to by było wszystko dobrze, ale coś zacznie się pieprzyć, i człowiek zamiast zwracać uwagę na drogę, to nieustannie tylko na ten mały ekranik spogląda, czy to aby dobrze go kieruje...
Tak, przy czasie poczytam trochę o tej wersji tak na spokojnie, co inni o tym sądzą. Generalnie na tej co mam jeździć się da, gdy tylko jakimiś głównymi drogami się poruszam, od punktu A do B, ale chcąc wgłębić się w szczegóły, to zaczynają się schody. Poczytam i zobaczę, dzięki.
Już doszedłem, jak ustawiac trasy z punktami "przez" w AM. Można ile się chce ustawić, w sumie nawet nie skomplikowane, ale zanim doszedłem do tego, to trochę czasu minęło... Nie taki diabeł straszny
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-08-18, 22:10
Wpisuje miejscowość, później ulice i nr, podajemy jako start. Później znowu podajemy miasto, ulice i nr, dajemy jako prze, wybieramy czy mamy przejeżdżać dokładnie przez ten adres czy w pobliżu, później znowu dodajemy kolejny punkt itd. Na końcu podajemy lokalizacje gdzie chcemy zakończyć trasę, taki punkt oznaczamy jako koniec.
Bardzo proste według mnie.
No jest proste to, ale ja jeszcze prościej robiłem - Jadąc np. z Wrocławia do Warszawy i chcąc jechac przez poznań i toruń: wpisuję: poznań, potem przez, toruń, znów przez i na sam koniec wpisuję warszawa i prowadź do. I tak tez działa i chyba szybciej niż wpisywac jeszcze start i koniec dodatkowo.
Panowie mam Automape 5.5.1 (709) z mapą Polski 0903, powiedzcie mi jaka nowa automapa jest na tyle dobra aby jej używac ? Czy też może wystarczyło by zmienić mape Polski, a sam program zostawić ?
Wysłany: 2010-08-22, 19:28
astaroth napisał/a:
Panowie mam Automape 5.5.1 (709) z mapą Polski 0903, powiedzcie mi jaka nowa automapa jest na tyle dobra aby jej używac ? Czy też może wystarczyło by zmienić mape Polski, a sam program zostawić ?
Wysłany: 2010-08-22, 20:22
gucio napisał/a:
astaroth napisał/a:
Wysłany: 2010-08-22, 20:25
Hormon napisał/a:
gucio napisał/a:
astaroth napisał/a:
6.6 final? A ja niedawno sciagalem 6.50d i chcialem zaisntalowac bo jezdze na 6.20
ja mam lark free bird 43.1 za 50 zł kupiony komplet w listopadzie uszkodzony, troche grzebania i jak nowa, z map mam automapa 6.7.0 ,copernikusa, mapa map litlle lecz juz koniec na niej aktualizacji, najczesciej korzystam z automapy;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum